Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

De.
Hát ja ha valaki elmegy pl. filozófusnak vagy politológusnak meg is érdemli ha nem kap melót.Tanul azért hogy jól csengő diplomája legyen, utána meg pakolja a hambit a Mcdögles-be. Az tuti, hogy autószerelőre mindíg szükség van. Én gépészmérnöknek tanulok elég ígéretesnek tűnnek az elhelyezkedési lehetőségek.
Csak nem egy BME-s kollega?
és ott az igazság. néha 3 diplomával is kitörölheted a segged.
Monoron. Pesttől 30kmre lévő városban. Csak az a baj, hogy nagyon sok a diplomás meg azok akik nagyon sokat tanultak és mindenki elmegy az országból. 1 csomó szakmára nem nem meg nem jut már munkás. Én autószerelőnek tanulok az is leszek. nézzetek le meg kövezzetek meg ha nem tetszik, de én biztos, hogy nem fogok tovább tanulni meg lesz a szakmám és gó dolgozni 23évesen. Volt barátnőm terveiben a munka szó 32éves koráig nem szerepelt. lehet, hogy sosem fogok milliókat keresni havonta, de rossz autó és munka velük mindig lesz ...
100 ból nem 1 diplomás nem kap állást sokkal több...
Igen kiskaldi 100 ból talán egy diplomás így jár... De azt azért elárulod, hogy hol nem talált munkát? Mert sokan kis falukban élnek, elvégzik az egyetemet és nem találnak munkát a faluba vagy közeli kisvárosba, csak azért, mert otthon akarnak maradni.. De ha a diplomás kimenne külföldre akkor nem 200 at hanem 1 millió 200 at keresne..
ismerősöm 3 diplomával több mint fél évig 1átalán nem kapott semmilyen állást. Már többszörösen megbánta, hogy ennyit tanult a nagy semmiért. Ahol én melózgatok ott az érettségizett szakma nélküli kollégám 200at keres. Erről ennyit
Sziasztok!
Bocs hogy idepofátlankodtam, de megtetszett a téma. Hát igen, nem mindegy hogy az a 3,5-ös átlagot a BME-n vagy Gábor Dénes Főiskolán nézzük.
hát jah, egyik helyen semmi, máshol meg szinte mindenkinek osztják a zsét... de nyugtasd magad avval, hogy ez egy kicsit mutatja is az adott egyetem íratlan rangsorát az egyetemek "versenyében", azért ahol minimális eredményre is pénzt osztanak két marokkal, az elég erősen mutatja a hely színvonalát
jó éjt marcsi
Ez elég nehéz ügy. A sulik színvonala nagyon változó. Nem nagyon lehetne így országosan egy szintet meghúzni, hogy ki milyen átlagtól tanulhasson ingyen, vagy kapjon ösztöndíjat.
köszönöm szépen! megnyugtattál!
na mind1 én lépek mert 0.ba tesi faktom van jó8 mindenkinek előre is
"az az állami támogatás azoknak aki kurva jól tanulnak"

ebben egyetértek! Aki jól tanul, és rászorul, ne kelljen fizetnie! Nem akarnám én sem megvonni sok csóró nagykoponyától a lehetőséget. Csak az nem igazságos, hogy míg egyes helyeken a jól tanulók fizetnek,máshol a 3,5ös átlagért már ösztöndíjat is kapnak.
az utóbbi években, csökkent a gyakorlatorientált oktatás mértéke.. Ennek oka a tudásgyárak megnövekedett száma, és az hogy egyre több végzőst ontanak ki magukból az egyetemek. Minden órára egyre több diák jár, stb.. Elég nehéz így komoly tapasztalati ismereteket átadni.
Egyébként magam is tapasztalom, hogy sok tanár csak az elméleti részre helyezi a hangsúlyt... Szerencsére vannak kivételek!
hát igen, érdekes ügy ez, mert ha saját lóvéból akarnál egyteemre járni akkor dolgozni kellne nyáron és év közben is a 300 hoz, de akkor tanulni nem lenne időd, amilyért a pénzt keresed ....ez a 22-es csapdája ebből a szempontból azért jó az az állami támogatás azoknak aki kurva jól tanulnak és nem lenne pénzük tandíjra, de azok a plussz pontos rendszer. mi köze a gyerek szüleinek 8 általánosának a diák bejutásához?
én ismerek egyet, jogon tanul a srác, és kőgazdagok. Én nem bánom hogy egyetemista, meg a szülei is inkább ebbe öljék a sikkasztott piszkos lóvét, mint bármi másba!
Ez az hogy most már túl sok az "elméleti" ember. Az igazi szakemberek lassan kiöregednek... Nincs utánpótlás... Ezt most tapasztalatból mondom, mivel benne vagyok a sűrűjébe.
egyébként mindenkinek ajánlom a www.felvi.hu és stb oldalakat, minden le van írva :)
Vagy bújjátok a kék könyvet (felvételi tájékoztató)! Ez annak szól aki kérdezősködik :)
meg nekem is külön van, mert elsőre elhasaltam a felén
háát mind1... de ha már a kisebbség ösztönzéséről volt szó nem csak azért kap pontot hanem még azért is mert ő cigány állampolgár tehát nekik semmit nem kellene tenni, bár én nem is igen tudnék ilyenről,hogy felsőoktatásban tanulnának persze kivételek vannak
abba tudnátok segíteni h. van bizonyítványom felsőfok szóbelirészról meg írásbeli részről külön-külön, akkor megkapom az 50 pontot?
tudásba mindig megéri pénzt fektetni! A mai munkaerőpiac egyre inkább tudásalapú (mint a társadalom, és a XXI századi gazdaság), és hidd fel vissza fogja hozni az árát a diplomád!
Csak még mindig nincs vége, mert most halasztottam, hogy pénzt gyűjtsek. Nem tudom egyáltalán megéri-e?