nálunk is ugyan ez megy a suliba ... mikor még hondáztam 50es motorral mit akarok simsonnal körbe motoroznak ... amikor szám.tech. órán mutattam pár kakucsos képet meg videót arra már nem tudtak mondani semmit csak már gecizésből annyit hogy biztos te voltál az utolsó ... nem egy eszesek
Aztán megjött az Rs látták páran itt a városba és mondták suliba mi az a szar kávédaráló stb ... meg mit akarok egy SV mögött (tök jól eltúráztunk úgy hogy mind2nek megvolt a kényelmes utazója) Aztán jött a szalagavató és az öltönyöket ott vettük ahol anyu dolgozik. mondom majd leszek az utolsó a bejárosok haladjanak. haza mentem ebédelni aztán vissza mentem RSsel. öltözni nem hagytak békén húúú gyere ki indítsd be ... de jó hangja van, milyen szép, milyen nagy, kényelmes stb... még gyorsultam is ott a fő utcán egy astra kombi ellen lenyomtam mint a bélyeget aztán én voltam a sztár xD 1-2 irigy ember meg mindig akad egyik pl VFR750ért van oda meg vissza tőle mert csak azt ismeri ahogy beszélgettem vele .... másik meg "apa mondta ha meglesz az érettségi kapok egy yamahát meg mentem a 600as robogójával 160al utcába sisak nélkül keréken..." hihető szóval ennyi a sulis tapasztalat
persze kisebb balesteknél autóban nem sérülsz, de én orzságúti komolyabb balesetekre gondoltam pl mikor előzéskor összemegy két autó, ritka mikor nem halálos kimenetlű a baleset, mert hát hiába mindenféle ütéselnyelő gyűrődő zóna, merev utascella, ha frontálisan összemegy két autó. Erős ellenerő összeadódik egyik mondjuk megy 120-al a másik meg épp előzne mondjuk 140-el , tehát mintha mindkettő 260-al menne a betonfalnak....abszolút k.o. esélyük sincs legyen az akármilyen bálna nagy 30 millás autó.
Amugy motor veszélyes üzem, nyilvánvaló, minden motorozáskor vállalni kell, hogy lehet hogy ez az utolsó utad félelem nélkül, a veszély hozzátartozik a motorozáshoz, attól válik izgalmassá
Hát ha 200-al mész a betonfalba mind1, bár ilyet éltek már túl autóban... De egy átlag balesetnél, sokkal több esélyed van autóban... Már csak annyi is hogy nem tudnak olyan könnyen felborítani és aztán meg átmenni rajtad... De és akkor mi van? Aki motorozik az ezt tudomásul veszi... Vagy elkerüli a közutat és megy terepre, vagy pályára...
pénteken nekem is majdnem megfirkáltam az alsógatyám mikor a nyerges vontató jött szembe én meg be akartam kanyarodni még előtte ballra, csak a kereszteződés közepén megcsusztam, de azért még sikerült eliszkolni előle körfolgalomban is megcsuszott a hátulja, abból meg majdnem padka lett de nyáron ilyen gondok nem lesznek, autó sem sokkal biztonságosabb ha úgy vesszük. egy nagy erejű országuti balesetnél, ütközésnél teljesen mindegy, hogy mivel vagy .... a végkifejlet ugyanaz, csak a motors baleset "látványosabb"
én épp tegnap gondolkodtam rajta vezetés közben hogy tavasszal vajon vissza merek-e majd ülni a motorra? Mármint közúton. Tényleg annyival biztonságosabbnak tűnik az autó, bár tudom hogy ez csak érzéki csalódás.
az enyémbe 600 valamennyi jár, van egy 600-as chopperes gyerek, egy 50-es nemtommilyen sportmotor, kb 6-7 robogós, meg én a kawával. Persze motoros ruhát csak én veszek fel a motorra, így aztán mikor motorral megyek egész nap úgy lesnek mintha legalább egy űrhajóval parkoltam volna a sulinál
Autó viszont van rendesen, 8 osztálytársamnak van, bár abból 56-nak olyan, hogy egy normális robogót se kapna érte , meg mindenféle összpingált lada samara, ezeröcsi meg ilyesmik vannak a diákoknak. Sima szakközép itt sincsnek gazdagok, a motorutálat nem a sznobságukból fakad, inkább a félelmükből a motorok iránt, az osztálytársaim is szájhősök, de mikor ott a motor letámasztva nem mernek mellé állni sem ! mert hogy még véletlen rájuk dől....félnek tőle, mert 2 kereke van meg nincs kaszti , nekem is megjósolták, hogy meg fogok dögleni jókat röhögök a beszari dumáikon
egyébként a kisCBR-t is nagyon sokan megnézték a suli elött annak idején. Az kis-kölköknek nagyon tetszett úgy általánosságban.
Viszont kb. kétezren jártak a suliba, de mivel ez egy ilyen lakótelepi suli volt ezért nem igazán voltak motorosok rajtam kívül. Egy régi Cagivá-ja volt egy évfolyamtársamnak és egy robogója egy lánynak, oszt ennyi. A Cagivás srác is csak egyszer volt vele suliban mert suli után nem indult be mikor haza akart menni vele, úgyhogy haza kellett tolnia. Autója is csak viszonylag kevés emberkének volt. A gazdag gyerekek a szemben lévő magángimibe jártak
én gimis osztályomban senki nem motorozott. Se simsonnal se mással, úgyhogy én megúsztam az észlényeket.
Fősulis csoporttársaim között voltak viszont már jó páran akik motoroztak, akkor viszont már a 600RR volt, abba meg nem köt bele senki
ezek dettó az még hagyján, hogy a 98-as kawám lefikkantják , de akkor válik bizonyossá, hogy ezek vagy buzik, vagy szimplán hülyék, amikor info órán mindenféle új motorokat nézek és fikázódnak hayabusa, zx-14 egyik osztálytársam szerint olyan ronda, mert olyan böszme nagy mint egy undorító tank... ja kérem 2 éve árulták a családi közös kínai noném 50-es robogót , ahhoz képest tényleg tank a busa másik melettem ülő osztálytársam szerint (honda dió-ja van ) az összes kawasaki, yamaha, honda , suzuki ronda, ocsmány, roller, bicikli...stb egyszer véletlen egy HD v-rod vagy hogy a tökömbe irják azt a fost került a képernyőre, abba bezzeg első látásra belszeretett ízlésficam szimplán látszik, hogy nem ért a motorokhoz, HD-t elfogadná azt mondta...nem tom mit kezdene vele, annó babettája volt és még arra is azt mondta mikor egy picsányi padkára fel kelett tolnia, hogy hú de nehéz bezzeg ő az aki minden nap lerollerezi a 198 kilós kawám ..... ha végre jó idő lesz tolatom vele egy párt métert a suli előtt, kiváncsi vagyok utána is rollerezni fog-e még , először még vicces volt, de mostanában egyre jobban idegesít ez a rollerezése
Az én osztálytársaim is ekkora gyökerek.Tökmindegy milyen motorod van csak fikázni tudják. Nem baj, hogy 1 szutyok szar simsonja van a CBR akkor is 1 nagy szar. Ha beállítanák 1 bmw-vel azt is leszaroznák
ismerős szitu osztálytársaim is hasonló hozzáértő dolgokkal bombáznak mindaddig kis roller, bicikli meg miegymás a kawám nekik, amíg nem avval megyek suliba és látják mikor megyek haza suliból vele érdekes akkor valahogy: hú de nagy, ekkora motorod van? nem is mondtad, hogy ekkora, azt hittem valami kismotort vettél. akkor ilyeneket mondanak 2 nap múlva már megint rollerem van....amíg nem látnak vele újra suliban , ezek olyan hülyék osztálytársam multkor kikapja kezemből mobilom aztán lesegette a képeket, nem is olyan kicsi motor ez......csak ne lennének olyan vékony virsli gumijai
jó az, igy is nagy szó, hogy ennyi idősen ilyeneket vezetgetsz már nemsokára én is szivesen kipróbálnék egy ilyen dögöt, bár amilyen béna vagyok első próbálkozáskor bedarálnám a fél tanpályát
amugy ahogy leírtad a rutin pálya feladatokat, teljesen ugyanaz mint a b -kategóriánál, csak az elmélet több.
nekem amúgy B, A korlátlan, meg targoncás jogsim van ki tudja egyszer talán én is belevágok a c-be
Mondd szerencsésnek magad.
Az én nővérkém 206osát a nyár alatt 3x törték fel, egyszer nekimentek az elejének (legalább ezt fizette a bizti), kb. 1 hónapja megint nekiment valami paraszt a parkolóban, és baszott szólni. Sátán pözsókája ez, minden hónapban nekimennek, összetörik, feltörik...
Nővéremet beletolták vele az előtte lévő kocsiba (nem az ő hibája volt), aztán a felniket lelopták róla itt a ház előtt múlt nyáron, és arra ébredtünk hogy a pözsóka alatt 4 kerék helyett 4 blokktégla van.
Összeszámolni nem merjük hányszor érte kár ezt a szegény autót, és eddig 1x (az az 1x) volt olyan h bevállalta valaki h nekiment.
igen Rocky a C kategória kamion
Laci: nem tom kinek mi a nehéz .. elmélet az tanulos rész meg érteni kell mi miért történik. 3 részből kell vizsgázni: Kresz, Szerkezeti üzemeltettés, Logisztika&munka védelem. utána pedig jöhet a gyakorlati dolgok. Rutinon kötelező az emelkedőn való megállás és elindulás utána van egy gyorsulás és meg kell állni egy bizonyos távon. Utána tolatás majd szlalonozás meg a parkolás van még. Utána pedig húzzni kell egy + feladatott ami vagy sarok tolatás vagy rámpáhos való tolatás /90fokból/
Tudom hogy a C-vel még csak simán a vontatóval szaladgálhatok de így nekem még az is nagy szó a korom miatt ... mivel most lettem nem rég 18 még kell egy E kat.-ás jogsi meg egy KKSZ vizsga. (Haverral megbeszéltük ahogy meglesz a jogsim elmegyünk kanyarunk egy nagyot vele...végülis csajozni megyünk majd a mannal meg lehet egy szórakozó helyre is benézzünk)
Aztán megjött az Rs látták páran itt a városba és mondták suliba mi az a szar kávédaráló stb ... meg mit akarok egy SV mögött (tök jól eltúráztunk úgy hogy mind2nek megvolt a kényelmes utazója) Aztán jött a szalagavató és az öltönyöket ott vettük ahol anyu dolgozik. mondom majd leszek az utolsó a bejárosok haladjanak. haza mentem ebédelni aztán vissza mentem RSsel. öltözni nem hagytak békén húúú gyere ki indítsd be ... de jó hangja van, milyen szép, milyen nagy, kényelmes stb... még gyorsultam is ott a fő utcán egy astra kombi ellen lenyomtam mint a bélyeget aztán én voltam a sztár xD 1-2 irigy ember meg mindig akad egyik pl VFR750ért van oda meg vissza tőle mert csak azt ismeri ahogy beszélgettem vele .... másik meg "apa mondta ha meglesz az érettségi kapok egy yamahát meg mentem a 600as robogójával 160al utcába sisak nélkül keréken..." hihető szóval ennyi a sulis tapasztalat
Amugy motor veszélyes üzem, nyilvánvaló, minden motorozáskor vállalni kell, hogy lehet hogy ez az utolsó utad félelem nélkül, a veszély hozzátartozik a motorozáshoz, attól válik izgalmassá
Tele van már a faszom is vele
Autó viszont van rendesen, 8 osztálytársamnak van, bár abból 56-nak olyan, hogy egy normális robogót se kapna érte , meg mindenféle összpingált lada samara, ezeröcsi meg ilyesmik vannak a diákoknak. Sima szakközép itt sincsnek gazdagok, a motorutálat nem a sznobságukból fakad, inkább a félelmükből a motorok iránt, az osztálytársaim is szájhősök, de mikor ott a motor letámasztva nem mernek mellé állni sem ! mert hogy még véletlen rájuk dől....félnek tőle, mert 2 kereke van meg nincs kaszti , nekem is megjósolták, hogy meg fogok dögleni jókat röhögök a beszari dumáikon
Viszont kb. kétezren jártak a suliba, de mivel ez egy ilyen lakótelepi suli volt ezért nem igazán voltak motorosok rajtam kívül. Egy régi Cagivá-ja volt egy évfolyamtársamnak és egy robogója egy lánynak, oszt ennyi. A Cagivás srác is csak egyszer volt vele suliban mert suli után nem indult be mikor haza akart menni vele, úgyhogy haza kellett tolnia. Autója is csak viszonylag kevés emberkének volt. A gazdag gyerekek a szemben lévő magángimibe jártak
Fősulis csoporttársaim között voltak viszont már jó páran akik motoroztak, akkor viszont már a 600RR volt, abba meg nem köt bele senki
amugy ahogy leírtad a rutin pálya feladatokat, teljesen ugyanaz mint a b -kategóriánál, csak az elmélet több.
nekem amúgy B, A korlátlan, meg targoncás jogsim van ki tudja egyszer talán én is belevágok a c-be
Az én nővérkém 206osát a nyár alatt 3x törték fel, egyszer nekimentek az elejének (legalább ezt fizette a bizti), kb. 1 hónapja megint nekiment valami paraszt a parkolóban, és baszott szólni. Sátán pözsókája ez, minden hónapban nekimennek, összetörik, feltörik...
Nővéremet beletolták vele az előtte lévő kocsiba (nem az ő hibája volt), aztán a felniket lelopták róla itt a ház előtt múlt nyáron, és arra ébredtünk hogy a pözsóka alatt 4 kerék helyett 4 blokktégla van.
Összeszámolni nem merjük hányszor érte kár ezt a szegény autót, és eddig 1x (az az 1x) volt olyan h bevállalta valaki h nekiment.
Laci: nem tom kinek mi a nehéz .. elmélet az tanulos rész meg érteni kell mi miért történik. 3 részből kell vizsgázni: Kresz, Szerkezeti üzemeltettés, Logisztika&munka védelem. utána pedig jöhet a gyakorlati dolgok. Rutinon kötelező az emelkedőn való megállás és elindulás utána van egy gyorsulás és meg kell állni egy bizonyos távon. Utána tolatás majd szlalonozás meg a parkolás van még. Utána pedig húzzni kell egy + feladatott ami vagy sarok tolatás vagy rámpáhos való tolatás /90fokból/
Tudom hogy a C-vel még csak simán a vontatóval szaladgálhatok de így nekem még az is nagy szó a korom miatt ... mivel most lettem nem rég 18 még kell egy E kat.-ás jogsi meg egy KKSZ vizsga. (Haverral megbeszéltük ahogy meglesz a jogsim elmegyünk kanyarunk egy nagyot vele...végülis csajozni megyünk majd a mannal meg lehet egy szórakozó helyre is benézzünk)