Csak tréfáltam nem vagyok szakértó egyszerűen így tudom,viszont abban van valami hogy az üzemanyag magába szívja a nedvességet,ha ilyen kis gagyi kúton tankolok míndíg rángat meg buzul a moci és valószínünek tartom hogy ezek akis kutak nem tudják megoldani tökéletessen a nedvesség kizárását és ezért magába szívajua amire az FJR érzékeny és rángat.
Vagy csak spontán vizezik
Khm....... sajnos még az üzemanyag, lásd benzin- gázolaj- is képes magába venni 8-10-% vizet mivel szintetikus összetevőket is tartalmaz!
Mivel a motorolajban több a "szintetikus" összetevő, meglepődnél mire képes. De ne menjünk tovább, nézzél meg 1 forgácsolásnál hűtésre- és kenésre használt olajat amiből emulziót állítanak elő azzal, h vízzel keverik.................
Csak 1 jó tanácsnak szántam, amit az előekben írtam. Mindenki azt csinál a motorjával amit akar, azon rugózik ami neki fontos.
Tapasztalatból próbáltam segíteni, mert nem mindig az a hiba, mint aminek először látszik.....................................
Majd azon veszed észre magad hogy vidáman nyalod a fagyikát,amíg a többiek vidáman fújkáljak a láncot,meg a mama szól hogy véletlenül elaludt a pályán menet közben
Ma volt itt a volt tulaj , kicseréltek szenzorokat, de nem segített. így belátták,h nem ez a baj.Abban maradtunk, h a"José szerelője" szétkapja a motort. Ha csak a szelpszár szimeringeket kell cserélni, akkor megcsinálja, tömítéseket kicseréli, kifizeti a volt tulaj és ennyi! Ha ezen kivűl még más is van, tovább kell menni, pl gyűrűk, stb, akkor visszaadják a pénzt. Ők mondjuk a Németh Lászlót javasolták, aki a hosubánál dolgozott, de őt nem ismerem....José szerelője meg szimpatikus volt....
Ha sokat állt a motorod, cseréljél olajat motortér tisztítóval, szűrővel!
Kezd el használni, és amikor már üzem meleg, akkor adjál neki amit bír- vagy amit bevállasz! Gondoljál csak bele. Az állásban az olaj rengeteg vizet vesz fel, ami kicsapódik lerakódik a motor belsejében.
Lehetne még ragozni, de ez 99-%-ban megoldhatja a problémát.
Így első ránézésre korrektnek tűnik,bár kicsi a kép!
Sérülést nem látni(kívülről),de a motorját jól nézd meg!