Hát nem akarom fényezni az Unixot de ott az ilyen alap cuccokat is meg lehet kapni olcsón... és nem kell e-mailezni meg mittudomén. Láncpray, szűrők olajok betétek meg még jópár általános kacat van náluk...
Nekem akkor rendült meg bennük a bizalmam, amikor Hiflo levegőszűrőt akartam venni, erre kaptam vmi xy nevűt. Reklamáltam, hogy nem pont erről volt szó.
Azt kaptam válaszul, hogy vegyesen kapják, de ez ugyanaz. Ha mégis Hiflo-t szeretnék, akkor küldjem vissza, de az drágább.
Na most ha az ugyanaz és vegyesen kapják, akkor miért drágább?
Maradt náluk téves utalásból 1.150 Ft-om, amit akkor megbeszéltünk, hogy levásárolhatok. Tegnap reggel rájuk írtam, hogy szeretném levásárolni. Ma délutánig nem jött válasz, hát gondoltam rákérdezek, hogy kaphatok -e választ. Egy böff-el is beértem volna, helyette a válasz:
"Kedves Dániel!
Természetesen, amint lesz 2 szabad percem az összes e-mailt megválaszolom. Jelenleg a munkaidő reggel 8-tól átlag hajnal 3-4-ig tart.
Tehát elnézést, hogy nem jut mindenre időm egyszerre.
És ismét tegyük hozzá, hogy nagyon nem mindegy hol teszed meg azt a sok km-t. Maradjunk annyiban, hogy azért ránézni minimum illik minden tavasszal. De ezen nem spórolnék, apróért utánad hajítják, de a motornak nagyon nem mindegy.
Oké, végül is mindkettő nyilván való. Én vagyok fáradt :D
Másik kérdés, hogy tavaly vettem a gépet, akkor csak gyertyákat cseréltem, most tavaszra mindent szeretnék. Levegőszűrőt érdemes? És milyen olajszűrőt érdemes venni? Esetleg még valami tipp amit cserélhetnék?
Üdv! Még 1 apró dolgot elfelejtettél leirni!
Legalábbis szerintem csak elfelejtettél
Olajszürő betekerése elött érdemes az új olajból a szürő gumiperemét beolajozni!
De amugy stimmel a többi részlet
Semmi nagy dolog, vedd meg az olajszűrőt olajat, és egy alufóliát:-D
Felmelegíted egy kicsit a gépet, annyira hogy az olaj meleg legyen (előbb lefolyik).
Megvárod míg nem izzik a kipufogó, hogy ne égesse szét a kezed.
Leengeded az olajat alul, várj vele, hogy minden kijöjjön.
Vissza a csavar az alátéttel együtt!
Letakarod a kipufogót a szűrő alatt az alufóliával, és leveszed azt is.
Megint vársz hadd jöjjön.
Utána letörlöd a szűrő ház körül az olajat, felteszed a szűrőt.
Meghúzod KÉZZEL! Nem megtépni, mert akkor jövőre szívni fogsz.
Feltöltöd olajjal a gépet oldalt, szintig.
Járatod egy kicsit, ha kell utána töltesz.
Nézed nem folyik-e valahol az olaj(Szűrőnél csavarnál)
ezekszerint nem megy rosszul a bolt
Azt kaptam válaszul, hogy vegyesen kapják, de ez ugyanaz. Ha mégis Hiflo-t szeretnék, akkor küldjem vissza, de az drágább.
Na most ha az ugyanaz és vegyesen kapják, akkor miért drágább?
Maradt náluk téves utalásból 1.150 Ft-om, amit akkor megbeszéltünk, hogy levásárolhatok. Tegnap reggel rájuk írtam, hogy szeretném levásárolni. Ma délutánig nem jött válasz, hát gondoltam rákérdezek, hogy kaphatok -e választ. Egy böff-el is beértem volna, helyette a válasz:
"Kedves Dániel!
Természetesen, amint lesz 2 szabad percem az összes e-mailt megválaszolom. Jelenleg a munkaidő reggel 8-tól átlag hajnal 3-4-ig tart.
Tehát elnézést, hogy nem jut mindenre időm egyszerre.
Motoros üdvözlettel:
Frittmann Péter"
Mi ez ha nem profi vásárló kezelés?
Másik kérdés, hogy tavaly vettem a gépet, akkor csak gyertyákat cseréltem, most tavaszra mindent szeretnék. Levegőszűrőt érdemes? És milyen olajszűrőt érdemes venni? Esetleg még valami tipp amit cserélhetnék?
Azért kell a fólia, hogy ne legyen olajos a kipufogó, mert akkor füstölni fog a géped mint az IFA:-D
A rogy nem jó mert elég a grillen
Elnézést!
Legalábbis szerintem csak elfelejtettél
Olajszürő betekerése elött érdemes az új olajból a szürő gumiperemét beolajozni!
De amugy stimmel a többi részlet
Felmelegíted egy kicsit a gépet, annyira hogy az olaj meleg legyen (előbb lefolyik).
Megvárod míg nem izzik a kipufogó, hogy ne égesse szét a kezed.
Leengeded az olajat alul, várj vele, hogy minden kijöjjön.
Vissza a csavar az alátéttel együtt!
Letakarod a kipufogót a szűrő alatt az alufóliával, és leveszed azt is.
Megint vársz hadd jöjjön.
Utána letörlöd a szűrő ház körül az olajat, felteszed a szűrőt.
Meghúzod KÉZZEL! Nem megtépni, mert akkor jövőre szívni fogsz.
Feltöltöd olajjal a gépet oldalt, szintig.
Járatod egy kicsit, ha kell utána töltesz.
Nézed nem folyik-e valahol az olaj(Szűrőnél csavarnál)
Kész!
Mindez videóban:
https://www.youtube.com/watch?...