Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nekem ki volt égetve a hangtompító része, és nem hallottam a blokkot. Tettem rá ép hangtompítót, és szélcsendben adott egyenes úton, a csendessel 15%-al jobban megy.
Én egy időben stihl-láncfűrészolajat használtam, azért hagytam abba, mert nagyon tapadt. Az is jó, de a semminél bármi jobb.
Hatása lesz. Teljesítmény csökkenés. Azt nem tudom milyen mértékben mert még nem próbáltam :D A kipufogó nem csak arra való hogy csökkentse a zajt :) Egy jó megcsinált kipufogórendszer segíti a gázcserét a hengerekben. Ha ezt megbontod kevesebb anyag juthat be adott idő alatt a hengerbe. Másrészt egy jó dobbal sokkal jobb hangja van mint cső nélkül :)
Melyik az olaj a jobb, az amelyik gyorsab koxosodik vagy az amelyik kesobb? Mind a ket olaj fog koxosodni csak nem mindegy milyen gyorsan. De akkor a szinen ugorjunk tovább.

Leengedem a motult, beletoltom a repsolt. A hasznalt motullal finomabb a valto es csendesebben jar a motor. Ez miert van?
Nem vagyok szerelő, de valami célja csak van annak a kipufogónak...

Ha hangot akarsz, miért nem veszel rá egy sportdobot? Azon belül aztán kinek mi tetszik, de akkoris: MIVV X-Cone rulz!
Így, így. Egyetértek.
Néha az az érzésem, hogy csak kötekedni jársz ide...
Attól még, hogy nem érted meg hogy az olajnak az az egyik feladata, hogy lebegésben tartsa a szennyeződéseket (igen a kormot is), nem kell leugatni másokat. Ettől nyilván fekete lesz az olaj, 50 meg 5000 Km után is. Ha szerinted a világos színű használt olaj a jó, lelked rajta, de csak úgy mellékesen megkérdezném, hogy akkor szerinted hol van a korom a blokkban... Na béke
Mert tettszik a hangja, de csak neha neha egy kort :)
Miert akarsz vele ugy menni?
Lesz valami baja ha kipufogo nelkul hasznalom csak az osszekoto cso van rajta a Horneten? 600as Hornet 2002-es PC36 Alkalom adtan mennek neha vele igy, nem mindig.
Felhasznalas függő... 100km alatt ritkan veszem elo a motort. Egy 600km-es etapon nem a legjobb ha 5x kell befujni, plane hogy nincs középallvany.
Akkor hasznald csak fekete koxos olajjal

Mitol feketedne meg az olaj ha nem a koromtol?
Sziasztok! Egy kicsit én is hozzá szolnék a lánc spray-vel kapcsolatos
témához.
Eddigi kis tapasztalataim a következők: gyorsan leszögezem, hogy sok fajtát azért még próbáltam még ki!
Legelső tapasztalatom a castrollal voltak, ami alig 100km után szinte a nyomát se láttam (szerencsére csak próba fújás volt, így nem kellett egy flakont a kukába dobni)
Második amiből azért vettem is, mert sokakat meggyőzött az a Motul Chain Lube C2+ (Roadplus) "fehér színű" tényleg ragad, meg az istenért nem lehet szinte csak lánc tisztítóval leszedni, meg kb 600km-t lazán kibír , de ha a felnire kerül vagy máshova, akkor csak féktisztítóval jön le, a másik negatívum, hogy a nem létező port meg madár szar is a lánchoz ragad, na ez nekem nagyon nem jött be!
Kollégám mondta, hogy ő repsolt használ, igaz, hogy gyakrabban kell fújni, de a tisztítás is fele annyi időt vesz igénybe.
Szóval nekem =re bevált a repsol, és elégedett is vagyok vele, nem szórja össze vissza a felnit meg a nadrágomat.
Az más kérdés, hogy nagy átlagban nem szoktam 100 felett menni, meg esős időszakban nem is használom a motort.
Ettől függetlenül biztos, hogy vannak jobb lánc sprayk a repsolnál, de 1400ft/400ml áron szerintem nem rossz.
ezt most olvastam a nepperuzo egyik tanacsaban:

"Ugyanakkor az olaj színéből felesleges bármilyen következtetést levonni, aki ránézésre szakért, az kókler, mint a tévén keresztül gyógyító figura."

Sziasztok!

Úgy fest lesz egy új garázsom, szombaton beszélek a tulajjal akitől bérelni fogom. (Zugló) 14 kerület közel a Zuglói vasútállomáshoz.

Viszont megosztanám a költségeket, egy megbízható motorossal már ha össze jön az üzlet. Szóval ha valaki garázst keres a 14. kerületben akkor jelezze. (két motor fért be kényelmesen).

Köszönöm!

u.i.:
Csak megbízható ember legyen, nem akarok senkivel harcolni.
06206632474
Nem zaklatott fel, csak meglepett. Nincs vele baj, megoldottuk.
Nekem bejött!
Én használtam MOL-t nem tetszett :S Valvoline white syntetic. Nem szép mert fehér viszont tartós.
Ne vegyel olyat. Mint sok mas termeke a repsolnak az is csak csalodast okoz 100km alatt fenyes a lánc. Mig a mollal 4-500at is elmegyek ugyanazzal a tempoval. Nem nem kell arra fogni hogy mashogy fujom.
Hidd el hogy fog foglalkozni veled a Peti csak ezer dolga van. Nem bubko akart lenni ebben biztos vagyok. De nem is egy bank, nem is az a stilus.
Sziasztok! Egyik barátom motort szeretne venni és a Hornet is tetszik neki. Ha esetleg valaki megválna a motorjától vagy tud egy eladó példányt Székesfehérvár környékén, illetve ~100km-es körzetében az kérem szóljon. A motorra kb. 600-700e Ft-t tudna szánni. Az adatlapomon lévő email címen el tudtok érni. Előre is köszönöm a segítséget. Üdv. Tomi
Jó tudni, köszi!
Nem :) Az általánosabb kopóalkatrészeket náluk is be lehet szerezni (Olajcseréhez, telószimmering, láncszett, betétek, kuplungkészlet stb stb.). Én onnan vettem a szerviz cuccaim. Olajból is van náluk :) Repsol meg Castrol ami úgy emlitésre méltó. Töltik fel a készleteiket, most már lassan tömítés szettek is lesznek. Nem mindent tudnak jóárban de a többség megfelelő.