Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

helló mindenkinek szeretnék egy kis segítsége sos ba van egy hona nsr 125 ösöm és gyönge szikrát ad mi lehet a probélma egyszer kétszer jol indul de van amikor nagyon nehezen csak szívato van
Most vettem és állítólag a tavaly szétment a dugó és hengert cseréltek rajta. Csak azt nem tudom h furták-e mert egy használt hengert raktak rá egy bontott motorból.
Nem elég nyál és nem elég kompresszió ami az én szemembe ütközik, de tévedhetek.
Na a hétvégén szétszedtem a karburátort kipucoltam vissza állítottam gyári keverékre megpucoltam a gyertyát de igy sem lett tökéletes. Eddig egy olyan 105-öt tudtam menni vele most ez lett 115 de nem lehet most sem kihúzatni teljesen a nagyobb sebességekben. Ilyen a gyertya nem túl szép lehet ez a baja?
Ki kell mérni, az a biztos. 80-120Ohm. Ugyan így a trafót(0,4-1,5 ohm) és a fesszabályzót(900as érték emlékeim szerint), de a fesszabályzó nem szokta elcsukni a delejt. CDI előbb tesz ilyet, de az is nagyon stabil.
Manual
Amennyit elcseszekedik az ember a mosással, kitudja vágni az újat, és az mégis jobb mint a mosott, olajtól, vagy szprétől málló régi.
Nincs égésnek nyoma sem szaga... :! :(
Igen jó!
én 6000 km után szoktam cserélni olajat, gyertya meg legalább 10000km-t ment már és még mindíg jó.
légszűrőt meg minek cserélni mikor ki lehet mosni?
egyébként meglepődtem mikor nyáron szétszedtem a karbit meg a légszűrőt, 10000km után alig volt benne por.
egy cross motor légszűrő szivacsához képest elég tiszta volt.
főleg hogy a gázbowden nem teflonos.
csak a szivató teflonos de azt is meg kell kenni.
Hello. Keresek 28 as karburátort!
Nagyon szépen köszönöm a kimerítő választ! :)
Helló!
Sajnos már évek óta árválkodik a motorom, és vár egy megmentőre. Egy 1994-es NSR 125 F, amit anno 50-es papírokkal vettem. A nyáron megérkezett az utódja, és így már biztosan nem lesz megcsináltatva. Így akár egyben alkatrésznek is eladó.

Üdv.: Csaba
Az olaj, zsír nem taszítja a port. Megtapad benne.
No, arra az érvre kivi lennék, hogy műszakilag miért tilos a teflonos bowenházat olajozni..
Ugyan már... tudod, mit gondolok Rólad, Zoliról és Csokiról... ne szerénykedj, nekem Ti vagytok a szakik, mert értetek hozzá!
Szia!

Kell még azért pár évtized, de köszönöm az elismerő megnevezést!
4.000 km olajcsere. 7 dl, kb 3.000 Ft
4.000 km gyertya csere. kb 2.500 Ft
4.000 km levegőszűrő csere. kb 1.000 Ft
1.000 km 1 l 2T olaj, kb 3.000 Ft
10-15.000 km dugattyú csere, 15-30.000 Ft, gumi csere
20-40.000 km láncszett csere, 20-30.000 Ft
Szia Marci!

De jó, hogy a szakik is itt vannak!
megsült a gyújtásalaplap. ha leveszed a gyújtásoldali deklit égett lakk szagot fogsz érezni. a tekercseken pedig nem tudsz majd 80 ohm körüli ellenállást mérni
Feszszabályzó jó?
Sziasztok!

Valaki tudna írni nekem hozzávetőleges árakat, amiket a kopóalkatrészekre rendszeresen kell költeni?
Magyarul szerviz költségekre vagyok kíváncsi :)
Sziasztok! Következő a problémám egyik haverom került egy kört a motorjával egyszer olyan 4-5000-es fordulaton leált hirtelen a motor A FORDULATSZÁMMÉRŐ is leesett teljesen nullára... nagyon gyengén adja a szikrát a gyertya legtöbbször nem is polusnál hanem ahol hozzá van érintve a testhez. jeladótól kb 9volt jön fel a CDI fele ami a trafóhoz megy el az kb 2-2.6 volt amit tudtam mérni ( nemtudom mennyire pontos a multi méter miatt) Mennyinek kellenének lenni az értékeknek? lehetséges-e hogy csak a trafó romlott el? De akkor a fordulatszám mérő mért esett vissza a nullára?
Igen! Az is tervben van!
Beszéltem egy Honda eladóval és mondta, hogy nem szabad se olajozni se zsírozni a bowdwnt. Elvileg teflonbevonatos. Sajna az enyémet már olajoztam. De szétszedem, és petróba jól kiáztatom és kifújom.
nézd meg a gázbovdent