kicsavartam és csak úgy rápróbáltam tenni. Elvileg a műanyag részben benne van a karbi negatzív formája. De ez nem illeszkedik 100%-ban. A csavar pedig nem központban van ami rögzíti. Tudom nem emelheti meg ha le van húzva, de attol független, hogy nincs tömítve így a gondolatmenet megálja a helyét. De ettől független szerintem sajna nem az lesz a probléma.
Nem gond egyáltalán, ha kijavítasz. Én a karbihoz teljesen laikus vagyok. Szóval csak próbálkozok, de nem állítok. Nem tudom valaki nincs e közel Ceglédbercelhez. Ha nem lenne nagy gond elmotoroznék, és ha segítene valaki beállítani, azt megköszönném.
Hát sajna ez a hétvége nem jött össze. Szombaton nem voltam itthon és az idő is rossz, ma meg a gyerekek szobályát csináltam. Azt csináltam, hogy visszaállítottam kb ahol volt. Az alapjárati csavart kicsit tekerek rajta és meglátom mi lesz. Az szerinted rossz gondolat, hogy a súbert lefogató műanyag sapka alól hiányzik a tömítés és attól nem igazán jó? Ahogy tekerem fel a fordulat szabályozót annál roszabb. Ahogy emelem akkor a rugó feszül és nem emelheti meg a kis műanyag tetőt és ezért ott falsot szív? Csak egy gondolat.
Azért nem "levegő csavar" hanem "alapjárati keverék" csavar, mert a karbik rendszerétől függően vagy alevegőt szabályozza vagy nem.
Némely karburátoroknál, az úszóházból feljövő emulzió mennyiségét szabályozza, az megmint olyan, sokkal inkább "benzin csavar" lenne, szóval az alapjrati keverék csavar a helyes kifejezés.
ez nem puszta öncélú szőrszálhasogatás, hanem tényleg nem mindegy.
no mi lett a végeredmény? volt ugyan ilyen gondom nékem is egy kis futurával anno. mondjuk én lusta voltam játszani, és rátettem, egy 19-es dellorto-t, azzal nem volt bajom :) (phbg 1ö talán) azok szerintem nagyon eltalált karburátorok. viszont pár hete is volt hasonló problémával itt egy 50-es, és az volt a baja, hogy valami mókerált celluxos kartonos valami volt a szívócsonk tőmítése... és hát kapott falsot rendesen... letömítettem mindent szépen, és nem volt vele baj utána :) pedig sha 12-es karbi volt, amin nincs is levegő állító(asszem így hívtad) csavar.
Köszi :) (kicsit kevés volt az időm, ezért csak most, de) kipucoltam, és úszón állítottap picit, hogy később zárjon a tűszelep, most tőkéletes, mint a puskagolyó :)
Na most már tiszta. Én úgy ismertem, hogy a 19-es a levegő csavar. A 22-es pedig az alapjárati csavar.Hétvégén próbálkozok vele. Hátha valami összejön.
Gyári méretű dugattyút kellene ( ha kell) , Ami ilyen 5-10e Ft.
Vagy inkább Vertexnek egy nagyobb méretét persze akkor bevizsgáltatni hogy mi van benne. De azt nemtudom hogy a gyári dugattyúk megvannak e jelölve hogy az "A" méretű volt e. Ez kicsit drágább. De a minőség ilyen, és ha tartósabb akkor számomra megérné .
Akkor pontosítsunk, hogy melyik csavarra gondolsz te és melyikre én. Nekem az alapjárati csavar a súbert állító csavar. Az neked a fordulat állító csavar? Kicsit nehezen fogom fel mert a karbiállítás nekem kínai. Bármit szétszedek összerakok, de a karbi az valahogy nem az én asztalom
Ha nem történik valami katasztrófa a motorban, akkor jónéhány dugót ellehet fogyasztani egy hengerben.
Bevonatos hengerben főként a dugattyú kopik(meg összeeseik) ahenger voltaképpen alig kopik.
(persze, ha nem ezsik homokot..)
Gyakran a dugó-gyűrű szett már csereérett és a hengerrel semmit vagy alig kell csinlni valamit.
Jóformán csak össze szokták karistolni ahol felfényesedett hogy tartsa az olajat.
Meg a dugók ugye századonként vannak.
Köszönöm a választ,
Természetesen én nem vettem ki belőle semmit, más országokban ez a motor jött ki 11kw-osként , és ott a karburátor és a membrán között vagy egy szűkítő. Erre értettem.
Az is igaz, hogy a motor nem erősebb más sebességekben, de ha gyengébb az eredetinél akkor nagyobb sebességnél a szél is fogja már . Erre értettem én .
NSR-eknél a power szelep leszokott kormolódni? mert a bovden megmozdul, az elektronika jó, de nemtudom, hogy teljesen kihúzza e.
Amúgy alsótartományban elég gyenge a motor, persze nem 600asokhoz mérve. De ha bent van a powerszelep a helyén elméletileg nyomatékosabbnak kellene lenni.
Köszönöm a segítséget, mindenféleképpen csináltatok a mérést, onnan már lehet tudni a motor állapotát.
Ha esetleg kopott a henger, akkor hol, és mit ajánlatos vele csinálni ? Ha hónoláson esik át, akkor valamennyit veszt a nicasil (nembiztos hogy jól írom) rétegből ?
Némely karburátoroknál, az úszóházból feljövő emulzió mennyiségét szabályozza, az megmint olyan, sokkal inkább "benzin csavar" lenne, szóval az alapjrati keverék csavar a helyes kifejezés.
ez nem puszta öncélú szőrszálhasogatás, hanem tényleg nem mindegy.
Egyenletesen kopva 3 mm bOrdamélység
Dublop sportmax
Dunlop d209gp
Pirelli diablo supercorsa ( csak hátsó szélei kopottas)
4000/ db
Egybe 15.000
De innen kinézi a lisából a kolléga úr az alapjáratikeverék álíltó csavart és aztat tekergeti.
VAgy ha az nem cimpi, akkor innest.
Itt a 19-es számmal jelzett cucc a keverékcsavar, és a 22-es az alapjárati fordulatszámot szabályozó csavar.
TKRJ ,Vertex ilyesmiket érdemes.
Megbontod és meg kell méretni a hengert, akkor eldől miylen dugótkell bele venni
Vagy inkább Vertexnek egy nagyobb méretét persze akkor bevizsgáltatni hogy mi van benne. De azt nemtudom hogy a gyári dugattyúk megvannak e jelölve hogy az "A" méretű volt e. Ez kicsit drágább. De a minőség ilyen, és ha tartósabb akkor számomra megérné .
Először, az alapjárati KEVERÉK CSAVART tekerd ollyan állapotba, hogy a fordulatszám visszaálljon nromális értékre, és jó vegye a tüzet.
Amíg ezt a keverékminőség álíltgatást csinálod, nyilván folymatosan utána kell menni a fordulatszám szabűlyozó csavarralis.
Bevonatos hengerben főként a dugattyú kopik(meg összeeseik) ahenger voltaképpen alig kopik.
(persze, ha nem ezsik homokot..)
Gyakran a dugó-gyűrű szett már csereérett és a hengerrel semmit vagy alig kell csinlni valamit.
Jóformán csak össze szokták karistolni ahol felfényesedett hogy tartsa az olajat.
Meg a dugók ugye századonként vannak.
Alapjárati KEVERÉK csavar...
Természetesen én nem vettem ki belőle semmit, más országokban ez a motor jött ki 11kw-osként , és ott a karburátor és a membrán között vagy egy szűkítő. Erre értettem.
Az is igaz, hogy a motor nem erősebb más sebességekben, de ha gyengébb az eredetinél akkor nagyobb sebességnél a szél is fogja már . Erre értettem én .
NSR-eknél a power szelep leszokott kormolódni? mert a bovden megmozdul, az elektronika jó, de nemtudom, hogy teljesen kihúzza e.
Amúgy alsótartományban elég gyenge a motor, persze nem 600asokhoz mérve. De ha bent van a powerszelep a helyén elméletileg nyomatékosabbnak kellene lenni.
Köszönöm a segítséget, mindenféleképpen csináltatok a mérést, onnan már lehet tudni a motor állapotát.
Ha esetleg kopott a henger, akkor hol, és mit ajánlatos vele csinálni ? Ha hónoláson esik át, akkor valamennyit veszt a nicasil (nembiztos hogy jól írom) rétegből ?