Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Köszi. Nem keverem OK.
Éppen ez a szitu, hogy ha az alapjárati csavart tekerem akkor jön elő a gond. Mikor hideg volt a motor akkor jol szuperált amíg be nem melegedett. Ahogy bemelegedett onnan az alapjárat megszünt. Hazaértem tekertem az alapjárati csavaron 1500-ra, és onnantól van alapjárat, de fenn is marad 4-5mp ig forgatás után. Ha 1700-ra tekerem akkor meg tovább is marad fennt 2500-on.
Amúg meg va egy eladó gyújtásalaplapom meg lendkerekem
a "mebránnál lévő foljtás" alatt vélhetően az áramlásjavító műanyagidomot érted.
Ha azt te szedted ki, akkor tedd vissza.

Továbbá.

Soakn azt hiszik, hogy a különböző sebességekben a motor képes másként viselkedni.
Nem képes, csak ezekben a sebességekben gyorsabban átugorja a problémás szakaszokat.
(bár létezik oylan elektonikus fojtás, ami 5-6.-ik fokozatban nem hagyja a motor teljesen elforogni, de mást nem csinál, és a huszonötösben nincs is iylen)

A sűrítési végnyomás méretés jó gondolat, még ha esetleg teljesen felesleg is, mert úgy legelább képbekerülsz, hogy miylen állapotban van a recege.
En is probaltam mindkettot, a cbr 125 meg sokszor melobajarni is keves volt.
Az nsr-rel siman lehet turazni is, 120-ig konnyen gyorsul, nem kell felni az elozestol, en is ezt javasolnam.
Amugy az enyem elado
http://www.kepesmotor.hu/honda...
A falsolás jó gondolat, abból a szempontból, hogy végül is rájöttél:
Alapjárat közelében nagyon szegényen jár.

Vélhetően csak annyi a baja, hogy az alapjárati keverék csavarral több nyálat kellene neki adni.

Ha az alapjárati keverék csavar tekergetésére ne mreagál, akkor tényleg falsol.

Ez úgy első körben.

Világítással együtt, meg azért esik vissza visznylag normálisan, mert a generátor van vagy 70 wattos, és egyszerűen fog anynit a motoron, hogy az már elég legyen.

A két dolgot ne keverjed össze, nincsenek összefüggésben, karburálási porblémát van, azt oldjad meg.
Üdv. Van egy Nsr-em JC22. Elsőben- Másodikban-Harmadikban nagyon megy, Negyedikben is húz még. De ha 90-100 körül felrakom 6.ba akkor vagy nem akarja tartani a tempót, vagy csak nyélgázon. Membránnál nincs folytás és nincs is leragadva egyik lap sem. Gondolkoztam egy kompressziómérésben, körülbelül mekkora értéknek kell lennie ? Amúgy a motor nem csörög, pöcre indul. Repsol olajat raktam most bele. Szeretném teljesen rendben tudni, ha jön a jobbnál jobb idő, nem csak porosodni vettem :) Köszönöm előre is, Szép napot !
Sziasztok!

Hátha tudnátok segíteni.
Igaz 70ccm.es motorom van, de 2T. Alapjárati problémával küszködök már amióta megvan a motor. Az a jelenség, hogy. Be van állítva a levegő benzin arány. Olyat művel a moci, ha van kb 1500-as alapjárat, akkor hírtelen gázadásra nem, de ha tartom olyan 4000-es fordulaton, akkor nem esik rögtön vissz, hanem marad 2500-on és 4-5mp múlva tér vissza 1500-ra. Na ha pl alapjáratot feltekerem 1700-1800-ra akkor 4000 után 2500-ra megy vissza ugyan csak, de akkor már vagy nem vagy nagysokára megy 1700-ra. Ha leveszem 1000-re akkor meg visszamegy rögtön, de le is áll. Ha viszont pl 1500-ra be van állítva. Ráhúzom 4000-re tartom egy picit, elengedem. Akkor ugye 2500-ra megy vissza. ha viszont ekkor benyomom a világítást akkor már megy is. Vagy is ha nincs rajta akkor terhelésre visszamegy. Ha megyek vele és rajta a világítás és behúzom a kupplungot, pl kanyar vagy megállás szándékkal akkor megint csak fenn marad az alapjárat 2500-on.
Mi a rákfene lehet? Ha falsot szívna nem menne vissza terhelés után? vagy le se menne alapjáratra 4-5mp után sem. Csak az alapjárati csavart tekertem. Vagy egyszerűen a karbim rossz? Ez egy Dellorto PHVA 17.5-ös karmóbi. Sajnos hobbi szerelő sem jött rá a gondra. Igaz neki nem volt cserealkatrésze amivel összevethette volna.

Ha valaki tudna ötletet segítséget, vagy már találkozott ezzel a jelenséggel kérlek segítsetek.

Köszönettel Zsolt
Most kicsit porosabb ,ennyi a változás.
Gondolom a tiédet.
Tényleg qrva szép állapotú motor, legalábbis amikor feltetted a képeket, azokon gyönyörű volt...
Az ősszel még tudtam egy olyan NSR-t amit nyugodt szívvel megvehetett volna bárki!
Üdv! Mi az a manual?
Teljes mértékben igazad van Zoli, nem lehet, hogy mindenki mindenhez értsen. De azért na... lehet, hogy magasak az elvárásaim az emberkékkel szemben, de hogy mi a manual? Hát nem tudom... akkor ezek a srácok azt sem értik, hogy mi az a User's Guide gondolom... Csak ne tudnék ennyire angolul...
Ha a számítógéppel gond van, akkor szólj bátran, megpróbálok segíteni, ha tudok... elméletileg ez az egyik végzettségem...
Hát nem rövid távra terveztem a motor vásárlást, és ahogy néztem NSR-t nehezebb is találni, mármint olyat amit érdemes megvenni.
Viszont ha már robogóról át szeretnék ülni, akkor valami olyanra ülnék amin nem alszom el... :/
A cbr sajnos nagyon gyenge sokat nem kell tőle várni,viszont az nsr meg elég öreg és lehet hogy lassan nehéz lesz alkatrészt találni hozzá.Ha nem akarod túl sokáig megtartani akkor inkább nsr.
Hello!

Motor vásárlás előtt állok, olvasgattam erről a mociról is, azonban örülnék ha pár tulajdonos is leírná a tapasztalatait ezzel a motorral kapcsolatban. :)

CBR125 és NSR125 között vacillálok, és még mielőtt hozzám vágnátok, tudom hogy a kettőt nem lehet összehasonlítani.
Ezzel én úgy vagyok, hogy nem baj ha hülyeséet kérdez valaki..

Merthogy, aki jó fel tudja tenni a kérdést,annak nincs szüksége a válaszra.
Egyrészt..

Másrészt meg olyan ember nem van, aki mindenhez ért.
Valamihez muszáj mindenkinek sík hülyének lenne, mert különben felborul a karma vagy fingsunyi vagy iylesmi.
Én például a számgépekhez nem értek, de súlyos mértékben.

Az viszont engem is határozottan tud zavarni, amikor a guglit nem tudják hasnyálni azemberek.
Persze, , van az úy, hogy nem is tudja, hl kő keresni,szóval mégsi csak indokolt olykor..
Csak annyit kell válaszolni ezekre, hogy "google a barátod" oszt jóvan.
Én legalább olyan hülyeségeket kérdezek általában amiket nem dob ki a net....
...meg hogy ilyen hidegben nem melegszik fel rendesen a víz, ha megy vele a srác, meg hol lehet alkatrészt kapni ilyen meg ilyen motorhoz...
Hát itt van ez a qrva internet, b...szki, be kell írni a keresőbe... vagy b...szd meg, nézze meg a motor hirdetéseket, egy csomó gépet bontanak...
Azért gondoltam rá, hogy ez csak valami átb...szás, mert ennyire nem lehetnek alkalmatlanok... vagy tényleg ennyire nem életrevaló az új generáció?
51791 hsz például, de van még több is, csak qrvára nem akarom visszakeresni... vagy tényleg én öregszem és kib...szottul kezdek túl érzékeny lenni, f...sz tudja...
Nem, dehogy...
Én vagyok az a szerencsés aki kihozta belőled ezt a pár sort?
Szia . szerencsére
tul sokat nemvagyok itt...a beosztottjaimtól viszont ugyanigy vagyok ...
...de most komolyan... Nem érzed néha úgy, hogy ?
Szia imi!

Köszi! Tudtam, hogy rád számíthatok!
lásd milyen vagyok hozzád....