Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

most ezzel mi a gond?
nekem úgy szokott beindulni hidegbe hogy gyújtás nélkül szivatóval megtolom az udvarba kétszer-háromszor aztán meg ráadom a gyújtást és úgy is megtolom, akkor beindul de máshogy nem

21:28 (21 órája)

címzett: saját magam
Kedves Imre!

Ez ezer dolog lehet, eleve máshogy indul a motor, amikor megtoljuk és más, amikor indítózunk vagy berúgjuk. Az indítási fordulatszám különbözik, így a porlasztás minősége és ezzel együtt minden.
A kétütemű sportos motorok hidegindítása úgyis általában elég érzékeny dolog, mert a karburálásuk nagyon pontos és elés, ehhez a szívató, illetve bármilyen más hidegindító eszköz csak éppen hogy hozzá tud segíteni annyit, hogy beinduljon. Ekkor, ha beindul a célját már el is érte, a motor működésének minőségét akkor kell vizsgálni, ha a motor már meleg.
Hidegindításkor óvatosan be kell melegíteni, kis ingadozás sok dologtól lehet. Ha melegen elmúlik, nem kell vele törődni, pláne egy relatíve sokat futott, öregebb motor esetében. Ez a szomorú igazság.

Üdv.

Motordoktor megjött a válasz....
2012. december 14. 17:21 @gmail.com-:
Tisztelt Motordoki! Az alábbi problémám volna Honda Nsr 125R,garázsban áll ami egy oldalon nyitva van...hidegen ingadozik az alapjárat,ha pici gázt adok akkor le is áll...akksit melegböl hozom ki és teszem bele,benzint kap,szivató rajta van...ha viszont megtolom akkor indul ahogy kell...Elöre is köszönöm a válaszát
ferodo, ap racing, ebc, gold fren
gyárilag ferodo volt benne
nekem most elöl ferodo hátul meg gold fren van
tavasszal meg megy bele az ebc
nem ugyan olyan
a crm és az nsr henger egyforma
Üdv, az egyik haveromnak van egy egy mtx 125-e nem láttam még, de állítólag az mtx és az nsr hengere ugyan olyan, ha tévedek,mert az se kizárt akkor tárgytalan, de ha mégis és ha van valakinek eladó az kérem jelezze
ebc-t. az igen jó
Sziasztok!
A jogosítvány kezdő jogosítványnak az első nemzetközi jogosítvány letétele után két évig számít. Most hogy a segédmotor is nemzetközi jogosítványnak számít (AM), így már vihetek utast? Ugyanis A1-re van jogsim és az M (mostmár AM) megvan már 3 éve.
Fék betétből milyet vegyek? Jó lenne ha nem koszolna de nem is keményedne fel....
Az biztos, hogy fordítva kell álljon.
ez 90%-os ponto sággal dejött..eddig..
nálunk jo idő lesz holnap http://www.foreca.hu/Hungary/K... a saját idöjárásod is megtalálod
Nálunk is egész nap esik.
Ráadásul a meteorológia szerint az egész hónapban esni fog valami.
Pedig szeretnék motorral járni melóba
mára +8-at mondtak...reméltem hogy napsütésbe megyek tankolni ehelyett...
Mentettem mind a két linket. Köszönöm
Ez is remekül jön! ennyi robbantott ábrával már asszem jutok valamire :DD Köszi
inkább ez kell mert neki jc20 van
link
hja... nálunk is esik reggel óta, emiatt el is maradt a segédváz hegesztése...
na majd holnap..ha nem havazik...
Akkor nincs a helyére ütve rendesen...
köszönöm,ugy van berakva..de az utobbi 4-5 napja szorja az olajat rendesen...
Rendben... őszintén kívánom, hogy soha ne legyen semmi bajod vele!
Fordítva kell állnia... de rendesen be kell ütni a helyére, mert ha nem pattan be, akkor szépen kilöki neked az olajat...