Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Mégis mi lenne belőle?! Hát motor!
Március elejére én is szeretnék végezni a motorral, remélem nem csúszok ki az időből...
Csokiii! segíts nekem. szétbontottam a gátlókat, és valószínűleg rosszul voltak összerakva. a becsúszószárban helyet foglaló alkatrészek elhelyezkedését le tudnád nekem írni? a felkoppanásgátló rugó alatt lévő alátétnek ugya a rögzítőgyűrű felett kell lennie?
gyárilag mindenképpen vegyes a körlámpásé... elől 17" hátul 18", a macskának pedig 17" elől és hátul is
3 hét múlva pattintom össze. ez a terv. de hogy mi lesz belőle?
Gondolj csak bele... a manapság gyártott sportmotoroknak kb 15-20 centivel van feljebb a farokidom legfelső magassága, mint a 15-20 évvel ezelőtti ugyanilyen kategóriájú motoroknak.
De az NKH oldalon is fent van, hogy minősül átalakításnak:
"...Átalakításnak minősül minden olyan alkatrész, fődarab, tartozék, vagy berendezés cseréje, valamint ezeknek a járműre történő fel- vagy leszerelése, amely a jármű gyári adatainak módosulásával jár. Így átalakításnak minősül, ha megváltozik a jármű fajtája, jellege, mérete, tömege, rugózása, vontatása, kerékfelfüggesztése, fékrendszere, kormány-, és kipufogórendszere, a kerékpántok mérete, a motor gyártmánya típusa, a felépítmény kialakítása. Az átalakítási engedélyt a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól kell kérni..."
A méret pedig a szélesítésre, hosszabbításra vonatkozik.
Ez hülyeség... tervet?! Okos volt, aki ilyet mondott... :)
Nem egy rendszámos átalakított motor szaladgál itthon... :)
Ha csak megnézed a hirdetéseket, azok között is van elég sok. Azok tulajdonosait ha megkérdezed, akkor elmondják neked, hogy semmiféle külön engedély vagy a forgalmiban történő bejegyzés erre vonatkozóan nincs. Csak a hosszabbítás vagy a szélesítés (radikális magasságnövelés) esetén van külön NKH-engedély. De ha ilyen tervek vannak, akkor van ismerős, aki konkrét árakat is tud neked mondani, mert régóta átalakításokkal foglalkozik.
Nagyon szépen köszönöm a választ, sokat segített mert eddig olyanokat hallottam h tervet készíttetni engedélyeztetni hivatalos személyekkel megcsináltatni stb, és annyira elvette a kedvemet ettől, hogy el se mentem megkérdezni az nhk t.
Szia!
Ettől még a műszakin semmi probléma nem lehet! Az enyém (bár vannak papírjai) nem lesz itthon forgalomba helyezve egyelőre. De ha az NKH-ba bemész és megkérdezed te is (mint én), akkor elmondják, hogy minden olyan átalakítás, ami a gyári hosszt, szélességet nem változtatja meg, illetve a láthatóság szempontjainak megfelel, az megengedett! Tehát a kasztni ne legyen szélesebb és hosszabb a gyári méreteknél, és a lámpákat meg az indexeket úgy kell elhelyezni a motoron, hogy jól látható legyen! Plusz a tükrök, amiket bárhova szerelhetsz, ahol látod, hogy mi van mögötted. Kivéve olyan helyre, ami a motor szélességét megváltoztatja (növeli). Ennyi...
De ha bemész, akkor neked is ezt fogják mondani.
Remélem segítettem.
Láttam átalakítod a vázat, a motor rendszámos? mert érdekelne hogy ez porblémát jelentene e műszakin vagy eredetiségvizsgálatnál. Én is motort építenék és nekem is magasítani kéne az ülésen, ráadásul alakítás után már nem lehetne vissza szerelni a gyári kinézetet.
Hello! ha kumlungra lenne szükséged, nálam van eladó.
Mindenképpen rakok fel...
Én is remélem, hogy olyan lesz, mint amilyennek elképzeltem.
Biztosan szép lesz!És várom majd a fotókat róla akkor is!
Szia Csoki!
De rég "láttalak" itt... talán mikor a Supersport 400-ban Enzo-nak írtunk... :)
Helyzet? Minden OK?
Akartam javasolni a srácnak a galériádat, mert én is annak a segítségével cseréltem ki a telószimeringet, de megelőztél!
Ne sajnáld, tök szép lesz! A szépségért szenvednie kell neki is, mint mindenkinek. Fogd fel úgy, mint egy plasztikai műtétet, amikor egy lógó, lapos mellből szép kerek, feszes cicik lesznek.
Majd ha meglátod a végeredményt, akkor már nem fogod sajnálni... remélem...
a mutatónak nem szabadna annyira felmenni
nekem nyáronse megy el vízszintesig, alatta marad egy kicsivel
valószínü hengerfejes lehet, azért melegszik a víz
le kell síkoltatni meg egy új tömítés aztán jó lessz
első teleszkóp szerelésről raktam fel képgalériát, az segítenifog
be
vagy vegyes ugyan is nekem a körlámpáson elöl és hátul más az átmérő...
Sziasztok. Némi elméleti segítségre lenne szükségem. 92' es nsr. Nekem mindig fel megy a vízhő a piros alá közvetlenül és viszonylag hamar is, pedig nincs meleg kint. Ez normális? Vagyis a mutatónak addig kell mennie egyébként is? Műszerfal világításom meg nincs. Ha lenne valakinek bontott képe azt meg köszönném. Továbbá érdekelne, hogy az első teleszkópnak neki állhatok e egy felújító szettel magam szerelni, vagy érhetnek komoly meglepetések? Aztán ott a váltó ami 6ik ban súrlódó hanggal büszkélkedik és szerintem csúszik a kuplung is. Az üreset nehezen találom. Olajcsere bitzosan lesz csak kérdés, hogy az vajon megoldja-e majd az összes gondot, vagy kuplung szett csere lesz szükséges. Válaszokat előre is köszönöm. :D
Szia!
Szegény Kawa! Kösz a képeket!
A flexnek nem tudott ellenállni a hegesztés... :)
Én vágtam meg, mert így 17 centivel feljebb lesz a motor segge, mint a gyári magasság. Így faszább lesz. Hozzászabtam az idomokat és mutatósabb lesz, szerintem. De majd ha elkészül és teszek fel képeket, akkor majd eldöntheti mindenki maga, hogy jobb lett-e, mint gyári állapotában.
Ezt hogy sikerült összehozni?
Mármint, hogy így elengedett a hegesztés.
Néhány kép az alvó oroszlánról... látszik a szétbombázott segédváz is. :)
Helyszűke miatt nem fért bele a gép egy képbe, de majd ha hegesztünk, csinálok róla egészalakost is.
Addig meg be kell érnetek ezekkel:
Sziasztok!

Hétfőn mentem egy próbakört, mivel már nem bírtam ki motorozás nélkül, és aminek az eredménye egy mosás lett.
Nálunk az utcában tiszta sár minden + most már a motor is
Amint kicsit jobb idő lesz (mert itt egyfolytában esik az eső), kimegyek hozzá a kisházba és csinálok pár képet. De lehet, hogy csak akkor, amikor hegesztés lesz, mert akkor úgyis ki kell hozzam onnan, jobban tudom fényképezni...
Az is komoly munka! Mikor leszel kész vele? Tudod nagyjából?