Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Hát nem a legkönnyebb helyre születtünk az biztos.
Kezdjen akkor Kósalaji tömegközlekedni, aztán , ha látom ,h a tuján feszít, majd veszek én is dkv-bérletet, a kocsimat meg kiviszem a szemétbe. Akarom mondani, h a regisztrált autómegsemmisítő egyletbe
És sulykolják, hogy használjunk tömegközlekedést, annak ellenére, hogy ha már két ember utazik mondjuk 100 kilométer akkor mindezek ellenére a kocsi az olcsóbb.
És még nem beszéltem a bkv árairól.
Persze, lehet az is lesz.
Addig is van : regadó, Áfa, Vagyonszerzési illeték,kötelező biztositás, súlyadó, extra teljesítményadó, műszaki vizsga díj, eredetvizsga díj, rendszámtábla díj, autópálya díj, üzemanyagok adótartalma. Ha van jogsid, ezek után mehetsz is vele, de ne sokat, mert ott hagysz majd egy valag pénzt a gumisnál a téli-nyári gumira, a szerelőnél még egy rahedlivel a szervizelésekre, és még ezekután jön a polisz is egy kis uzsorapénért
Milyen fajta adót szeretnétek még? Csak bátran! A honatyáink rövid időn belül egy két tollvonással elintézik boldogan
Szia Pohi!

Találkoztam kifogásolható rendőri intézkedéssel, és sajnos bírságoltak is meg. Az utóbbi pénzügyileg fájdalmasan érintett, de teljesen jogos volt. A mindennapi életben jó kapcsolatot tartok fenn velük, és örülök, ha minél többet látom őket. Bár még többet járnának felénk, jó látni őket. És jó ha látják őket azok is akiket nem olyan öröm látni.
Legalább százszor állítottak, meg és indult jól a napom, vagy koronázta meg a napom egy korrekt rendőr intézkedése.
Ez a dolga, hát azért tegyük a szívünkre a kezünket?!
Mi mindennap úgy látjuk el a dolgunkat, a maximálisan kifogásolhatatlan? Mindenkivel a maximális kedvességgel tudunk beszélni? Maximum törekszünk erre, és ez a jobbik eset. Volt olyan eset is mikor megállítottak engem is és elég felfokozott stresszes idegállapotban volt az előző autós miatt. És a következő történt "pffú na, mindegy, Szép jó napot uram" és felsorolta a szokásos okmányokat és már megnyugodott az arca, teljesen másként állt hozzám, még kívülről nézni is fura volt. Ránéztem és ennyit mondtam, ez nem semmi, nem irigylem. Miután a "hivatalos részt" elintéztük, hosszan beszélgettünk még.
Olyankor nem ért engem sosem hátrány mikor betartottam a szabályokat, viszont a mindennapi élettel hasonlítom a vállalkozók, hivatalok, és az egész élet területén úgy is megpróbálnak megkárosítani, hogy becsületesen betartom a szabályokat.
Lehettem volna rendőr, de megvallom a könnyebb boldogulást választottam, és megemelem a kalapom, hogy azon becsületes rendőrök akikre igazán akár fel is nézek milyen életpályával látják el a feladatukat.
A nem becsületes rendőrt nem szeretem, de semmivel sem szeretem jobban a nem becsületes orvost, asztalost, burkolót, sorolhatnám. Viszont ha a nem becsületes orvos miatt elismerem a becsületest is, akkor ugyanígy fogok eljárni a rendőr esetében.

Én a negatívumok, mert nem azt vitatom hogy van-e, ellenére is elégedett vagyok a rendőrök túlnyomó részével, és ezek az emberek miatt pozitív irányban általánosítok.
Ha bunkóval fogok találkozni akkor el is fogom könyvelni, hogy na a bunkó rendőr, és véletlenül sem úgy, hogy a bunkó rendőrök!
A határozat már megvan....a fizetésnek nem tudom elévül e az ideje
Elévülés nincs?
Nem gáz a "vauzás" ezeken kívül gondoltam,hogy hoznak majd olyan törvényt is,hogy kerékfordulatadó és lesz majd forulatszámláló amit megszoroznak majd egy értékkel és azután kell fizetned
Anyuméknak a január 16.-ai gyorshajtása márciusi határozattal amit nem fizettek be, az most jött ki tegnap a Polg.hiv.-ból, tehát majdnem 1 év eltelt, de így viszont kaptak 3 havi részletfizetési lehetőséget, ami egyébként nem lenne....
Tavasz óta nem kérték. De akkor sok sikert nekik a továbbiakhoz. Pár hónap múlva, négy éve,h kérik. Reméltem h elévült.
Mind1, dolgozzanak meg a pénzért!
40 helyett 75.....
Polgármesteribe kerül és ők hajtják be......nem tudom, de szerintem hajtják amíg lehet....
Pedig nem az a Mad-Max-es a stílusuk!
Már bocs h belevau, de eddig sem mehettél ótózni, csak miután kiköhögted a kötelező biztosítást meg a súlyadót.
Am mennyi idő alatt évűl el a közigbírság, ha nem tudták begyűjteni?
Szerintem nem nagyon megy a pénzbeszedés AETR fronton. Lelépés előtt Kóka uraság, hozott egy olyan döntést, hogy a külföldi kamionok első esetben csak figyelmeztetve legyenek, persze a magyar agyon van ütve (mintha eléggé külföld seggkinyaló lett volna a politikájuk, a mostani vezetés még nem változtatott ezen). A rendőrség nem nagyon csinálja, az NKH inkább, de ők nincsenek olyan óriási létszámban, estleg még a vámosok.
Ez már több mint fájdalmas. Van olyan aki 1db csekktől padlóra kerül és 1-2 év míg helyrejön .
Szia!
Akkor át kell írni a menetidőt kisebb átlagsebességre!
Más választás nincs,mert ezek most nagyon vadásznak a sok-sok forintra és komolyan gondolják. Még egy ilyen szemét ország nincs az tuti.
Fizetés és a bírság aránya pedig felháborító! Már inkább nevetséges,vagy siralmas,franc se tudja hol tartunk éppen!
Lassan ki sem jöhetünk az udvarból fizetés nélkül.Fizess ,mert gurul az autót..pl.
Már én is csak 80-kával járok autóval, időbe indulok, nincs tréfi csekk. Anyumék kaptak 45-öt.....fájdalmas.
Amikor hajtottam veszélyesen Miskolcig az autópályán Seattal a 380 km-en 17 percet "nyertem",10 liter körüli fogyasztással. Mikor beálltam kamion mögé, és szépen gurultam a szélárnyékban 95-105 között 6 liter alatt volt a fogyasztásom. Érdemes?
Boldog új évet Jozef! Szerintem nagyon fogyóban van a cucc.....de pár évig csak lesz még.....aztán meg marad a bio etanol cucc.....
Speciel engem csak kicsit zavart, mikor egy kamion egy másikat 5 perc alatt előzött meg. Kibírtam. Ha ilyen hasonló okért hozták a rendeletet akkor felesleges volt szerintem.

Az,hogy a dombon nem előzhetnéd meg és utána felgyorsulna, még mindig jobb lenne mint most, hogy végig 60-al fog előtted menni.

Tökéletes jogszabály sose lesz ebből.....
Szia Pohi ! Gazdag Új évet kívánok Neked is meg magunknak is, és akkor majd elboldogulunk valahogy! Motorosoknak ócó benzint!Mert lassan tolni kell majd és azt nem szeresssük!
Most olvastam vissza, kissé lemaradtam a napokban. Jól kivitáztátok magatokat. Ne idegeskedj feleslegesen, nincs értelme, én ezt már jó pár éve megtanultam......

Mindig vannak olyan emberek nap mint nap akik képtelenek elfogadni bizonyos logikus gondolatokat, sőt ha rájönnek, hogy nincs igazuk valamiben akkor is hajtják a mondókájukat.

Sokan vitatkoznak mostanában a magán nyugdíj pénztárakról. Sajnos én ebbe bele lettem kényszerítve nem volt választásom. Tisztán látom, hogy egy nagy rakás lóxar az egész és nem, hogy nyereséges számomra, hanem nagyon is veszteséges. Az ezt kitaláló réteg hangsúlyozza, hogy milyen szemétség ezt megszüntetni, naná, hiszen a bankok pártján vannak, érdekeltségük is van, kampánypénzek stb. Nyomják a médiában a "hülyítő dumát" és sok ember benyalja, elhiszi és nem tudod neki elmagyarázni, hogy ne higgye el, mert veszteségesek, mert ha az állam bukik akkor a bankok is már buktak, szóval nem is biztonságos......stb.

Egy a lényeg a mundérral, én védem amit én csinálok, mert az jó, úgy végzem a munkám, ahogy azt az állampolgárok el is várnák vagy akár még kawaszekisnek is megfelelne. Persze nem mindenki ilyen, de ez nem az alaprendőr hibája, hanem..........de ezt inkább nem írom le a valós arcommal és adatlapommal.
Mondjuk ez sem egészen lenne jó így mert hát pl. megrakva emelkedőn néha csak a 60 megy, de ott most az új szabályozás szerint nem előzhet meg 80-nal sem az üres kolléga.......ma Kecsóra jöttem hajnalban tök üres úton......Bp.-től 4 olyan jármű volt akik 60-nal mentek az M5-ön(volán busz, furgon és 2 szgk), ezeket már nem előzhetem meg 1-től.......van értelme, mindenesetre kifutok egy 200km-es úton a menetidőből simán ez miatt...
A jogalkotókkal én sem vagyok mindig kibékülve. Ha logikusan nézzük akkor 90-et engedni kellene mindenhol lakott területen kívül a nagy dögöknek is és akkor a 2-esen nem kellene utánuk kullogni több km-en keresztül 70-el. Kevesebb felesleges veszélyes előzés lenne. Pályára felengedni meg csak olyat kellene aki tudja a folyamatos 90-et sőtt kötelezni is kellene ennek a sebességnek a betartására pályán és ha ez meglenne akkor meg lehetne tiltani az előzést nekik, hiszen ha mindenki 90-el megy közülük akkor nincs kit megelőzni......

Bár lehet, hogy ez túl logikus, vagy túl kivitelezhetetlen?