Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ez már csak azért is furcsa mert mondjuk tételezzük fel, (az egyszerűség kedvéért magunkat vonom bele eme képtelenségbe ) Szóval én rendőr vagyok , te meg dugod a feleségem én a járőrtársammal meg megbeszélem, hogy tanuskodjon mellettem azt a rendszámod alapján behazudunk valamit azt frankón feljelentünk
Nem olyan eszement példa ez emlékezz csak vissza pl. a parkolótársaságokra, amikor a parkolóőrök bevett gyakorlata az volt, hogy a mellette elhaladó járművek rendszámát lejegyezte és kiállított neki csekket...
Nincs igazad:)
a gyoker sunok azert vannak egyszerre tobben hogy egymasnak ugymond tanuja legyen. Pontosan ezert nem igazoltathat egyedul rendor. Amugy meg sajna siman meg tudnak buntetni ezert ha olvashato a rednszam. Ez a torveny...
Azt tényleg mi van akkor, ha nem állok meg csak szép komótosan megyek tovább, mondjuk a rendszámom meg feljegyzik? Köteles voltam én észrevenni őket?
Ha én azt állítom, hogy aznap még rendőrt se láttam mit tudnak csinálni? Feljelent? Mire fő? Ilyen alapon leolvashat egy parkoló autóról egy rendszámot és arra is ráfoghatja, hogy rendőri igazoltatásra nem állt meg nna? igazam van vagy igazam van?
Ha valamit akarnak a sünök, akkor úgy is írnak levelet:) pl gyorshajtás..
Amíg a rendszám nem olvasható,addig SEMMIT nem tudnak csinálni.
Ménem mentél vissza megkérdezni mit akartak esetleg, ha meg megállítani, akkor mondtad volna legközelebb egyértelműbben:):)
Akkor most nem lenne kérdésed
Sorry a helyesírásért, pár betü kimaradt
Halihó! Tegnap volt egy olyan esetem, hogy nagyban gurulok hazafelé, az egyik Balcsi melletti faluban, és kb 10-re előtem vettem észre, hogy rendőrök állnak az út szélén, persze egy terepjáró takarásában, az egyik kinnt állt melettük, de nemsokmindent láttam, vastagon bogár voltam, és szemesütött a nap is, mikor elmentem melettük olyan furán néztek utánam...lehet leintettek, és nem láttam? , most azon agyalok, hogy vagy hagyják a fenébe, vagy remélhetőleg nem tudták elolvasni a rendszámom, fel van hajtva, de még bőven látható... , gyors félreálltam egy melékútra, hátha jönnek, de nem jöttek
tervezek valami horgászós járatot készíteni
valami régi 5-600as endurovázat összehozni quad/ homokfutó jellegre
ilyen gépet lehetne valahogy hivatalossá tenni? pl mint a mopedautó, esetleg piros vagy zöld rendszám
mondjuk közúton nem menne az egy métert sem......
Be kell menni személyesen. Átvetetni egy kétpéldányos papírt, amin elismeri névvel, titulussal, stb. v. akár a hivatal pecsétjével is, amik részedről, részükről elhangzottak (szó elszáll...), vagy legalább, hogy akármikor kelt felszólításuk akármi plusz x napon lépett volna hatályba nemfizetéskor, viszont íme a csekk ami akármi + x napnán nem régebbi befizetést igazol. x munkanapon belül kéred a magyarázatot ide és ide (cím) , hogy milyen okból nem függesztették/suüntették stb. (ami odaillik) a dolgot (természetesen jogszabályt) vagy ennek hiányában azonnal oldják meg a dolgot.
Én mondjuk ezt valami osztályvezető v. helyettes félével vetetném át, lehetőség szerint büntetőjogi felelősséget is belefogalmazva.
Nem kell ehhez feltétlenül ügyvéd.
Elgondolkodtató, az biztos. De , ha automatikusan vissza állítják a forgalomba, akkor nem tudnak lehúzni újabb pénzekkel. Szánj rá egy kis pénzt , és keress egy ügyvédet. Nagyon kevert szar ez, ahogy leírtad.
Sziasztok!

Köszi a segítséget, én azért megyek lázadni ezerrel.
Szóval a helyzet a következő volt.

Az okmányirodából kaptam egy levelet, hogy fizessek súlyadót, erre van 15 napom, mert ha nem, 15. nap után jogerőre emelkedik a határozat és a szarjaimat ideiglenesen hivatalból a kivonás okának megszüntetéséig kivonják a forgalomból. Ezt 2008 közepe táján kaptam, közben vizsgáztattam, igazoltattak is. Köpködtem, befizettem mindent időben. Oda volt írva: Amennyiben az ügyfél a kivonás okát a határozat jogerőre emelkedése elött elhárítja, az eljárást meg kell szüntetni. Én elhárítottam, ők nem szüntették meg. Előtte kérdeztem, hogy bevigyem a csekket? Nem kell, majd megnézik. Oda volt írva az is, hogy jogerőre emelkedés után van 3 munkanapom, hogy bevigyem a rendszámaimat, meg a forgalmijaimat, mert ha nem, megbüntetnek 5000-500.000 forintra. A mai napig nem jött semmi papír, így csak arra gondolhattam, hogy én helyesen jártam el, így az okmányirodában is korrektek voltak. De nem. Bár megkérdeztem, de sehova nem volt leírva, hogy ballagjak be a csekk másolatával.

Az ellenőrzéskor nálam volt a határozat és a befizetett súlyadó csekk fénymásolata is. Arról, hogy a szaromat kivonták a forgalomból egy darab papírt a mai napig senkitől nem kaptam.

A forgalmi engedélyem nem volt érvénytelen, csak a jármű volt kivonva a forgalomból hivatalból, amiről bizonyíthatóan nem tudtam, mert ugye a tértivevényeket valahol le kell fűzniük. Elfogadható intézkedésnek tartottam volna azt is, ha tesz egy feljelentést, ami után jól meg enyje-benyjéznek és legalább tudok róla, hogy be kell mennem és forgalomba helyeztetnem a szarokat, bár ezt esetleg maguktól meg kellett volna tenniük, ha már így ki tudták vonni. Ilyenkor elvileg vissza is kérhetném a biztosítási díjat is, mert ugye a jármű nem volt forgalomban. Nem akarok anyagiasnak tűnni, de az is kb 200.000 Ft, ami most még jól is jönne.

Tehát így lehet, hogy meglepődik az ember az út szélén. Gondoltam leírom az egészet, hogy ne csak egy kis rész után mondj bármit, szerintem így már másképp lehet vizsgálni.

Köszi.

Üdv.
Úgy nem megy, hogy a kommandósok ki a helyszínre, 3-4 elfogott bűnözőből elég egyet bevinni, a többit a hullaszállítókra bízni?.......Braziliában a nyugdíjazott rendőrök önszerveződően sintérekként éjszakáztak begyűjtve a turistákat fosztogató gyilkolászó utcagyerekeket...itthon is annyit kellene tenni, hogy a boxoló cigánygyerekeből minden másodikat kigyomlálni, szerintem ugrásszerűen átértékelődne a gondolkodásmód a közvetlen családi, baráti, stb..környezetében....de ez jogszabályokkal nem megy.Az erőszakos emberek, csak az erőszakból értenek....
Lehet, viszont engem tuti lecsuknának velük ellentétben....

Volt egy eset nemrég, hogy kolléga elrakott 5000 Ft-ot....kapott is 2 évet érte. A boxoló cigánygyerek aki annyira megverte az osztálytársát, hogy belehalt a sérüléseibe az meg kapott 1 évet 4 évre felfüggesztve...tehát szabadlábon van.

Na hol ebben az igazság? Persze mindkét cselekmény elítélendő....de nem inkább fordítva kellett volna kiszabni a büntetéseket?
Szia!
Olyat nem lehet, hogy előállítás közben agyonlövődött, vagy valami hasonló?
Frankón le lehetne egyszerűsíteni a bürokráciát...három csapás csak egy kicsit másképp...1.-2. alkalom ejnyebejnye, 3 alkalom tarkólövés...persze itt a nehézbűnözőkre gondoltam, nem a gyorshajtókra....
Köszi a választ!

Ha esetleg nem így lenne, akkor megírom majd, hogy ha más hasonlóképp jár, akkor reménykedhessen.
Sziasztok!

Elsősorban azért ide teszem fel a kérdésem mert lehetséges hogy Ti már találkoztatok ezzel.

Mi történik akkor ha egy rendszám nélküli cross motorral, jogosítvány nélkül megállít a rendőr (125 cm3), Csak B-s jogosítványom van. (15 év) Vagy földúton mehet velem inden gond nélkül? (bár nemhiszem)

Félre ne értsetek, már bőven nem azafajta 14 éves kis...gyerek vagyok aki csak menni és menni akar.....

Vásárolni szeretnék egy max 125 -ös cross motort hobbi motorozásra, de fehérvárról kijutni kissé bajos bármilyen tereppályára......

Segítségeteket előre is köszönve.
Ez fix 45e,szerintem...
akkor nem értem miért kérdezik....sőt le is írják.
Azért köszi a választ!
Az előadó azt sem veszi figyelembe, hogy ha évek óta nem volt semmilyen kihágásom?
Sajna nem számít mert fix a tarifa!
Semmit nem számít mivel fix a tarifa!
Üdv. Sajna bemértek.... az lenne a kérdésem, hogy kérdés volt a feljelentésnél a kiskorú gyermekek száma, illetve a nettó jövedelem.
Ez mennyiben számíthat enyhítőnek, ha van kiskorú gyermekem, illetve 70.000Ft a nettóm. Köszönöm a választ!

Egyébként 50 helyett 79 :-(
&rash ! Tudom, hogy neked nem kell mondani. Csak vannak akik a butaságukat vagányságnak hiszik. Pedig ha tudnák! El kellene vinni az ilyeneket egy kis nézelődésre a proszektúrára. Hadd okuljanak!
""na azé beszóni nem kéne"" Inkább beszólok nyolcszor, mint motorostemetésre kelljen mennem ! Nem azt jelenti , hogy én soha nem csináltam hülyeséget, de rendszert csinálni belőle no az a gyengeelméjűség határa.
Én nem motorozom se rendszám, se jogsi nélkül és soha nem is tettem. Így már be szabad szólni?
Csodálatos. Ezzel az erővel rakjanak mindenkibe nyomkövető chipet és kössék össze a rendszert a bankokkal, így azonnal le is tudják vonni a büntetést a delikvens bankszámlájáról. Agyrém...