Üdv mindenkinek!
Most értem haza, de örülök neki. Megelőztem egy autót, az Istennek sem akart lehúzódni, pedig már szemből közeledett egy másik, dudáltam neki, hogy húzódjon le - az úttest olyan széles, hogy négy autó is elférne, de mindenki a felezővonal mellett közlekedik - erre nekiáll integetni, hogy mit akarok. Na vajon mit is? Úgy tudom mindenkire vonatkozik a jobbratartási kötelezettség, illetve ha előzik, az előzést nem akadályozhatja. A sebességkülönbség megfelelő volt, de amikor mellé értem elkezdte nyomni a gázt. Egyébként azt vettem észre, hogy az autóban ülők nagy hányada nem is használja a visszapillantó tükröt sem, az irányjelzőről már nem is beszélve.
Nektek mi a véleményetek ezzel kapcsolatban?
elméletileg a jegy alján van egy kis rész, amit le kell tépni, és magadnál kell tartani (akár kocsival, akár motorral vagy). de ha a motor kialakítása nem teszi lehetővé, hogy plexi mögé rakd, akkor a pohi által javasolt, vágd zsebre is jó
Szerintem vegyél jegyet tedd zsebre, ha kapsz csomagot akkor be tudod mutatni és valószínűleg megértik miért nemhagytad ott a jegyet, vagyis meg kellene érteniük, vagy marad a járdán parkolás ami szabálysértés......szóval az is szívás.
Szerintem nemnagyon büntethetnek meg, mert nemtudod mennyivel mész :D
Meg ha nem előzöl rendőrautót, akkor szerintem hagynak, vagy szóba mondanak annyit, hogy lasabban
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem azért ide írom mert itt van sok sokat megélt ember.
A kérdés az lenne hogy a motoron hova rakjam a parkolójegyet? :)
berakom a plexi mögé jön valaki kiveszi szopom a fa*zt vagy nem?
Álljak őrzött mélygarázsba vagy parkolóházba de ha utcán akarok állni.?
Pohi te mit javasolsz erre?
ez annyira abszurd. vagyis inkább tök vicces. bár lehet nem találnám ennyire viccesnek, ha tényleg megbüntetnének gyorshajtásért...bringával
mondjuk persze az is fura lehet, hogy az ember halad normálisan (45-50-el), és a visszapillantóban azt látja, hogy egy bringás teker, és mindjárt letolja (tavaly még jó kondiban voltam , ma már csak a lejtők segítenek )
olyan jutott ma eszembe, hogy van e olyan, hogy bringával gyorshajtok? (igazából mivel most ugye nincs vas, ezért a saját erővel hajtott kétkerekűt vagyok kénytelen használni, és szeretek haladni)
rákerestem. van sebbességkorlát bringára is. max 40-el mehetek. na most mi van akkor, ha én ezt túllépem? lejtőn gyakorta megesik. lesnek is az autósok, amikor elsuhanok mellettük vagyis hogy hallottam, hogy valaki látta, ahogy valaki hallott ilyesmiről
annyira nem tudom elképzelni, hogy letrafiznak, esetleg jön a "kiszedő", és félreállít.
na de komolyra fordítva. gyakorlatban szokták ezért piszkálni a bringást?
meg van különbség lakott területen belül, vagy kívül?
mondjuk az biztos, hogy aki elektromos biciklit vesz, azzal egy pszichológiai tesztet töltetnék ki. halálfélelem és rettegés fog el, amikor meglátok egy nyugdíjast egy ilyenen. természetesen nyélgázzal jön, féket nem ismeri, és a szemében ott az elszántság, hogy "én ugyan nem állok meg köcsööög "
"57. § (1)A tanúvallomást _megtagadhatja_:
a) az eljárás alá vont személy hozzátartozója;
b) az, aki magát vagy hozzátartozóját bűncselekmény vagy szabálysértés elkövetésével vádolná, az ezzel kapcsolatos kérdésben."
Bocs. Megtagadni nem tagadhatod meg! Azt a szót felejtsd el. Te nyilatkozol szívesen, de mivel közeli hozzátartozód vezette, így azt megnevezni nem kívánod. Puszi
Tehát akkor szedjük össze:
- az elejét teljesen üresen hagyom,
- az "egyéb ok**"-ot aláhúzom, és a pöttyökre írom, hogy: "Az adatszolgáltatást a Szabálysértési törvény 57.§ szakaszában biztosított mentességi jogomra való tekintettel megtagadom, mivel nem vagyok köteles sem magamra, sem hozzátartozómra terhelő nyilatkozatot tenni."
- dátum kitölt
- a vezető üres marad
- tanúnál aláírom, lakcím, születési hely/idő, an. stb (arra az 5 cm-es helyre? )
- postára ad (tértiv. vagy ajánlott)
A jármű tulajdonosa töltse ki, és írja alá tanúként. Köteles vagy az igazat mondani, viszont saját magadat vagy közeli hozzátartozódat nem vagy köteles szabálysértés vagy bűncselekmény elkövetésével vádolni, továbbá mást sem vádolhatsz hamisan, stb...
Most értem haza, de örülök neki. Megelőztem egy autót, az Istennek sem akart lehúzódni, pedig már szemből közeledett egy másik, dudáltam neki, hogy húzódjon le - az úttest olyan széles, hogy négy autó is elférne, de mindenki a felezővonal mellett közlekedik - erre nekiáll integetni, hogy mit akarok. Na vajon mit is? Úgy tudom mindenkire vonatkozik a jobbratartási kötelezettség, illetve ha előzik, az előzést nem akadályozhatja. A sebességkülönbség megfelelő volt, de amikor mellé értem elkezdte nyomni a gázt. Egyébként azt vettem észre, hogy az autóban ülők nagy hányada nem is használja a visszapillantó tükröt sem, az irányjelzőről már nem is beszélve.
Nektek mi a véleményetek ezzel kapcsolatban?
Meg ha nem előzöl rendőrautót, akkor szerintem hagynak, vagy szóba mondanak annyit, hogy lasabban
Lenne egy kérdésem azért ide írom mert itt van sok sokat megélt ember.
A kérdés az lenne hogy a motoron hova rakjam a parkolójegyet? :)
berakom a plexi mögé jön valaki kiveszi szopom a fa*zt vagy nem?
Álljak őrzött mélygarázsba vagy parkolóházba de ha utcán akarok állni.?
Pohi te mit javasolsz erre?
mondjuk persze az is fura lehet, hogy az ember halad normálisan (45-50-el), és a visszapillantóban azt látja, hogy egy bringás teker, és mindjárt letolja (tavaly még jó kondiban voltam , ma már csak a lejtők segítenek )
rákerestem. van sebbességkorlát bringára is. max 40-el mehetek. na most mi van akkor, ha én ezt túllépem? lejtőn gyakorta megesik. lesnek is az autósok, amikor elsuhanok mellettük vagyis hogy hallottam, hogy valaki látta, ahogy valaki hallott ilyesmiről
annyira nem tudom elképzelni, hogy letrafiznak, esetleg jön a "kiszedő", és félreállít.
na de komolyra fordítva. gyakorlatban szokták ezért piszkálni a bringást?
meg van különbség lakott területen belül, vagy kívül?
mondjuk az biztos, hogy aki elektromos biciklit vesz, azzal egy pszichológiai tesztet töltetnék ki. halálfélelem és rettegés fog el, amikor meglátok egy nyugdíjast egy ilyenen. természetesen nyélgázzal jön, féket nem ismeri, és a szemében ott az elszántság, hogy "én ugyan nem állok meg köcsööög "
köszönöm hogy elolvastátok esti elborulásomat
D.A.S. cikket.
"57. § (1)A tanúvallomást _megtagadhatja_:
a) az eljárás alá vont személy hozzátartozója;
b) az, aki magát vagy hozzátartozóját bűncselekmény vagy szabálysértés elkövetésével vádolná, az ezzel kapcsolatos kérdésben."
- az elejét teljesen üresen hagyom,
- az "egyéb ok**"-ot aláhúzom, és a pöttyökre írom, hogy: "Az adatszolgáltatást a Szabálysértési törvény 57.§ szakaszában biztosított mentességi jogomra való tekintettel megtagadom, mivel nem vagyok köteles sem magamra, sem hozzátartozómra terhelő nyilatkozatot tenni."
- dátum kitölt
- a vezető üres marad
- tanúnál aláírom, lakcím, születési hely/idő, an. stb (arra az 5 cm-es helyre? )
- postára ad (tértiv. vagy ajánlott)
stimmt?