Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Pohi légyszíves válaszolj [9930]-ra mert nem tudom mitévő legyek!
Köszönöm!
Pohi! Motorra kell jegyet vennem ha a fizetös parkolót használom? Jegyet hova helyezzem?

ez nem olyan "a haverommal történt" eset ....

Én nem iszom alkoholt ...
sógorommal történt , csak megigértem neki , hogy megkérdezem , mire számíthat ....ennyi ...

nemtom mi lesz a vége ... semmit nem írt alá ... se szonda , se vérvétel ... annyit mondtak neki , hogy Ő is fel van jelentve , de ezt sem a helyszínen ...

azért kösz az infót ...
Most már idézzétek be...
Azt hittem te vagy a tulaj.... ...aki kotta volt
engem ?

nebassz ....

engem méé?
Majd be fognak idézni és ott meghallgatnak.
Ha rajta van működnie kell. Szedd le és akkor nem kell, de jobban jársz ha megjavítod, mert kellmetlen karral kapálózni, sőtt sokszor nem is tennéd meg és ezzel balesetveszélyt okoznál vagy kellemetlenséget magadnak pár postai befizetőcsekk formájában. Mindenképpen olcsóbb és biztonságosabb, ha megjavíttatod.
NEMZETI KATEGÓRIÁK:

„K” kategória - kerti traktor
- állati erővel vont jármű

„T” kategória - mezőgazdasági vontató és két nehéz pótkocsi
- lassú jármű és pótkocsi
- kerti traktor
- állati erővel vont jármű hajtására

„M” kategória - segédmotoros kerékpár
- kerti traktor (16. életév betöltése után)

„TR” trolibusz - trolibusz
- mezőgazdasági vontató és két nehéz pótkocsi
- segédmotoros kerékpár
- lassú jármű és pótkocsi
- kerti traktor

„V” kategória - villamos
- kerti traktor

A "K" kategória fogalma

Nemzeti kategória. Kerti traktor: az egytengelyes motoros részből és hozzákapcsolt egytengelyes pótkocsiból álló, a közúti közlekedésben egy egységként résztvevő és 15 km/h sebességnél gyorsabban haladni nem képes lassú jármű [a 6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet 118. §-a alapján].

Milyen vezetői engedéllyel vezethető? ("K")

A "K" kategóriába tartozó jármű a "K" kategóriára, továbbá a 16. életév betöltésétől bármely nemzeti és nemzetközi kategóriára (alkategóriára) érvényesített vezetői engedéllyel vezethető.

Még milyen jármű vezetésére jogosít? ("K")

A "K" kategóriára érvényesített vezetői engedéllyel csak a kerti traktor és az állati erővel vont jármű vezethető.
Bármely nemzeti kategória csak belföldön történő járművezetésre jogosít.
kösz....
nem történt semmi , csak igazoltatás ....
a sofőr bcs.-t produkált...
de a tulaj nem tudhatta , hogy a sofőr is részeg....mert ugye Ő is kotta volt ...
viszont a tulajt nem is szondáztatták , meg semmi egyéb , csak "szóban " közölték vele , hogy Ő is fel van jelentve ...
Tudtommal olyan nincs, hogy kerti traktor legalábbis abban a nézetben h mi a jármű, gépjármű sötöbö. T, K: egyik a lassú jármű másik meg a mezg. vontató tudtommal De ilyet még nem hallottam, h K mint kerti traktor.
nem kötelező rá.
motorra kötelező az index?
van egy 20éves cagiva tropa a kapcsolója, nem tölt
szóval elég necces az index üzemeltetése
olyan mint a segédmoci, hogy ha rajtavan működnie kell vagy ha nincs az is megengedett?
köszi
A sofőr meg ha bcs.-t fújt vagy vérből ez jön ki:

Járművezetés ittas vagy bódult állapotban

188. § (1) Aki szeszes italtól befolyásolt állapotban vagy a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt vasúti vagy légi járművet, valamint gépi meghajtású vízi járművet vagy úszó munkagépet, avagy közúton gépi meghajtású járművet vezet, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

(2) A büntetés bűntett miatt

a) három évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény súlyos testi sértést,

b) öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény maradandó fogyatékosságot, súlyos egészségromlást, vagy tömegszerencsétlenséget,

c) két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény halált,

d) öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény kettőnél több ember halálát okozza, vagy halálos tömegszerencsétlenséget

okoz.

(3) Aki szeszes italtól befolyásolt állapotban vagy a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem gépi meghajtású vízi jármű vagy úszó munkagép avagy közúton nem gépi meghajtású jármű vezetésével a (2) bekezdésben meghatározott következményt idézi elő, az ott tett megkülönböztetés szerint büntetendő.
Vezetés tiltott átengedése ittasan ...hmmm...bcs. szaga van :

Járművezetés tiltott átengedése

189. § (1) Aki vasúti vagy légi jármű, valamint gépi meghajtású vízi jármű vagy úszó munkagép avagy közúton gépi meghajtású jármű vezetését szeszes italtól befolyásolt állapotban levő vagy a vezetésre egyéb okból alkalmatlan személynek engedi át, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

(2) A büntetés bűntett miatt

a) három évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény maradandó fogyatékosságot, súlyos egészségromlást vagy tömegszerencsétlenséget,

b) öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény halált,

c) két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény kettőnél több ember halálát okozza, vagy halálos tömegszerencsétlenségetokoz.
végülis bocs.....nem vagyok hozzáértő csak a gondolatomat osztottam meg, hátha válaszol olyan is aki ért hozzá
Szeva... ...elkerültük egymást
A k= kerti traktor. A kezdő vezetői engedélybe bele van ütve dátummal a hátulján az alsó sorban a dárum ameddig az.
Őrhalom, Alkotmány utcában leszek előreláthatólag , mert hegesztjük a lépcső utolsó fázisát, ha minden jól megy....ugorj be ha útba esik Bgy. és Szécsény között van a falu, Bgy. felől a gyalogátkelő előtt jobbos, majd utca végén balos és balra 20 méteren belül meglátod a félkész kutyaólamat
Ha kiderül, hogy tudott arról, hogy a sofőr is ittas volt lehet gond. Tagadni kell bár nem lesz könnyű.
tisztelt hozzáértők ....

mire számíthat az az egyén , aki ittasan ült a saját autójában az anyósülésen , és a haverja vezetett ittasan ?Viszont a rend őrei Őt is feljelentették ....
Üdv!

Elvették a forgalmim mert lejárt a műszakim 12-én, csak én nem tudtam róla... :(
Mi a teendő?

Köszi előre is!
szia Pohi!

érdeklödnék,hogy kedden dolgozol-é,vagy merre leszel?
mert az egyik lerakom(az elsö),Balassagyarmat.esetleg összefuthatnánk egy kávéra!
az M-es jogsi már önmagában kezdő jogsi nem?
Ká, mint Kertitraki
Vagy az a "K" -azt jelenti, hogy nem egészen erkölcsös életet folytató motoros!