Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Igen még a szimóval voltam. Elkérte a jogsit, a személyit, a lakcímkártyát meg a biztosítást, mondta h ne legyen több ilyen és utamra engedett.
na várj. most nézem csak. a sámsonnal "meszeltek" le?
vagy van már új vas, csak adatlapot nem frissítetted még?

amúgy ha csak szóban figyelmeztettek, akkor nem lesz semmi. vannak még jófej rendőrök
Azt a 10%-os dolgot tudtommal eltörölték, 65-től 30E a bírság.
Ma elindultam a járdán mocival, mentem vele köbö 2 métert és hála az égnek meg is állítottak. Valami figyelmeztetésről beszélt, de semmi adatot nem írt fel, szal akkor gondolom semmit nem fogok kapni ugye?
az én órám sajnos nem csal, merthogy nincs
mármint vashiányban szenvedek, szal nem az órám tűnt el

db
nm úgy volt hogy addig csak közigazgatási? utána feljejentős? hm?
plusz tíz %-ot csal az órád is tehát szűk 60 ami neccesgps szerint.
ha emlékezetem jól csal, akkor 10% a tűréshatár, tehát 55-től jöhet a bünti. de ezt ne vedd kézpénznek.

részletfizetést meg én is úgy emlékszem, hogy lehet kérni.

db
Sziasztok..lenne egy problémám oylan kérdésem lenne hogy lefotoztak 50-nél 71 el és lehet én tudom rosszul de..olyasmit hallottam hogy 75 ig még nem szabható ki bírság..tévedek?
Vki segítsen..thx..meg van vmi részlet fizetés is tán?
Tehát ha előtte nem volt más kategóriája és tavaly csinálta meg a korlátlan "A"-t, akkor csak jövőre szállíthat majd utast?
Ott azonnal rendőrt hívni! Vagy helyszínrajz mindkét fél aláírásával ?
Szevasztok!
Egy elméleti kérdésem lenne a szakértő urakhoz: Történt ugyanis tegnap, hogy kissé lenyomtak a Hungárián. Én éppen akkor teljesen szabályosan haladtam a mellettem lévő autós meg sávot váltott, jelzés és tükör nélkül. Szerencsére a repülést megúsztam egy gyors manőverrel, de kocsi első lökője így is hozzámért, karcos lett, a motoron semmi. Namost a tag kipattant, és rámtámadt, mért megyek neki, rendőrt hív blabla. Persze jól leugattam, erre elhúzott. A kérdés, hogy ha teszem azt nem vagyok hangulatban, vagy neki nagyobb a pofája és nem tudom "meggyőzni", hogy a francba bizonyítom, hogy ő jött nekem, nem pedig én neki.
"Új kiskapu KRESZ-tipróknak

Az autó üzembentartójának objektív felelősségéről rendelkező jogszabályokat két ponton is alkotmánysértőnek találta az Alkotmánybíróság. Kezdődhet az egymásra mutogatás.

Eddig úgy szólt a szabály, hogy minden közlekedési szabálysértésért a jármű üzembentartója viseli a felelősséget, még akkor is, ha más követte el azt, de az illetőtől nem tudják behajtani a bírságot. Az alkotmánybíróság határozata azonban változtat ezen, ugyanis a ma nyilvánosságra hozott határozat szerint a fenti gyakorlat sérti a jogbiztonság elvét. Ha ugyanis ismert, hogy ki vezette az autót a szabályszegés pillanatában, akkor a felelősséget sem viselheti más. Ezzel ismét rés nyílik a jogszabályon, bár nem túl nagy, a törvénynek azt a részét ugyanis érintetlenül hagyták, amely az üzemben tartót teszi felelőssé, ha nem nevezi meg a szabálytalankodót. Mindez gyakorlatilag azt jelenti, hogy újra lesz hely a kifogásoknak: minden bizonnyal megszaporodnak majd a szabálytalanul közlekedő autók gazdáinak Nyugat-Szamoán élő rokonai vagy hajléktalan ismerősei, akiktől képtelenség lesz behajtani az akár 300 ezer forintos bírságot.

Az alkotmánybírák az eljárás eddigi rendjét is szabálytalannak ítélték, eddig ugyanis csak a bírság kiszabásáról volt köteles értesítést küldeni a hatóság, az eljárás megindításáról nem. Ez a gyakorlat azonban sérti a tisztességes eljárás elvét, ezért az erre vonatkozó passzus is kikerül a törvényből. A labda most ismét az országgyűléshez kerül, ugyanis a megsemmisített rendelkezések pótlása a honatyák feladata lesz."
http://totalcar.hu/totalcar/ma...

....ez egyben azt is jelenti, hogy az eddig JOGTALANUL beszedett bírságokat vissza kell téríteni (illetve kellene csak nem lesz miből)...
Igenis, ha fotóznak, videóznak akkor azt tegyék oly módon, hogy hitelt érdemlően derüljön ki, ki az aki a járművet éppen vezeti. Ha meg ez nem lehetséges, akkor a bemérés után állítsák meg és vonják felelősségre. Ha meg nem állítják meg, akkor abszolút ne is mérjenek.
Ezt mondom én is.....kötelessége is van mindenkinek csak nem nagyon veszik figyelembe.
Ne feletsd el,nálunk midenkinek jogai vannal(főleg ha törvényt sért).Az ángélusok meg elmaradottak és diktatúrában élik nyomorúlt napjaikat.
Amíg itthon minden alkotmányellenes addig ezek a gyenge törvények erre képesek......de a közig.bírság mutatja, hogy szigorítani akarnak. Aztán majd meglátjuk mi lesz a vége.....de gondolom Angliában nem problémázik senki azon, hogy az autó tulajdonosa fizet mint a katonatiszt. Sőtt kint élő ismerősöm mondta, hogy ha megfognak biztosítás nélküli autó vezetés közben akkor autó irány a zúzda......képzeld el ezt itthon...
Itthon is lesz kiépítve fix hálószerű rendszer, éppen készülőben van......nagy a lemaradás mint mindenben, de azon az úton járunk.
Értelek pohi, és értem azt is, hogy máshogy nem lehet kényszeríteni az embereket arra hogy normális tempóban haladjanak.
De a helyzet az, hogy ahol én élek ( Wales ) itt úgy működik a sebességmérés, hogy fix sebességmérő kamerák vannak iskolák, forgalmas gyalogos átkelők, veszélyesnek ítélt kereszteződések közelében felállítva.
Ezen felül olyan útszakaszokon van lézeres, kézből történő mérés ahol kimutatottan sok baleset van volt stb.
Így persze kevés embert kapnak el, de ott ahol igazán fontos, ott kiküszöbölik a gyorshajtók nagy részét.
Viszont akit elkapnak, mint pl oxfordban élő magyar motoros társunkat, azzal nem szaroznak, nem várnak hónapokig ügyvédi kifogásokra, börtönbe vágják.
Az említett illető is kapott 12 hetet. nem is rég jött ki
És a büntit, attól, hogy bekopogott hozzá a rendőr 10 napon belül elkezdte!
Szóval következetesség, ésszerűség az amit nem látok az otthoni traffi rendszerben!
hát... Bevételi forrás, nemi is kicsi hanem nagy, ez így van. De az emberek nagy többségének érzékeny pontja a pénztárcája, így magas bírsággal rávehetőek a lassabb haladásra. Ettől már csak a rakétás megoldás lenne biztosabb de nem a trafi hanem az autós irányába aki gyorsabban hajt mint kellene. Nincs az az ember aki mindíg szabályosan közlekedne sebességileg, ha nem büntetnék keményen a dolgot. Mondhattok bármit ez így van. Szép szóval nem lehet rendet teremteni, csak erőszakkal. A videó egyébként jó, szívesen látnék ilyesmit és talán néha van is ilyenféle az M1-en, dehát kevesebben nézik a "kék fényt" az M1-en mint a Mónika showt szerintem a másik csatornán.... sajnos...
Attól függ volt e már előtte más kategóriád. Ha igen és abban már vezettél 2 évig akkor nem kezdő a vezetői engedélyed és vihetsz utast...
Egy ilyen nem csak a trafis rendőrautót hanem egy egész rendőr-őrsöt képes szétrobbantani. :)
Üdv!
Egy kérdés a friss jogsival kapcsolatban:
Aki korlátlan "A" jogosítvány szerez, az szállíthat utast, vagy csak egy bizonyos idő elteltével?
Ha már a téma a gyorshajtás vagy a yardok, akkor mindenképp kíváncsi vagyok a véleményetekre az alábbi video kapcsán:
http://www.youtube.com/watch?v...
Úgy gondolom, hogy a magyar rendőrség/állam a gyorshajtásban csak egy jövedelem forrást lát.
Szerintem sokkal inkább a megelőzésre, és hasonló tévés hirdetésekre kellene helyezniük a hangsúlyt.
Ha pár autós fejében megragad az üzenet, már megérte.
Te uramisten . Már megint miféle ember irta a cikket? A kép alatt ez olvasható: Így kell kanyarodni 150-el. Hát ha igy kanyarodik 150el, csúnyán eltaknyol