Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

szóval ahogy jövök a nulláson Csömör felé van egy magas oszlop és a tetején van egy szerintem térfigyelő és mellette egy fekete kamerának látszó kamera és egy szintén fekete dolog ami úgy néz ki mintha egy reflektor lenne.tehát ezek sebességet mérnek kb 100 talán 150 méterre vannak egymástól de nem végig.
Kissé keszekusza a mondatod? Mit is akartál kérdezni? Ha azt, hogy hátulról vesznek e, arra a válasz, ha jól tudom igen. Sőtt előlről hátulról de ezek nem biztos, hogy rendőrségi, hanem inkább autópálya matrica figyelők, de pontosítsuk a dolgot.
Szia pohi ne haragudj hogy ezzel zavarlak de ami az M0ás M3as és a Pécel közötti szakaszán azok a fekete kamerák amik dolgoznak hátulról meglesve az embert?
Gyanús.
November végén sikerült mennem egyet vignyetta nélkül az m7-en. Azóta eltelt 60 nap, de az áak honlapján azt olvastam, 1 év a pótdíjfizetési igény elévülése. Most akkor mivan? Még kiküldhetik a büntit?
gondoltam
Lejjebb(sokkal) mintha Pohi válaszolt volna egy hasonló felvetésre. A lényeg.....szívni fogsz.
Ja és válaszotokat előre is köszönöm.
Szép, jó, napot urak.

Ismételten egy érdekes kérdésem volna:

Mennyire fognak megb**szni, hogyha a rendszám nem a rendes helyén van hanem mondjuk jól láthatóan a hátizsákomon vagy fellógatva a nyakamba a hátamon? Tudom hogy pontosan le van írva, hogy hány cm magasan kell lennie meg hogy hol kell elhelyezni, amihez képest jóval magasabban lenne.
Mindenkinek különleges a sajátja, mert senki másnak nincs olyan!
Mondjuk elírtam mert a különleges az CK mad DT....de ki tudja
A rendszámtábla és a regisztrációs matrica

45. § (1) A rendszámtábla olyan hatósági jelzés, mely a Hivatal tulajdonát képezi. A rendszámtábla gyártótól történő megrendelése és a közlekedési igazgatási hatóság azzal történő ellátása a Hivatal a külön jogszabályban meghatározott igazgatási szolgáltatási díj ellenében az ügyfélnek történő kiadása a közlekedési igazgatási hatóság hatáskörébe tartozik.
(2) A rendszámtábla állandó és ideiglenes lehet. Az állandó rendszámtábla a betűjelből és számjegyből álló kombinációkon kívül az MSZ 140 magyar szabvány szerint a nemzeti színeket és H jelzést (a továbbiakban: régi típusú rendszámtábla), vagy a 17. számú melléklet szerint az európai zászlót jelképező kék mezőben 12 sárga csillagot és fehér H jelzést (a továbbiakban: új típusú rendszámtábla), az ideiglenes rendszámtábla a betűjelből és számjegyből álló kombinációkon kívül a nemzeti színeket és H jelzést tartalmazza.
(3) Az állandó rendszámtábla
a) sorozatban előállított (általános),
b) sorozatban előállított egyénileg kiválasztott,
c) egyedileg előállított,
d) különleges
Minden rendszám egyedi és különleges, a maga nemében. Csak 1 db van belőle. (motor)
Értem!

Erre a válaszra számitottam!Bár minden rendőr ilyen lenne!
Nincs gáz, csak szerintem nem ide való.
ok.bocsi!
De szeretem az ilyen intelligens hozzászólásokat.
Látod,látod! Vigyázz mert lesz szado ,mazo-orál, kanál stb! ne húzd az oroszlán bajszát! Még kimutatja a farka fehérjét. Vagy mit.
Nem kell utolérjelek....megállsz te a mekülönböztető fény és hangjelzésnek
Majd ha utolérsz max.

Köszike az infót Phönök. :)
Lesz neked olyan kétszínű segged, mikor találkozunk és jól elnáspángolom A rendszám dolog meg nem lehetséges amit kérdeztél, lehetőség az, hogy egyedileg kiválasztottat kell kérni vagy különlegeset....
Köszönöm kimerítő válaszodat. A kresz tankönyvet Meg megrendeltem egy net boltból.
Úgy, hogy kéts zinű.
Hát sok helyen....

15. § (1) A járművek megállását vagy várakozását tiltó jelzőtáblák:
a) „Megállni tilos” a tábla azt jelzi, hogy - a forgalmi vagy műszaki okból szükséges megállást kivéve - megállni, valamint várakozni tilos;

40. § (1) Járművel megállni - ha közúti jelzésből vagy a (2)-(5) bekezdés rendelkezéséből más nem következik - csak az úttest menetirány szerinti jobb szélén, azzal párhuzamosan, egy sorban szabad. A megállást irányjelzéssel jelezni kell.
(2) Egyirányú forgalmi úton az úttest bal szélén - ha közúti jelzésből más nem következik - akkor szabad megállni, ha a jármű mellett az úttest jobb széléig mérve legalább 5,5 méter szélességű hely marad.
(3) Kétkerekű motorkerékpárral, segédmotoros kerékpárral és kerékpárral egymás mellett két sorban vagy az úttest széléhez viszonyítva ferdén is meg szabad állni, ha a járművek az úttestből egy személygépkocsi szélességénél többet nem foglalnak el. Ahol a várakozóhelyet útburkolati jel [18. § (1) bek. j) pont] jelzi, egy gépkocsi részére szolgáló helyen két ilyen jármű is megállhat.
(4) Lakott területen kívül járművel - a lehetőséghez képest - az úttesten kívül kell megállni.
(5) Tilos megállni:
a) ahol a jármű fényjelző készülék vagy jelzőtábla jelzésének az észlelését akadályozza;
b) ahol a jármű és az úttesten levő záróvonal vagy a jármű és az úttest másik szélén álló jármű között legalább három méter széles hely nem marad;
c) be nem látható útkanyarulatban, bukkanóban vagy más olyan helyen, ahol a járművet a többi jármű vezetője kellő távolságból nem észlelheti;
d) körforgalmú úton, útkereszteződésben és az úttestek széleinek metszéspontjától számított 5 méter távolságon belül, ha a közúti jelzésből más nem következik; az útkereszteződésben az úttorkolattal vagy útelágazással szemben megálló járműre - ha ez a többi jármű bekanyarodását nem akadályozza - a tilalom nem vonatkozik;
e) kijelölt gyalogosátkelőhelyen, valamint a gyalogosátkelőhely előtt személygépkocsival, motorkerékpárral, segédmotoros kerékpárral, kerékpárral és kézikocsival 5 méter, egyéb járművel 15 méter távolságon belül;
f) hídon, aluljáróban, alagútban, valamint ezek be- és kijáratánál;
g) vasúti átjáróban és attól számított 30 méter távolságon belül, valamint vasúti, illetőleg villamospályán és ezekhez olyan közel, hogy a jármű a vasúti jármű, illetőleg a villamos közlekedését akadályozza;
h) más járművel a villamos, autóbusz vagy trolibusz megállóhelyet, illetőleg taxiállomást jelző tábla előtt 15 méter, utána 5 méter távolságon belül, kivéve, ha útburkolati jelből más következik;
i) autóbuszöbölben és autóbusz forgalmi sávban, kivéve a kijelölt megállóhelyen megálló autóbuszt (trolibuszt), villamost, a személytaxit, a betegszállító gépjárművet, továbbá 20 és 6 óra között a kommunális szemét szállítására szolgáló járművet;
j) villamos megállóhelynél levő járdasziget és a hozzá közelebb eső járda közötti úttestrészen;
k) 1000 kilogrammnál nagyobb tengelyterhelésű járművel járdán;
l) kapaszkodósávon, gyorsító- és lassító sávon, valamint kerékpársávon;
m) különösen veszélyes helyen, az útburkolati jellel [18. § (3) bek.] jelzett területen.
(6) Az (1), (4) és (5) bekezdés rendelkezése nem vonatkozik a forgalmi okból szükséges megállásra, valamint arra az esetre, ha e rendelkezések a jármű műszaki hibája miatt nem tarthatók meg.
(7) A jármű ajtaját a vezető csak akkor nyithatja ki, ha ezzel a közlekedés biztonságát, valamint a személy- és vagyonbiztonságot nem veszélyezteti.
(8) A járdán - részben vagy teljes terjedelemben - csak akkor szabad megállni, ha
a) azt jelzőtábla vagy útburkolati jel megengedi,
b) a jármű a járda szélességének legfeljebb a felét foglalja el,
c) a járdán a gyalogosok közlekedésére legalább 1,5 méter szabadon marad, és
d) a jármű tengelyterhelése az 1000 kg-ot nem haladja meg.
(9) A járdán a mozgáskorlátozott személy (illetőleg az őt szállító jármű vezetője) járművével és a betegszállító gépjármű a (8) bekezdésben említett egyéb feltételek fennállása esetén akkor is megállhat, ha a megállást jelzőtábla vagy útburkolati jel nem engedi meg.
Hát aki megérdemli az megkapja, (réggebben Dred bíró voltam) ma már nem foglakozom csipcsup dolgokkal, csak ha felharagítanak...