Ez joooooo!
Kezdem erteni hol vannak a gyenge pontjaim , foleg az egyetemi hotan szigorlataim gyenge mivoltjara aposztrofalok, mivel ,mint azt tudjuk nagyon alacsony szintu volt a gepeszmernok kepzes a BMEn 20 evvel ezelott . Na mindegy. Ja meghogy autogepesz szakirany sem segit..
Ertem mire akarsz kilyukadni, es igazad is van, de egy ilyen "capacity" specifikacio megadasa mindket gyarto eseteben szobahomersekleten ertendo es "alma-almaval" hasonlitaskent kell szerepeljen. Ha nem akkor ertelmetlen specko. Vagyis, ha az egyik 1.3 a masik 1.2 akkor nem mondhatjuk hogy 0.9. hapedig a T emelkedesevel 3 dlt kinyom akkor ott nagy bajok vannak, illetve a hutesi kor hibaj, elegtelen ventilator telj. Stb.
"A "capacity"-t ( ( rendelekezesre allo hutokozeg terfogat) nevezhetjuk allandonak" -- ember, a hutokozeg ho hatasara novekszik!!!! a nyomas fuggvenyeben dol el, hor a forraspont, hogy lenne allando ekkor a hutokozeg terfogata allando? akkor nem latnal fustolo hutotsapkat, mert minek tavozna a goz, ha a kozeg terfogata allando.
a hutokor kapacitasa (nagybetuvel) allando! de kicsit precizebben fogalmazva az is homerseklet es nyomas fuggvenye, mert ho hatasara mind a blokk mint a csovek tagulnak, erg no a kapacitas. azt mar nem is probalom magyarazni, hogy kulonbozo fagyallo folyadekoknak mas a hotagulasuk, occsonak sok es gazosodik, draganak keves es nem gazosodik.
azt meg mar eleve elkented, ha kitoltod a hutokorodet a hutokozegeddel, mert ahogy beall uzemi homersekletre (ami valoszinuleg 3x olyan magas lesz, mint a lotty homerseklete amit betoltottel), mar loki is ki a felesleget ... jobbik esetben a hutosapkan keresztul.
na huztam mert mar a 12 eves kifiam jobban vagja ezt a temat, inkabb vele toltom az idomet. valszeg jobban is motorozik ...
Sziasztok adott egy 2012es gas gas ec 300 e önindítő nem indít csak pattan egyet az indító relénél akksi jó felvan töltve biztosítékok is jók mit kellene első körbe megnéznem?
Nem ertem az osszefugeseket amit vazolni probalsz. Az egesz Feritol indult amikor is a buvos 0.9elhangzott az 1.2 helyett,bar a gep technikai specifikaciojaban ez szerepel. A "capacity"-t ( ( rendelekezesre allo hutokozeg terfogat)nevezhetjuk allandonak (a tomeget csak ironia keppen kevertem ide, termeszetesen foldi, atlagos korulmenyek kozott nehezkes a valtoztatasa), vagyis fuggetlen hogy mivel toltod ki. Viz, fagyallo, rossz vagy jo fagyallo, eperdzsem vagy barmi.
terfogat az terfogat, a hotagulas az hotagulas, a nyomas meg nyomas. fussunk neki ezeknek a kombinaciojanak megegyszer. a tomeget nem kevernem ide.
teszt 1 - a ratyi cucc
bekeversz hutofolyadekot (kinai fagyallo) -20ra, az ledobja a 1.8 baros kupakot mar 90-95fok kornyeken (pelda eros tulzassal), es meg kozel sincs a forraspont.
MIERT?
mert gaz(ok) keletkezik/keletkezhet az pedig csunyan noveli a terfogatot es a gaz tipusatol fuggoen a nyomast is.
teszt 2 - a jo cucc
ugyanez a teszt minosegi fagyalloval ugyananyi folyadek mennyiseg bekeverve -20ra, ami varhatoan kesobb forrni (nyilvan a desztviz forraspontja marad) ergo kesobb kezd noni a nyomas.
zart rendszerben nyomas allatt (a legtobb) folyadek forrasponta emelkedik.
akkor mi valtozik a ho hatasara zart rendszerben? nyomas es terfogat, de nem a tomeg! sebesseg? az max a hutest befolyasolja, de nem art a kulso homersekletet bekalkulalni.
Az,hogy most 1l, vagy 1,2 megy fojadekbol az mind elenyeszo,ha a szerkezet felepitese ugy van tervezve,hogy szar a hutese,es szar a gazak altali hutese is...szerencse a tpi nem annyira ilyen
Na akkor ennek fuss neki megegyszer.... Alapveto fizikai ismeretekkel van gondod. Terfogat az terfogat. Meg a tomeg is az, persze a sebesseg nagymerteku novelesevel az valtozik (a fenysebesseg kozelben ugye ez vegtelenhez konvergal),de ezt most ne keverjuk ide
Hali.
Valaki esetleg tudna segíteni abban hogy hol tudnék jó áron venni 2006 os ec 300 ba V-force membránt? Elég horror áron van.
Interneten találtam 2 lemezt 20 euroért. Viszont ott 2008 tol írják csak. Lehet különbség a 06-os és 08 as közt?
Előre is köszi a segítséget.
Sosem használtam még protektort igaz pár dolog eltört bennem már de a szalonna többnyire megvédett
A szegycsont törések és a felkar repedés lehet nem lettek volna egy protektor ing viselete közben
De kemény voltam mint a beton, töredezett is lettem
190 körül
Sosem volt gond a tapadással
A láb mindenhol leért
Amúgy a husky még ekkor súllyal is repített, az egy ördög volt
Annak még rendes futóműve volt elvitt engem is
Én raültem az exc300 motorra aztán a sarkam és a seggem között alig volt hely
Azért 150 kiló nem téveszt ám
Eléggé elsápadt a gazdája azt várta mikor durran ki a rugóstag oldala
Ferikém, drága testvérem, egyetlen barátom..!! Nézd el nekem tudatlanságomat, bevallom őszintén nem néztem utánna..!! Kipróbáltuk Ákos motorját, Hosival és mindkettőnknek az volt az érzése a saját motorunk után, (aminek kicsit le van ültetve a segge kb 20 mm) hogy a Betának magasan volt a hátulja. Tehát nem olyan volt mint a régi Gasgas amiről behajlított lábbal is leér a talpunk. Előre is köszönöm megértésedet..
Utóirat: Ha valaki nem tudna angolul, a Ktm-nek 1.2 liter a hűtővize..
Kezdem erteni hol vannak a gyenge pontjaim , foleg az egyetemi hotan szigorlataim gyenge mivoltjara aposztrofalok, mivel ,mint azt tudjuk nagyon alacsony szintu volt a gepeszmernok kepzes a BMEn 20 evvel ezelott . Na mindegy. Ja meghogy autogepesz szakirany sem segit..
Ertem mire akarsz kilyukadni, es igazad is van, de egy ilyen "capacity" specifikacio megadasa mindket gyarto eseteben szobahomersekleten ertendo es "alma-almaval" hasonlitaskent kell szerepeljen. Ha nem akkor ertelmetlen specko. Vagyis, ha az egyik 1.3 a masik 1.2 akkor nem mondhatjuk hogy 0.9. hapedig a T emelkedesevel 3 dlt kinyom akkor ott nagy bajok vannak, illetve a hutesi kor hibaj, elegtelen ventilator telj. Stb.
a hutokor kapacitasa (nagybetuvel) allando! de kicsit precizebben fogalmazva az is homerseklet es nyomas fuggvenye, mert ho hatasara mind a blokk mint a csovek tagulnak, erg no a kapacitas. azt mar nem is probalom magyarazni, hogy kulonbozo fagyallo folyadekoknak mas a hotagulasuk, occsonak sok es gazosodik, draganak keves es nem gazosodik.
azt meg mar eleve elkented, ha kitoltod a hutokorodet a hutokozegeddel, mert ahogy beall uzemi homersekletre (ami valoszinuleg 3x olyan magas lesz, mint a lotty homerseklete amit betoltottel), mar loki is ki a felesleget ... jobbik esetben a hutosapkan keresztul.
na huztam mert mar a 12 eves kifiam jobban vagja ezt a temat, inkabb vele toltom az idomet. valszeg jobban is motorozik ...
És csak az a lényeg....
Mint gyerekkorban az autóskártyánál....
Ha ennyibol sem megy at akkor feladom.....
teszt 1 - a ratyi cucc
bekeversz hutofolyadekot (kinai fagyallo) -20ra, az ledobja a 1.8 baros kupakot mar 90-95fok kornyeken (pelda eros tulzassal), es meg kozel sincs a forraspont.
MIERT?
mert gaz(ok) keletkezik/keletkezhet az pedig csunyan noveli a terfogatot es a gaz tipusatol fuggoen a nyomast is.
teszt 2 - a jo cucc
ugyanez a teszt minosegi fagyalloval ugyananyi folyadek mennyiseg bekeverve -20ra, ami varhatoan kesobb forrni (nyilvan a desztviz forraspontja marad) ergo kesobb kezd noni a nyomas.
zart rendszerben nyomas allatt (a legtobb) folyadek forrasponta emelkedik.
akkor mi valtozik a ho hatasara zart rendszerben? nyomas es terfogat, de nem a tomeg! sebesseg? az max a hutest befolyasolja, de nem art a kulso homersekletet bekalkulalni.
peace
Vagyis csak egyszer mert többé nem kellett volna motorozni!
homerseklet, fagyallo tipusa / merteke, gyari kupak vs magasnyomasuk kupak (forrasponttal valo jatek), specko hutoadalek, hotagulas ...ez mind kozrejatszik a hutofolyadekod mennyisegeben.
Valaki esetleg tudna segíteni abban hogy hol tudnék jó áron venni 2006 os ec 300 ba V-force membránt? Elég horror áron van.
Interneten találtam 2 lemezt 20 euroért. Viszont ott 2008 tol írják csak. Lehet különbség a 06-os és 08 as közt?
Előre is köszi a segítséget.
A szegycsont törések és a felkar repedés lehet nem lettek volna egy protektor ing viselete közben
De kemény voltam mint a beton, töredezett is lettem
Sosem volt gond a tapadással
A láb mindenhol leért
Amúgy a husky még ekkor súllyal is repített, az egy ördög volt
Annak még rendes futóműve volt elvitt engem is
http://youtu.be/3RkNcnBujj8
Azért 150 kiló nem téveszt ám
Eléggé elsápadt a gazdája azt várta mikor durran ki a rugóstag oldala
Utóirat: Ha valaki nem tudna angolul, a Ktm-nek 1.2 liter a hűtővize..