Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ne foglalkozz vele. Új koràba sem inditott....Könnyű rugni.
Ez joooooo!
Kezdem erteni hol vannak a gyenge pontjaim , foleg az egyetemi hotan szigorlataim gyenge mivoltjara aposztrofalok, mivel ,mint azt tudjuk nagyon alacsony szintu volt a gepeszmernok kepzes a BMEn 20 evvel ezelott . Na mindegy. Ja meghogy autogepesz szakirany sem segit..
Ertem mire akarsz kilyukadni, es igazad is van, de egy ilyen "capacity" specifikacio megadasa mindket gyarto eseteben szobahomersekleten ertendo es "alma-almaval" hasonlitaskent kell szerepeljen. Ha nem akkor ertelmetlen specko. Vagyis, ha az egyik 1.3 a masik 1.2 akkor nem mondhatjuk hogy 0.9. hapedig a T emelkedesevel 3 dlt kinyom akkor ott nagy bajok vannak, illetve a hutesi kor hibaj, elegtelen ventilator telj. Stb.
"A "capacity"-t ( ( rendelekezesre allo hutokozeg terfogat) nevezhetjuk allandonak" -- ember, a hutokozeg ho hatasara novekszik!!!! a nyomas fuggvenyeben dol el, hor a forraspont, hogy lenne allando ekkor a hutokozeg terfogata allando? akkor nem latnal fustolo hutotsapkat, mert minek tavozna a goz, ha a kozeg terfogata allando.

a hutokor kapacitasa (nagybetuvel) allando! de kicsit precizebben fogalmazva az is homerseklet es nyomas fuggvenye, mert ho hatasara mind a blokk mint a csovek tagulnak, erg no a kapacitas. azt mar nem is probalom magyarazni, hogy kulonbozo fagyallo folyadekoknak mas a hotagulasuk, occsonak sok es gazosodik, draganak keves es nem gazosodik.

azt meg mar eleve elkented, ha kitoltod a hutokorodet a hutokozegeddel, mert ahogy beall uzemi homersekletre (ami valoszinuleg 3x olyan magas lesz, mint a lotty homerseklete amit betoltottel), mar loki is ki a felesleget ... jobbik esetben a hutosapkan keresztul.

na huztam mert mar a 12 eves kifiam jobban vagja ezt a temat, inkabb vele toltom az idomet. valszeg jobban is motorozik ...
Képzeld Killát, dugás előtt, ahogy ott áll félig fölgyúrt cerkával és térfogatot számol.
Hogy milyen eladó motorok vannak a neten.
Sziasztok adott egy 2012es gas gas ec 300 e önindítő nem indít csak pattan egyet az indító relénél akksi jó felvan töltve biztosítékok is jók mit kellene első körbe megnéznem?
Ez mind másodlagos megállapítás, a lényeg hogy a Betáé több
És csak az a lényeg....
Mint gyerekkorban az autóskártyánál....
Nem ertem az osszefugeseket amit vazolni probalsz. Az egesz Feritol indult amikor is a buvos 0.9elhangzott az 1.2 helyett,bar a gep technikai specifikaciojaban ez szerepel. A "capacity"-t ( ( rendelekezesre allo hutokozeg terfogat)nevezhetjuk allandonak (a tomeget csak ironia keppen kevertem ide, termeszetesen foldi, atlagos korulmenyek kozott nehezkes a valtoztatasa), vagyis fuggetlen hogy mivel toltod ki. Viz, fagyallo, rossz vagy jo fagyallo, eperdzsem vagy barmi.

Ha ennyibol sem megy at akkor feladom.....
terfogat az terfogat, a hotagulas az hotagulas, a nyomas meg nyomas. fussunk neki ezeknek a kombinaciojanak megegyszer. a tomeget nem kevernem ide.

teszt 1 - a ratyi cucc
bekeversz hutofolyadekot (kinai fagyallo) -20ra, az ledobja a 1.8 baros kupakot mar 90-95fok kornyeken (pelda eros tulzassal), es meg kozel sincs a forraspont.
MIERT?
mert gaz(ok) keletkezik/keletkezhet az pedig csunyan noveli a terfogatot es a gaz tipusatol fuggoen a nyomast is.

teszt 2 - a jo cucc
ugyanez a teszt minosegi fagyalloval ugyananyi folyadek mennyiseg bekeverve -20ra, ami varhatoan kesobb forrni (nyilvan a desztviz forraspontja marad) ergo kesobb kezd noni a nyomas.

zart rendszerben nyomas allatt (a legtobb) folyadek forrasponta emelkedik.

akkor mi valtozik a ho hatasara zart rendszerben? nyomas es terfogat, de nem a tomeg! sebesseg? az max a hutest befolyasolja, de nem art a kulso homersekletet bekalkulalni.

peace
Protektor nélkül kétszer robbant volna már fel a könyököm!
Vagyis csak egyszer mert többé nem kellett volna motorozni!
Az,hogy most 1l, vagy 1,2 megy fojadekbol az mind elenyeszo,ha a szerkezet felepitese ugy van tervezve,hogy szar a hutese,es szar a gazak altali hutese is...szerencse a tpi nem annyira ilyen
Na akkor ennek fuss neki megegyszer.... Alapveto fizikai ismeretekkel van gondod. Terfogat az terfogat. Meg a tomeg is az, persze a sebesseg nagymerteku novelesevel az valtozik (a fenysebesseg kozelben ugye ez vegtelenhez konvergal),de ezt most ne keverjuk ide
a Cooling System Capacity nem a hutofolyadek mennyiseget jelzi, hanem a max betoltheto folyadek mennyiseget.

homerseklet, fagyallo tipusa / merteke, gyari kupak vs magasnyomasuk kupak (forrasponttal valo jatek), specko hutoadalek, hotagulas ...ez mind kozrejatszik a hutofolyadekod mennyisegeben.
Hali.
Valaki esetleg tudna segíteni abban hogy hol tudnék jó áron venni 2006 os ec 300 ba V-force membránt? Elég horror áron van.
Interneten találtam 2 lemezt 20 euroért. Viszont ott 2008 tol írják csak. Lehet különbség a 06-os és 08 as közt?
Előre is köszi a segítséget.
Sosem használtam még protektort igaz pár dolog eltört bennem már de a szalonna többnyire megvédett
A szegycsont törések és a felkar repedés lehet nem lettek volna egy protektor ing viselete közben
De kemény voltam mint a beton, töredezett is lettem
190 körül
Sosem volt gond a tapadással
A láb mindenhol leért
Amúgy a husky még ekkor súllyal is repített, az egy ördög volt
Annak még rendes futóműve volt elvitt engem is
Vik.kiment usaba?
Nem kell protektor,a háj elnyeli az ütéseket eséskor.
http://youtu.be/3RkNcnBujj8
150 kiló bakker? Már csak az a kérdés hogy milyen magas vagy?
Te vagy az idealis hardenduro alkat mert mindenrol leer a labad :-D
Én raültem az exc300 motorra aztán a sarkam és a seggem között alig volt hely
Azért 150 kiló nem téveszt ám
Eléggé elsápadt a gazdája azt várta mikor durran ki a rugóstag oldala
Gyors volt.
De igen.. Azóta visszaállt a régi rend..
Ferikém, drága testvérem, egyetlen barátom..!! Nézd el nekem tudatlanságomat, bevallom őszintén nem néztem utánna..!! Kipróbáltuk Ákos motorját, Hosival és mindkettőnknek az volt az érzése a saját motorunk után, (aminek kicsit le van ültetve a segge kb 20 mm) hogy a Betának magasan volt a hátulja. Tehát nem olyan volt mint a régi Gasgas amiről behajlított lábbal is leér a talpunk. Előre is köszönöm megértésedet..
Utóirat: Ha valaki nem tudna angolul, a Ktm-nek 1.2 liter a hűtővize..
Vegyen Pannoniát?!