a napban persze hogy működik, az alapanyagon kívül egyedül a gravitáció kell hozzá
szerintem sokkal egyszerűbb megoldás kell, a nap eleve süt, és mindig találni a földön olyan helyet ahol épp nappal van, már csak szállítani és tárolni kellene valami egyszerűbb és gazdaságosabb módon, a napelemekkel már van elég ígéretes fejlesztés
azért a napban is működik.... szoval... ahogy a vak is mondja, majd meglátjuk.... persze van igazságod, abban hogy minél bonyolultabb annál több a hiba faktor, és azok szorzata....
de ha igy nézzük manapság egy atom erőmű sem egy technikailag egyszerü holmi, pedig maga az elv, hogy rádioaktiv rudakat logatunk vízbe és az igy keletkező hővel áramot állitunk elő nem bonyolult.... aztán a valóságban, mégsem ennyire egyszerű...
ráadásként még abban is van további potenciál, ha megcsinálják a fuzios erőművet, az is egy új kor kezdete lehet... mármint az energia ellátásban....
Köszi, már hallottam/olvastam a fúziós reaktorról.
Továbbra is úgy gondolom, amit írtam, hogy Feri egy céltudatos ember, nem ész nélkül csinál dolgokat puszta reakciókból,
aztán, hogy ez a cél önös vagy nem, vagy micsoda, az mindegy abból a szempontból, hogy ezért tervezetten, céltudatosan tesz dolgokat.
Dew, egy jó tanács , szerintem sokkal szkeptikusabb és realista nézőponton keresztül kellene szemlélned a világot,
kicsit hasonló mint a múltkor emlegetett endurós kiszel tünci szindróma, naivan feltételezel valami mélyebb célt, ott ahol, csak az önös ego dübörög....
ez a bácsi összefaragja a garázsban a spanyolviasz dolgot is hasonló sztori....
ha tudományt és igazi komoly mérföldkövet akarsz itt van egy téma, Greifswald-ban a németek megcsinálták az első fuzios reaktort a Wendelstein 7-X -et ami a világ legbonyolultabb ilyen szerkezete.
én úgy érzem ez már megint egy spanyol viasz szagu történet, ... számtalan ilyen ehhez hasonló sztori volt az évtizedek alatt, jött egy "feltaláló" akit senki sem ismert , feltalálta a világmegváltó úristen mekkora találmányt, és már gyártották is hozzá az össze esküvés elméleteket, hogy elnyomják meg nem engedik stbstb.......
számomra már ott sántit a dolog mikor a garázsban öntögeti ki az aluminium tömböt.... aha persze nekem meg tollas a hátam, sehol egy zárvány, az öntéskor, meg alig kell bele alkatrész, a bácsi még a garázsban is összefaragja , meg csak vizet termel ki veszteségként, és 10% energia bevitellel ad annyit mint egy robbanó motor....
inkább megyek megnézem a hupikék törpikéket a hopuszpokkal.... jahh tegnap már láttam...
A wankel motornál is megoldották, s ott jóval nagyobb nyomások vannak.
1-10báros égési nyomásokról beszél, mi az a jelenlegi robbanómotorokhoz képest 1/6-1/10...még a sűrítési nyomás is magasabb ottó motorokban. Ok, ha már van éltömítés, azt valószínű kenni és hűteni kell, stb.
Az is lehet a kamra nyomásokkal játszik valamit, nem tudom mekkora a beáramló gáz nyomás, s milyen égési nyomásokkal dolgozik,
mert a gázlengések miatt, a lendületben lévő gáztömeg nem fog csak úgy elindulni a másik irányba, stb. Ezt egy szaki sokkal jobban átlátja.
Egyébként kérdezd meg tőle, biztos elmondja az elképzelését.
Nem tudom ez a szar mennyit fog megjeleníteni belőle, szóval:
A WIPO szám: WO/2015/114403
Google keresőbe beírva is bejön, kicsit részletesebben látható.
Szerintem átgondolandó a dolog, mivel baromi nagy felületet lehet így készíteni (mintha lenne egy óriási dugótető) s azt tényleg nem kell nagy nyomással nyomni, hogy leadjon ugyan annyi forgatónyomatékot, mint egy kis felütő dugótető,
aztán ott van az az előnye is, hogy a 360 fokban végig van égési nyomás, nincs szünet, mint 2T vagy 4T esetében, stb, stb.
Sok előnye van, de e melett biztos van hátránya is olyan, nincs hogy minden szempontból jó.
Részemről nem értem pontosan, hogy mi zajlik ott le a rotorjában, ahhoz sokkal több elméleti/gyakorlati ismeretre lenne szükség.
A rossz hír szerintem az, hogy akinél a zsé van, annak a céljai eltérnek az öreg céljaitól...azaz nem fog rá pénzt kapni,
ezt mérnökök el tudják dönteni, hogy van-e értelme, azaz működhet-e a dolog, de a pénz se náluk van, hanem a gyárak vezetőinél, vagyis inkább tőkéseinél/részvényeseinél, akik meg nem az alapján fognak döntést hozni, hogy ez milyen jó/hasznos cucc, hanem az alapján, hogy mekkora profitot lehet belőle csinálni...
S ez a legszomorúbb az egészben
szóval ha jól értelmezem azokba a forgó kamrákba nyomja be a gáz elegyet, ami berobban és tovább pofozza azt a lapátot.....
nade...
mi tömít a lapátok végén? hogy ne fujjon át a légkamrás részbe? ,mi tömiti, a forgó kamrák oldalát??? és mégis hogyan gondolta a kisöreg ezt a teljesitményt 5 báron 140 Le , hűtés, és kenés nélkül??????
kizárt dolog hogy ne ragadjon össze az egész .... és ez csak hirtelen pár gondolat....
Egyet viszont nem értek, mi a szarért érdekeli az embereket, hogy a 444-nek a rendőrség lefoglalt a drónját?
(Én nem tudom megmagyarázni, miért néztem meg)
Azt se tudom megválaszolni(még) értelmes valós MIÉRT-ekkel, hogy mások vagy mi itt minek beszélgetünk róla, mi célból, jobb lesz nekünk tőle valami, lesz belőle valami hasznunk?
S itt jön a céltudatos példa, amikor az ember, nem céltalanul az idejét elbaszva foglalkozik hülyeségekkel,
hanem céltudatosan csak a céljait érintő kérdésekkel és dolgokkal.
Céltudatosan használj a netet, nem időtöltésre, céltudatosan olvas el egy cikket, stb.
Mivel rengeteg szar kering a neten, aminek igazából semmi értelme/haszna nincs, csak "időtöltésre jó", azt a következtetést lehet levonni,
hogy az embereknek rengeteg szabadideje van, amit ilyen hülyeségekre költ el.
szerintem sem a drónozás volt a fő cél, hanem a "műbalhé" és az arról készült videó felvétel.
A követező kérdések:
Berepül a kertembe egy drón s itt köröz, kihívom a rendőröket, de hova is? Hogyan is találják meg ki a fene irányítja azt az eszközt?
Kétlem, hogy be tudnák mérni egy ilyen utcai rendőrautóból...
Vagy másként van, leparkol a házam elé egy gyanús kocsi és arra hívom ki a rendőröket, s előbb találják meg a drón irányítót, s utána drónt visszareptetik vele?
Esetleg ezek a srácok kitáblázták magukra, mi vagyunk a drón reptetők, minket keressetek?
Ha "titkos leleplező" videót akarok csinálni, nem megyek be a faluba, szerintem van azoknak elég nagy hatótávolságuk, hogy menjen külterületről is, s akkor nemigen találnak meg a rendőrök.
miféle takargatni valojuk lenne amit "csak" egy dron tud megnézni?????
amire te gondolsz takargatni valo az off shore számlákon van, fiktív cégeken, neveken...
amugy arról a stadionról százával vannak fenn a neten légi fotok, bármit meg tudsz róla nézni, de be is mehetsz ha akarsz....
szóval ez a dronozás felcsút felett mert csináljunk hisztit, típusu magunkat "ujságironak" kinevezett okos tojások vagyunk nekem elég átlátszó....
konkrétan direkte erre gyurtak hogy jöjjön a polic és legyen egy kis műbalhé....
mielött még bárki bevádolna vele... NEM vagyok fityeszes....magasrol leszarom az aktuális politikát....
de amit az előzőben is írtam, ha ezt pl. ausztriában csinálja meg valaki a Fayman háza felett, akkor a Cobra (osztrák Tek) fog kimenni még a családodat is átvizsgálják nincs-e bármilyen terrorpista háttered, kötődésed akármid.... a bünti amit utána kapsz súlyos sok ezer eurokban mérnék....
de ha félretesszük a politikai vonalat, ennyi erővel veszek egy olyan kacatot, és pár példával élve...:
elkezdek repkedni vele Paks felett, vagy egy kőolaj finomitóba benézek a csövek közé tartályba ide-oda, ha meg leesik és okoz valami csunya galibát akkor majd utólag sajnálom, de ha csak leáll és beesik valakinek a kertjébe ahol a kisgyerek pont ott játszik.....
vagy pl amikor Putyin bécsben volt folyamatosan fent lebegtek ezek a kacatok a város felett, persze nem a játékboltban kapható verzio,hanem a katonai, és ott volt hozzá a helikopter is.. na ha akkor ezek az okos négyXnégy fiuk viccbül felröptetik ezt a kacatot, szerintem még most is ánusz tágításon lennének valahol Novoszibirszk mellett ugy négy emelet mélyen...
Csak ez azért elég szomorú! Mivel ezek szerint van takargatnivaló! A rendőröknek igazuk van, de legalább valaki "piszkálja" a környéket! Az hogy mi módon, az kérdéses, de azt sztem leszögezhetjük hogy törvényes módszerekkel ezt a tolvaj bandát(de az előzőeket sem) nem tudod megfogni!
De hátha egy-két dolog kiderül...
Ha szenzációt akarnak belőle csinálni, ha nem, de próbálnak valamit tenni. Lehet nem a legjobb módszer de akkor is!
Gondolom ha a Te vagy az én környékemen röptetnének ilyet nem valószínű hogy ilyen gyorsan kint lenne a rendőrség!!!
Gyári 2014-es lepke volt rajta ?? Csak azért, mert 2015-től, ugyan az a lepke, más anyagból van. Sokkal puhább, tízszer annyit bír.. Ha már tudtad akkor nem szóltam....
az a baj az "igazi" őstermelőkkel hogy a kevés agyuk mellett egész nagy elszántsággal rendelkeznek, és egyből futkosnak ezer felé hogy mi is történt, simán feljelent hogy a teheneit birkáit akármijét kergetted a motorral stbstb
nekem egyszer volt egy érdekes esetem velük, de 3 perc beszélgetés után rájöttem hogy ezek az agyilag elsorvadt emberek teljesen meggyőzhetetlenek
szerintem sokkal egyszerűbb megoldás kell, a nap eleve süt, és mindig találni a földön olyan helyet ahol épp nappal van, már csak szállítani és tárolni kellene valami egyszerűbb és gazdaságosabb módon, a napelemekkel már van elég ígéretes fejlesztés