Jó az eszmefuttatásod,ennek így kellene működnie ahogy mondod,de ne magadból indulj ki,mert Te egy jóindulatú,empatikus ember vagy.Manapság az ilyen emberekből van a legkevesebb.A többség a másik szektorba tartozik,ahol a rosszindulat,irigység,és a másik emberrel való kibaszás az uralkodó viselkedés,és cselekvés.Az érdeksértés nagyon relatív fogalom.Te úgy gondolod,senki érdekeit nem sérted azzal ha de.11 órakor beindítod a motorodat a saját udvarodban,de a bunkó szomszédodnak lehet hogy más erről a véleménye,és már ott is van amit írsz"Akit el akarnak kapni, azt elkapják, csak szervezés és idő kérdése."
Ez csak egy példa volt amivel találkoztam,de elég egy rosszindulatú,lovas,futó,erdész,vadász,madarász,földművelő,és ki tudja még ki nem aki felnyom.
A VERGA területén történő razziák nagyban köszönhetőek a nagy motoros bandáknak.A németeknél és az osztrákoknál már sehol sem lehet menni,ezért átjárnak hozzánk mert úgy gondolják ez itt a balkán, és itt mindent lehet nekik.Németországban is hatalmas a "játszótér"még sem mernek ott menni úgy mint Romániában.Az endurósoknak is szervezetbe kellene tömörülni,érdekképviseletet létrehozni,területeket bérelni vagy venni ahol legálisan lehetne menni.
Erre ez csak lokális megoldás, szerintem állami megoldás kell rá.
A parlamentben ülő fasznak már eszébe juthatna értelmes jogszabályokat is alkotni s a sok mutyit támogató buziság helyett.
Nagyon egyszerű rendelet.
Az összes vadásztársaság köteles egy tetves weblapra bejegyezni hol(GPS) mikortól meddig vadásznak, legalább 1 héttel az időpont előtt.
Ennek felállítási költsége legyen mondjuk 200eFt, s kurva sokat mondtam, üzemeltetési költsége kb. év 5eFt.
Erről kell pár értesítő az érdekelteknek, lovas szervezetek, MAMS és le van rendezve ez a fajta hiszti, nem lesz több konfliktus ebből.
Romániában más a helyzet szerintem, sokkal nagyobb a "játszótér", kevesebb a konfliktus lehetőség.
Gáz lesz amit mondok, de ez is egy nézőpont.
A MOn zárt pályákat kialakító cégeknek biza érdekük lenne, hogy az emberek ne tudjanak szanaszét motorozni, hanem az ő fizetős területeiket használják
lovasoknak csak annyi lett volna hogy egy értelmes ember elmegy ahhoz a vadásztársasághoz beszélgetni
aztán megbeszélik milyen formában tudják egymást értesíteni a tervekről
a vadászat nem úgy van hogy reggel felkelünk iszunk 10 felest aztán kiugrunk disznózni aztán útközben meglátjuk hová
A megfogásról röviden:
Akit el akarnak kapni, azt elkapják, csak szervezés és idő kérdése.
Lehet védekezni így-úgy, de az is csak egy ideig tilitolizza a tettenérést, ha tetten akarnak érni.
Szerintem sokkal fontosabb az, hogy figyelj másokra, hogy kiknek az érdekeit sértheted a tevékenységekkel a "játszótéren", s ha ezekre figyelsz, ha másoknak nem teszel keresztbe, tolerancia határon belül mozogsz, ők sem akarnak neked keresztbe tenni.
Sok ember megfér egymás mellett, ha ODAFIGYELNEK egymásra!
A lovas sztoriban is ez a pont hiányzik, a lovasok nem figyeltek, mikor hol terveznek hajtóvadászatot (persze nem is tudnak, mert nem hirdetik) s a vadászok se voltak képesek figyelni a lovasokra, mint emberre.
Amíg ez az egymásra odafigyelés nincs meg, addig nem fog működni a dolog.
A jogszabályok kapcsán kivéve jó pár hülyét, elvből, mert a jogszabályban az van leírva, senki magánszemély nem fogja basztatni a másikat, hogy rendőrbácsi, gyere már büntesd meg, mert "átment a záróvonalon és a jogszabály tiltja", de ha valakinek érdekeit sérti vagy éppen érdekében áll kibaszni veled, akkor bizony felhasználják a jog adta lehetőségeket.
Azaz ok-okozati láncon vizsgálva ok nélkül nem történik semmi!
A motoros sztori kapcsán is biztos áll a lánc elején valami ok, hogy ilyen összeszervezett csapatot állítanak rá a társaságra.
nem mindenki engedheti meg heti 3 x endurozni abbol 1-2 romániában 6-800 kilométereket kocsizni egy menetért- aki szerényebb lehetőségekkel rendelkezik nyilván szeretne a lakhelyéhez közel motorozni. nehéz a hatoságot huzamosabb ideig lerázni. előbb utóbb beleszaladhat hiába ovatos.
szar felé tendál a hazai hegyimotorozás. nem valószinű hogy javulni fog ... inkább szarabb lesz. idő kérdése s romániában is le fogják korlátozni keretek közé szorigatni . sajnos. pár év s beszabályozzák. addig kel rugatni akinek modja van rá.
igen volt esély lelépni, én szombaton pont nem tudtam menni a meló miatt, de ma mondják a haverok hogy őket is jól megkergették akár merre mentek már a közelükbe is voltak, gondolom folyamatosan CB-tek, engem 3hete akartak beszorítani a baglyasba de akkor csak kettő terepjáróval voltak. de olyan is irhatna ide akit tényleg lemeszeltek
tegnap óta leülepedett a történet bennem
"Minket 10 terep lovaglásból 9-szer biztos valamilyen atrocitás ér"
azért az ilyen arány mellett el kellene gondolkozni azon is hogy a lovasokkal is van baj.....
szóval nem mindig a másik a köcsög
aki meg ment lovascsapat után homokos földúton, az tuti nem szereti őket
supermotosoknak!
Sziasztok! Eladó 2 garnitúra michlen pilot road 2 tipusú guma! Méretek 150/60-17 120/60-17. A másik ugyanazzal a hátsóval, de 120/70- 17 elsővel! zzsír újak bolti állapot! Az ár fix 35000 ft/ pár! Futárral küldöm belföldön! 06705958554 Rajnai Gábor
Engem legutóbbi 2 alkalommal természetőrök akartak szopatni,megálltam vártam elkezdjen szivózni,utánna felhivtam figyelmét a környékünkön található erdei szemétlerakóra álá cigány banda...
Utánna egyből visszavett az arcából és helysbitett hogy nem azokkal van a baj aki a szántóföleket szét csapatja.
köcsögök a vadászok, utánam még lőttek is
terepen az 1200essel fullra beszopattam az 1,7es nívát
mondjuk aszfalton megfogtak.... de már lökdöstük egymást az árokba mint az amerikás filmekben, 2 kiló gitt kellett a zsiguli oldalához, de megérte
nem olvastam végig de a lényeg.
ha vadásszal találkozol és valami okból kifolyólag megálltál vagy nem tudsz lelépni.
kérdezés nélkül köszönés helyett szájon kell baszni aztán meg jól meg gyomrozni oszt lerúgni a földre. ha puska volt nála azt elvenni és kettétörni majd angolosan távozni.
Ez csak egy példa volt amivel találkoztam,de elég egy rosszindulatú,lovas,futó,erdész,vadász,madarász,földművelő,és ki tudja még ki nem aki felnyom.
A VERGA területén történő razziák nagyban köszönhetőek a nagy motoros bandáknak.A németeknél és az osztrákoknál már sehol sem lehet menni,ezért átjárnak hozzánk mert úgy gondolják ez itt a balkán, és itt mindent lehet nekik.Németországban is hatalmas a "játszótér"még sem mernek ott menni úgy mint Romániában.Az endurósoknak is szervezetbe kellene tömörülni,érdekképviseletet létrehozni,területeket bérelni vagy venni ahol legálisan lehetne menni.