Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Az aeg mosógépemet negyedjére javítják garanciába. Jellemzője,hogy csapágyakat nem lehet rajta cserélni,mert egy préselt műanyag házban van. 8 kg os töltetre forgalmazzák annak méltó vételárért,nagynevű német márka. 8kg nál oválosodik az üstdob,kuka.
Amiről te beszélsz az a trvezők-mérnökök dolga,ha szerelni akarsz nézd meg a szerelésikönyvet és az alapján rakj össze mindent,a szerelési könyvben lévő méretekkel-tűrésekkel ennyi,kivéve a tipushibákat.
Boldog névnapot mindenkinek!
Igazából én sem értem, csak sejtem.
Tóbiás nem tudott valamit feldolgozni amit írtam neki régebben és ezért piszkál...
Pedig én még elnéző is vagyok vele, mert csak minden 3.-4.-5 zöldségére reklamálok, akkor sem mindig túl gizdán, ahogy a szívem diktálná

Jó tett helyébe...
ez csak részben igaz
igény sincs tartós készülékre
pl egy telefonnak nem kell 2 évnél többet kibírnia mert addig általában megunják
a pórnép is azért sír hogy szarok a mai autók-motorok mert sosem vesz újat. aki folyamatosan 3-4-5 évente újat vesz nemigen érzi meg hogy "szarabb"
neki az kell hogy csilli-villi meg 20 lóval több papíron mint amit lecserél
Azt neked írtam, csak neked. De semmi gond ha félreértetted, mert én sem értem a felét sem amit írsz.
Csak annyi a különbség, hogy én érthetőre próbálom fogalmazni a mondandómat, te pedig láthatóan szándékosan érthetetlenre.
Szar ha már csak ezzel lehet felkelteni a figyelmet...
Nemzetközi szerződésben vállalt kötelezettség. Ez lenne a válasz. Ez egyedül egy államra nem vonatkozik,a megelőző csapás önvédelmi elve alapján.
A fogyasztói társadalom gondolata óta, a mesterséges avultatásra fogtak össze a gyártók. Ezért van pl, hogy egy 123-as vagy 124-es Mercedes Elment millio kilométert, az újjakat meg 250ezer után babrálni kell százezrenként. Pedig az anyag és gyártástechnológia, tapasztalat, fejlődött.

nézd meg a villanykörte hadművelet című filmet.
Utoljára az 1800-as években volt úgy a világ, hogy az összes tudományt birtokolhatta egy zseni.

napjainkban ez a kupplunglamellákra igaz.

döntsd el,hogy mennyire merülsz el egy egy szakterületbe, és milyen eredményt vársz el cserében.
Minek "pingpongoztok" egymással?

nem csak ti, vannak még párok/csoportok, de egyszerűen nem értem , sorry
Megint visszavezethető ez is a gyökérre, az emberre és gondolkodásmódjára , a szabadalom csak egy eszköz
Van egy elméletem, miért nincs sok nézőpontból jó termék

A szabadalmak miatt

Egyik cég kitalálja a tutit valamire valamilyen nézőpontból, majd szépen levédeti és csilliárdért árulja vagy éppen az alapján gyártja saját terméket.
A másik cég egy másik nézőpontból adja a tuti, de ők is védetnek,s ez alapján gyártják a termékeiket.

A helyett, hogy összefognának és megcsinálnák a tutit,
gyártanak 2 félét, egyikben ez a jobb, másikban az.
Ez most kicsit mellé ment, de sebaj... Tóbiás

De ha tényleg komolyan gondoltad akkor kérjük az érveket és a párhuzamokat!
az még hatásos lenne...
Még egy hasznos "forráshoz közeli" információ forrás, ha valaki a szabadalmi hivatalok anyagait böngészi
Innen ki lehet indulni
http://www.sztnh.gov.hu/szabad...
Kuplungszett(acél, kopó+rugó) téma

Már vagy 15 oldalt összeírtam, ilyen olyan anyagokból a netről, de gyanítom, ha csak a kuplung ezen részéről beszélek lenne vagy 100 oldal minimum a felületes anyag
Csak a súrlódó anyagokról ódákat lehet regélni.
Aztán ott vannak olyan finomságok, milyen is legyen az a horony minta a kopón, s még van ezer másik dolog, az alumínium tárcsa köröm vastagságán át az acél olajterítő felületig minden, s még rugó nem került szóba

Ez a motor szakma is olyan, mint a többi, felületesen át lehet tekinteni az egészet, de részletekbe menően minden egyes specializálódott szakterületét nemigen.

A kuplung szettekről most már van egy rakat nézőpontom, amit eddig még csak nem is sejtettem.
Vagy lesben állva, 2 méteren belül egyesével az abrams elé ugranak 5 méterenként, láthatósági mellényben, jól látható természetvédelmi őr jelvénnyel a jobb kezükben, a bal kezükben egy állj piros táblával. -az utolsó emberig.
Amcsiban sem olcsóbb amúgy...
http://www.ktmtwins.com/ohlins...
Ha a gáztartály elfér, akkor bele

Tényleg elég elszállt árak vannak, erre a mindig a féklámpakapcsolós példát szoktam hozni, ami a KTM-kereskedésben 10060 Ft lett volna, elektronikai boltban meg 490 volt...
Már rugót se lehet hozzá kapni gyárit, nem még komplett telót
Köszi
Jó lenne bele?

A motor alkatrész árakon sokszor "kiakadok", hogy irreálisan sokat kérnek érte a kiskerek a vásárlótól.
Nagyker áron már minden elfogadhatóbb/normálisabb áron van, csak ehhez nem jut hozzá mindenki.
ha már ennyire rugóztok
egy kis offtopik:
3aj ténérébe honnét lehetne hátsó lehetőleg gázos rugóstagot szerezni?
amit találtam drágább lenne mint amennyiért a motort vettem
Megnéztem a kedvedért, nettó 2500 € lenne a "rendes" ára a cuccnak...szóval csak ennyire akciós

A 320 €-s hátsó gátlón meg komolyan elgondolkoztam hogy veszek egyet a KTM-be...
Hívj fel egy Suzuki-kereskedést, hogy mennyi lenne az RMX-hez egy gyári első vagy hátsó teló...aztán rájössz hogy ez ennyiért tényleg kurva olcsó
Listaáron egy cartridge kit szokott 1000 € magasságában lenni, szóval igen.
Meg ha azt nézed hogy komplett, új, Öhlins hátsó gátlót kapsz 99ezerért...