nekem az előzö gasgas-on is nagy suly volt gyárilag ..amit beraktam 1-es képen olyan, de azon nem kellett vissza váltogatni, és gyengébb sem volt mint a mostani....
viszont a tényleg elfolyatos elváltott mászos ügyeskedős helyeken érezhetően kezesebben viselkedett...
szoval ez a tipuson egy kiprobált dolog már...
nekem inkább a power kamra növelővel vannak kétségeim, az vajon mennyit ér ténylegesen....
Én is csináltam egy pár lendkeréksúly a motoromra és tényleg alul kezelhetőbb lett de középgáztól jóval gyengébb lett és közel úgy nem forgott a motor. Durván egy évig használtam, de aztán visszatértem az eredetihez, mert amit nyertem alsó tartományba azt elbuktam fölül.
Ez gyakorlatban úgy nézett ki hogy mindig 1 fokozattal visszább kellett váltani mint előtte, vagy nagyon hosszú feljáróba szoptam vele.
a lendkerék méret változtatásnak csak a kis fordulatu elfolyatos enduroban van jelentősége, mivel az ékpálya megegyezik a főtengely sonkával, kb 2/3 fordulat felett már semmi jelentősége...
tartok egy kis oktatást gasgas lendkerék tömeg témában, persze fizetős lesz... 6000/ kopf.
1. kép a gyári 2006-ig.
2. kép 2007-töl 2010-ig kb az 1/3-a lett... 2010-után semmi nincs benne de mivel a főtengely ugyan az, ezért csak egy 10 mm-es távtarto alátét van, máskép a primér fogaskerék nem lenne a helyén ugye...
minél kisebb a lendkerék suly ,annál pörgösebb, viszont kevésbé elfolyathato.
amugy létezik még a lendkerék oldalon is tuning+ suly.
3. a linken közép tájon ott a tuningos lendkerék, mint ez.
eror 9 dl kell bele papiron, de mindig belenyomjuk az egész litert , attol a+ 1 decitöl baja nem lesz viszont ha sokat kap a kuplung jobb neki...
gyertya NGK BR8-EG.
ez a második ez miaz ?
főtengelysúly..?
nem lesz ebből baj..
mármint rezonanszia.
mert az azért van úgy mert a hajtókar dugó az úgy kivánja..
ez meg ez akor változni fog a rezgése..nem?
tudod a rezgése a csakrálya
szerintem egy teli tárácsa lkeelt volna a gyária meögé..azzal a súlypont közepe nem változott volna
nekem az előzö gasgas-on is nagy suly volt gyárilag ..amit beraktam 1-es képen olyan, de azon nem kellett vissza váltogatni, és gyengébb sem volt mint a mostani....
viszont a tényleg elfolyatos elváltott mászos ügyeskedős helyeken érezhetően kezesebben viselkedett...
szoval ez a tipuson egy kiprobált dolog már...
nekem inkább a power kamra növelővel vannak kétségeim, az vajon mennyit ér ténylegesen....