a sisakra rá kellene ültetni egy tyúkot és annak a fejére tenni a kamerát, így nem rázkódna menet közben, és valami kütyüvel az agyában irányítani merre nézzen
Igazából még nem nagyon próbálkoztam slowmo-val. Csak a télen került hozzám ilyen felvétel, egy Hero2ből. És nekem ezek a felvételek is simán, normál sebességűként jelentek meg mindenféle lejátszón nézve, meg utána az AVIDben is. Aztán csináltam egy egyszerűbb próbát és amikor simán húztam be, nem változott semmi, de ha ezzel a progival átkonvertáltam 60fps-ből 30ra, akkor máris szebb, lassított képeket kaptam. De ez nem minősíthető korrekt tesztnek, azt mostanában tervezem.
Amúgy nem is igazán izgat ez a lehetőség, inkább csinálok nem slowmo lassítást (interpolated fields beállítással) teljes felbontáson, mivel a HD960 "csak" WXGA felbontáson tudja a 60fps-t. Ráadásul nagyon ki kell találni, hogy honnan, mit érdemes lassítva csinálni, hogy néha nem is ér ennyit az egész dolog.
Meg mondom, annyira divat lett mostanában, hogy én már csak ezért sem csinálom.
1. Azt csak az USA-ban csinálják és veszélyes.
2. Szerintem nem sok. Inkább külső felvétel lett kevés az esés miatt.
3. Csak egy arc.
4. Igen
5. Adél. Adélt mindenki szereti!
6. Nem tudni, de mindenképpen ők szóltak, hogy szeretnének videót.
7. Nem volt könnyű. A helikopterre tettünk egy csigát, a csigára egy madzagot, aminek az egyik felét a buksira kötöttük, másik felét pedig a fényképezőre. Így a helikopter tudott magasabban repülni, míg a buksinak meg tudtam mondani, hogy merre menjen és így változtattuk a kamera magasságát. Ezért nem hallatszik. Viszont nagy munka volt kiszedni a gyere ide és menj el vezényszavakat a hangsávból.
Ezt nem teljesen értem, hogy mi az a kibontás. Úgy tudom, hogy a cinema progi csak a 3d-s felvételekhez kell, illetve a firmware frissítéshez.
Vágószoftver felismeri, hogy 1280x720 59,94 fps-es anyag. A canon ugyanezt a felbontást/fps-t csinálja. Exportálás után lesz 30 fps, mert a vimeo konvertálgat amúgy is.
Szerintem ilyen tempónál a 60 fps az ennyi.
Mindegyik HD gopro tud slow-mo-t! Csak ha megnézed, egyik sem teljes felbontáson tudja. Ráadásul a gopro honlapról letölthető egy ingyenes kis alkalmazás (mac+win), ami kibontja a nagyobb fps-en felvett klippeket. Mert normálisan minden lejátszó 1/1-ben játsza le ezeket is, de ez a kis progi megcsinálja belőle a rendes 60fps-t, vagy a Hero2-nél akár többet is. (gopro Cineform Studio)
Ez sztem szoftveres - utómunkás - slomo.
gopro nem tudja hardveresen, ahhoz komolyabb cucc kell.
Legalábbis az enyém nem, BGabor888-nak gopro 2 van, lehet, h a felbontáson kívül más fícsörök is vannak benne.
Jobban érdekel, hogy a kopter milyen típusú, mert tényleg nem veri a port, és nagyon közel berepül a whipeknél.
"2. A videó király, egy dolog ami sztem túl sok, a belassítás."
Mostanában ez a slow-motion a menő, mindenki ezekkel operál. Én annyira nem szeretem, de néha valóban jól tud kinézni. Nekem itt viszont gyanús, hogy ezek valóban slow-mo felvételek? Illetve, ha azok, rendesen lettek átemelve az editáló szoftverbe? Picit szaggatottabb, mint amit látni szoktam 60fps, vagy ennél is nagyobb lassításnál. Persze, lehet, hogy ez csupán a netes videószerver hibája...
Amúgy korrekt, a helikopáter nem is fújja a port...
1. A bimmer szép, de egy nagyobb felnit pattints rá!
2. A videó király, egy dolog ami sztem túl sok, a belassítás.
3. Komoly whipeket tolnak az arcok.
4. A külső felvételek az 1D-vel készültek?
5. Ki az esernyős csaje? Kellemes...
6. Grat, szép munka. Ez volt a fizetős?
7. Faszán meg van csinálva, hogy nem látszik, és hallatszik a helikopter...
keresd a hibát...:( ezt egy kodak géppel csinálták..a pontos tipusát nemtudom de majd megnézem:) amugy saját..nem baleset sajnos..hanem csak így hozta az élet:(
a sisakra rá kellene ültetni egy tyúkot és annak a fejére tenni a kamerát, így nem rázkódna menet közben, és valami kütyüvel az agyában irányítani merre nézzen