Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Hogy egy klasszikust idézzek: "nincs nő, nincs sírás..."
Nem venném a szívemre ha ez miatt balhé lenne. Majd eljön velünk nyaralni. Te meg csak nyugodtan vásárolgassál magadnak mindenfélét.
Jah, és kitet ne vegyél.
Szintén Kelby vílágítsd be... c. könyvét ajánlom, ahol 100 oldal azzal foglalkozik milyen szettet érdemes venni (értsd: összeválogatni). Sajnos egy kit mindig kompromisszum. Kitben csak a háttereket, azok állványait vedd meg. Még a softbox kitek is nagyrészt szarul vannak összeállítva, mikhez meg még lámpát is adnak, az meg kész röhej általában. Főleg a lámpa benne. Én sokat járkáltam stúdióba, a tanfolyamok alatt is, és ott sok infót kaptam, és tapasztaltam, hogy mi kell majd.
A helyprobléma ismerős. Ráadásul én egy relatíve kicsi lakásban lakom jelenleg. Így a cuccaim egy része anyáméknál lakik. Bár ennyire komoly felszerelésem nincs, stúdióvakukat egyelőre nem is tervezek, hacsak valakinek nagyon nem ég a zsebe és 2ft-ért akar megválni a cuccaitól.
Nekem csak Villanj körték, meg mostmár 4db rendszervaku áll a sarokban, derítőlapokkal, állványokkal. Még a softboxokat kellene hozzájuk megrendelni ebay-ről, de mindig van fontosabb. Főleg, hogy még egy fillért sem kerestem ezekkel, bár talán áttételesen a kapcsolati tőke is forintosítható.

Ja és a mai szerzeményem, cca 30éves:
A lámpák:
http://pixinfo.com/cikkek/phot...
http://www.vakuszerviz.hu
/stud...

Itthon 148e.
Én picit olcsóbban vettem (-ÁFA)
A softboxok: www.lastolite.com
Mi két éve költöztünk el, egy relatíve nagy(obb) lakásba, és van egy szoba, amit pakolószobának használunk. Ott fel tudom úgy állítani a cuccokat, hogy még más is elfér.
Az állványokat, csipeszeket, a papírhátteret, azok állványait, és traverz keresztrudat, a vakuállványt, meg a sátrat is e-bay-ről, hong-kongból rendeltem. Ezek nem vészes tételek. Az állványok Phottix márkájúak, középkategóriás cuccok. A softbox-ok, és a vakuk azért már más téma, ott nem akartam csingcsang márkát, így a softboxok Lastolite-ok lettek (darabja 150, és 300 USD körül van+ a méhsejtrács), amik talán az egyik legjobbak, a lámpák pedig Photodynamic MegaJet 600-asok. Minden együtt kb. 500e volt.
rawba töltsd fel az összes képet ide hagy nézzük a képeket
LX a kókuszrudat szereti
vhogy így gondolkozom én is.. de pénzt még nem kerestem.. bár nem is indultam még el azon a vonalon... már én is nézegettem ilyen kit-eket.. de nem kevés pénz... és ráadásul hely kérdése is.. az egyetlen hely ahol elférne, az a nappali... ha kipakolok mindent...
milyen cuccot vettél pontosa? ja és honna? E-bay?

LX
Ja, és egy fénysátort is vettem tárgyfotózáshoz... De az nem tétel.

Ez most azért hazavágta a költségvetést rendesen...
A nyaralásra elrakott pénz fele szintén ráment, azzal pótoltam ki a sajátomat, remélem a Q2-es bónusz majd kompenzálja ezt.
Ha nem megyünk nyaralni, akkor kemény hónapoknak nézek elébe, mert párocskám széttöri az állványokat a fejemen.
Amúgy meg ezt befektetésnek (is) szánom (ezzel áltatom magam ), pár forintocskát remélem keresni is tudok vele. Eddig is kerestem már pénzt fotókkal, most meg rápörgök kicsit jobban.
nem hiába vazze... megy a szekér....

LX
2 stúdióvakut vettem, állványokkal, 3 softboxot, méhsejtrácsot, 2 féle hátteret, ahhoz állványokat, csipeszeket, és még egy állványt a rendszervakunak.
jjaa... így már érzem.. bocs.. még csak egy kv-n vagyok túl....
és ráadásul most jön má' megen egy telco..

LX
Érezd az iróniát, és az utalást egyik kedves fórumtársunk korábbi posztjaira...
mekkora egy perverz állat vagy... ezek után mondjuk nem biztos, hogy örülnél annak ahová installálnám neked azt a calippo-t..

LX
he? (már bocsánat..)
elég jól megvan már a munkafolyamatom a képek feldolgozására.. (a'la Kelby bácsi csillagozós rendszere.. nekem nagyon bejött...)
jut eszembe.. milyen lámpákat vettél?

LX
Arra figyelj, hogy ne vmi szar felbontásban töltsd fel ide, illetve foglalkozz az összes raw-val amit lőttél...!
Ha az adatlapomról felismersz az utcán ("lennnt az utszán..."), akkor kapsz egy calippo-t.
Amit aztán oda dugsz ahova akarsz...
mondjuk ahogy nézegetem az adatlapodat.. jól nézel ki "komám"..

LX
ilyet nem is mondtam.. illetve írtam..
egyébként 5let nekem is megvan.. csak mikor fogom megcsinálni.. vagy inkább 5letek..

LX
Nem nézhet ki mindenki olyan jól, mint te!
mondjuk csak nagyon nagy jóindulattal nevezhető embernek... elvégre LuckyZoliról beszélünk... megérkezik, oszt' kapok a pofámra..

LX
én állandóan net közelben vagyok.. csak nem mindig van időm írni.. ja forecast meg már leadva.. egész év végéig.. de addig még úgyis 8000x változik...

LX
Az EMBER, és a pillanat, illetve az EMBER, és a mozgás.
A pillanat megvan, az "ember" is, illetve mozog az arca.