Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ne haragudjatok már de szerintem nektek ez tök triviális, szóval az lenne a kérdésem hogy segédmotorra egységes a biztosítás összege, illetve melyik biztosítónál érdemes megkötni ?
Van valakinek eladó hátsó lámpa bura?
Meg kellene a váltónál szimering!
Sziasztok!
Lenne egy most nem régen vásárolt Derbi Senda X-racem Enduro tipusú (2006)-os motorom és a farokidomnál nekem feljött a csavarok helyén a festék(felrepedezett) mikor a sárvédőt szereltem vissza hátulra.
Az a helyzet hogy nem szeretném telimatricázni a motort mert az csúnya,viszont azt is kétlem hogy tudnék valahol is színt kevertetni hozzá hogy ugyanolyan narancs legyen hátul mint a motor többi részén szóval lehet komplett újrafestésre kerülne a sor.Viszont ha újrafesteném szeretném ugyanígy szépen felmatricázni(gyári matricával) mert megjegyzem csak 1x terepeztem vele akkor is kaptam 1-2 kavicsot így feljövőben van a festék a tanknál is.A kérdésem az lenne tudja-e valaki honnan tudnék rá gyári matricát szerezni,vagy még jobb lenne az hogy nem tudom lehetséges-e a színkikevertetés.Ha valaki tudna segíteni nagyon megköszönném.A képen látható SZÍNŰ motorról lenne szó.
Köszi szépen!
ja, és a csatlakozó csövet azért csináltam 30asra, mert azt simán rá feszül a gumi összekötő csőre.
itt az ábra róla, a dőlésszögöt nem írtam rá, azt majd beállítod magadnak a kipufogóhoz, meg a felfogató lemezt is, mert nem tudom neked melyik gyári van.
Okés!
Köszi szépen!
Hát enyém is buherált szerintem de jobban örülnék egy másiknak!
jajj bocs, márlatom, hogy olyan
amúgy az enyémen a rezó az gyári, csak eltávolítittam belőle mindent beleértve a gyapotot és a szikrafogót meg a katalizátort, eszméletlen mennyiségű olaj szennyeződés volt benne
holnap lemérem neked a méretet
olyan sendád van mint nekem vagy újabb?
Szia!
Engem érdekelne mert úgy is tervezek venni a 70 es hengerhez mer a régi kipufogom nem túl fasza nah
Vagy van valakinek rendszere eladó sport érdekel!
Köszi a válaszokat :)
Szia

Sport légszűrő szivacsos, vadi új.

Meglett a probléma, a kuplung csúszott.
Az új hengerszetthez kapott rugók szélei kicsivel szelesebbek, gondolom mivel ujjak, még nem kopott ki, és megakadtak a rugók, nem tudtak rendesen dolgozni, vissza raktam a régieket, azzal tökéletes megy most a motor,

most már csak csak be kell járatni, remélem már más baja nem lesz.
A sportlégszűrő szivacsos? Az is a régi eredeti van rajta?
Szia

eddig is 70-es volt rajta, most is azt kapott, sport légszűrő.
21mm dellorto karbi.
Az eredeti az egy 50-es fojtott volt? A mostani meg egy 50-es fojtatlan? A karbi főfúvókád lehet kicsi és azért produkálja bizonyos fordulat után a problémát. Mind a 6 sebességnél ez az észrevétel? Vagy inkább már valamelyik sebesség után. nekem is gondom volt a fúvókával. Légszűrő milyen benne? Gyári vagy sport? Az enyémbe 120-as fúvóka kellett a 70-es hengerhez. Az 50-be szerintem kb. a 90-es kell. De ez függ a légszűrőtől is.
végre eljutottam ismét a fórumba, múltkor kipufogóvégekkel kísérleteztem, napokig csak csöveket hegesztettem, és sikerült eltalálnom egy jó méretet amivel érezhetően jobban megy a gép és 70eshez is tökéletes, viszont van hátránya is, hogy hangos, mint egy kx125ös, ha valakit érdekel megadom a pontos össze állítást (méretek, szűrő, stb..) a képen nem igazán látszik, mert direkt úgy terveztem, hogy eltakarja az oldal idom, de ha valakit érdekel csinálok róla képet esetleg videót is
Szia

teljes henger szettet cseréltem rajta.
Hengert cseréltél rajta?
Szia

A holtjátékot megnéztem majd ha haza értem, méretre jók a rugók csak annyi hogy erősebbek.
De majd próbálgatom, és szólok mi lett az eredmény.
A kuplung rugókat lemérted mekkorák. A limit azt hiszem 30mm.
Jó a 9-es bele. Gyárilag 8-as ami bele való, de 9-re szokták cserélni.
Hát akkor ott gubanc van! Ha fojtatlan a henger akkor 6-7000-től jön meg a motor ereje és akkor jól gyorsul. Ilyenkor a hangja is megváltozik egy kicsit és azt hittem, hogy az lehet. Sajna nem tudom mi lehet a baj. A kuplungkarnál van egy minimális holtjáték?
És milyen kell derbi gpr-be?
nkg b9es én ezt használom, ez jó bele?
Hali ki tudja milyen gyertya kell a derbi senda bultaco típusú motoromba? ("folytatlan henger")
szia

nem lő ki, inkább elgyengül, mintha behúznám a kuplungot, 4 lamellás.
A lamellák jó állapotban vannak.