Arra, hogy ferodol lamellával kezded belerakni őket, és ferodol lamella az utolsó.(:D) A kuplungfedélnek van egy állása, ahogyan rámegy, azt nem mindegy hogy rakod rá.
Igen, kuplung felőli jobb oldal. A kuplung kosarat is le kell venni, vigyázz a kuplung rugó leszorító csavarjaira, ne baszd el a fejét(Tapasztalat:D). Direkt típusra válogatja a lehúzót. Este majd adok pontos méretet, de ha van esztergályos ismerősöd, akkor az meg tudja csinálni.
Fogas kereket csapágylehúzóval szoktam.
- Leszeded a főtengely jobb oldaláról a fogaskereket (macerás lesz) :)
Ezt úgy érted,hogy a kuplung felőli jobb oldal,ugye? Szóval speciális szerszámként kell mindenképp egy lendkerék lehúzó... Ez direkt típusra válogatja,vagy csak úgy "lendkerék lehúzó szettet" keressek?
Szimering csere a következőképpen (ahogy én szoktam, de biztos leírja valaki más, hogy hogyan szokta más):
- Leszeded a főtengely jobb oldaláról a fogaskereket (macerás lesz) :)
- Utána fúrógép. Kurva óvatosan fúrsz a szimeringbe egy kis lukat (kb. 2mm széles lik elég). Tényleg nagyon óvatosan és lassan, nehogy megfúrd mögötte a csapágyat.
- Ha fúrtál rá nagyon óvatosan egy lukat, akkor fogsz egy hosszabb szöget, megferdíted a végét, óvatosan beakasztod a lukba, és megtéped izomból kifele a szimeringet. De valami bármi más kampós lófasszal is csinálhatod, ha van valami kéznél. Sokan szokták azt csinálni, hogy fogják a csavarhúzót, kalapácsot, aztán kloffolják és össze vissza verik a blokkot, utána meg van a csodálkozás, hogy miért nem tömít a szimering, vagy valami retek belemegy a csapágyba, stb.
- Utána meg értelemszerűen mehet bele az új szimering.
Igazából én a fúrást "csiga fúróval" szoktam, azzal csinálok lukat, mert az nem igazán csinál sorját.
A gyújtás felőli oldalon le kell húzni a lendkereket, és le kell szedni a gyújtás alaplapot, és az mögött fogod látni a szimeringet. Ott is ugyan ez.
Sziasztok. Lenne egy kérdésem. Feltöltöttem egy videót a félkész micimról, de nem találom. Meg próbáltam újból és azt írta ki a gép hogy már fel van töltve. Lehetséges az hogy csak én nem látom. A profilomnál is azt írja hogy még nem töltöttem fel videót. Oda külön lehet vagy az lesz ott amit feltöltők a fórumra?
Ma szétkaptam a hengert, szép darabjaira. Kormos volt, kicsit talán mintha meg is "égett" volna a dugó, de azért egyben volt,használható. Ha már szétszedtem a gyűrűket cserélem. A tömítések annyira nem voltak szar állapotban és mondhatni szépen be volt pasztázva is még pluszba. A hengertalp tömítés volt elég hepehupás,szóval lehet ott volt a gondom. Ha nem, akkor mehet a bal és jobb tengely szimmering... Tömítést nem is találtam hozzá itt, Pécsett, de találtam egy technikust,aki tud ilyet csinálni. Gondoltam leírom,miket tapasztaltam. Ha szét kell kapni a szimmeringeket,akkor hogy tegyem azt? Váltó felőli oldalról megtehetem mindkettő cseréjét amúgy? Milyen special tool kell hozzá?
Szeretnék ebay-en rendelni egy trail tech vapor műszerfalat. A honlapjukon láttam jópár típust, de nem tudom melyik lenne jó a motoromhoz.
Neki sikerült felraknia egyet: http://www.bikepics.com/member...
feltételezem rendesen működik neki. Bár az enyémben aprilia motor szolgál.
Tudnátok nekem bővebb információt adni, hogyan válasszam ki, hogy biztos jó legyen?
Igaz már elöbb észrevettem, de a légszűrő volt a hibás. Egy szivacsos sportlégszűrő van rajta és az egyszerűen lejött a karbiról és szabadon maradt a karbi levegő nyílása. Visszaraktam és láss csodát, minden sebességben minden fordulaton működik. A meghúzó bilincs ami vastag és ahogy meghúztam úgy nyomta le a szűrőt. Most érzéssel húztam és rajta maradt. Szépen megy most a moci.
Próbáltál már levegőn állítani? Nem lehet az, hogy a légszűrővel van a baj? Milyen légszűrő van rajta? Azért kérdem, mert nekem inkább akkor szokott így viselkedni, ha sokat kap.
Derbi Senda SM50 X-treme -hez keresek műszerfalat, lehetőleg digitálisat. A Trial Tech Vapor-ral találkoztam többek között, de ez valószínűleg nagyobb 4 üteműekhez való. Miket tudnátok ajánlani?
Valaki esetleg jártas az ebay féle vásárlásban? kéne 1-2 infó.
Nincs valakinek 70-es henger szette?