sosem voltam munkáltató, ellenben csomó helyen jártam, és sokkal több mindent láttam már mint amit te valaha is fogsz
én azt látom ha kellőképp motivált a dolgozó bármit el lehet intézni vele, de ha köcsög a gazda akkor a munkavállaló is betart, igaz ennek elbocsájtás lesz a vége de attól a munkaadó problámája nem oldódik meg
amúgy a vasútnál én intéztem a szabadság nyilvántartásokat egy ideig, mert a közvetlen főnökömnek egy excel táblázat már megfejthetetlen rejtély volt amiben a legbonyolultabb művelet az összeadás volt
Kurvára leszarják.
Ez a cég mondom heti ezer garniturát rak össze nem jysknek hanem külföldi láncoknak.
A covid alatt zártak,nem dolgoztak 2 hónapot,majd lazán benyögték hogy nyári karbantartásra mennek juliusban 3-4 hétre.
Mondtam is hogy wtf?
Nekem a nyakamba szakadt 2008 után 3 raktári és 3 eladói munkás.
A legtobb idősebb nagykorú gyerekkel.
Csak a nyári szabadságolásoknál agyfaszt kaptam hogy ki mit akar.Nem voltam túl rideg csak azt kértem hogy legalább egy raktáros és egy-két eladó legyen.
A kisgyerekes koma meg mindent borított így volt torzsalkodás is.
Lehet attól a melós helyzettől is kihullott pár hajszálam mire elfogytak.
igen a fertőzés
a dohányfüst nem fertőző mégis több embert visz el mint a fertőző kovid
a keringési betegség nem fertőző mégis kurva sok embert visz el(kb 50% a halálozások között)
a daganatos betegség sem fertőző az is visz kb 25% körül az össz halálozásból
ezek mind a covid előtti adatok
és igazándiból senki semmit nem tesz se a dagadtra hízás ellen se a dohányzás ellen se a nagymértékű alkoholfogyasztás ellen sem, sőt egyes elemeket még reklámokkal is népszerűsítenek
de a vírus ellen ami igazoltam a fent említett esetektől nagyságrendekkel kevesebb ember halálát okozza megborítják az egész világot....
De miért van így? Mert ezt a szabályt hozták. Nézzük az példámat, nekem most itthon kén e hajtanom a semmit, de minek? Semmi bajom munkaképes vagyok,mint ahogy a karanténba zártak 80%-a.,egyszerűen ez már okafogyott, vagy oltott az ember vagy átesett már rajta, innentől kezdve a dolgozó emberek tünet nélkül vagy enyhe tünetekkel fertőződnek újra, azért egy náthával meg ne maradjunk már otthon, eddig sem okozott ez gondot.
azért valljuk be nem sűrűn marad otthon az apuka a gyerekkel, és többnyire nem nőnemű a szervizes
egy többszázfős gyárnál nem okozhat különösebb gondot ha kiesik 2-3 ember egy csapatból hiszen többszáz főt lehet átcsoportosítani, túlóra keret is van bőven szóval bármennyit lehet dolgoztatni(nekünk anno 4-12 óra volt a szerződésben napi óraszámnak)
én még mindig azt mondom simán csak szopatnak
ahol én dolgoztam ott kb 450 ember volt ebből 400 valamilyen szinten dolgozó
én is voltam egy csomó helyen "segíteni" volt ahol hónapokat volt ahol csak napokat vagy épp egy napot
de volt hogy csak órákat mert pl raklap szállítmány jött és vitte a szarokat és össze kellett rakni a sok hulladékot mert a külsőssel valami történt
de volt amikor 30-40 ember is máshol dolgozott, aztán tolta mindenki 10 meg 12 órákban
Ehhez kepest mindenki fetreng mar 3-4x par napot.
De ha a gyereket dobjak ki kovid miatt akkoris otthon kene maradni,ez azert borit sokmindent.
Foleg hataridos melonal.
Ha csak lebecolas,szuttyoges van akkor be lehet feszulni mint munkaado,foleg masfel ev alatt.
Jo pipi meg te milliomos kedvencek vagytok.
De nalam csak a takarito nem jon 3 hete,hol ő hol a gyerek hol a tanar beteg.
Semmivel nincs probléma, egy dolgot kivéve, az hogy a munkáltató előírja. 3-4 ember kiesik az szar? Miért ha kirúgja őket az oltás miatt az nem szar? Főleg ha történetesen jólbevált remek szakemberek, nem olyan egyszerű azt pótolni, szóval inkább legyen egy hétig betegen aztán mehet minden tovább. A másodiknál már nem lesz szükség arra hogy betegen legyen.
De,en,eddig nem volt gond.Pikpakk megoldottak.
Ez a gyarto kemenyen multi.Nem egy kozepes ceg.
Ha minden szallitoval kurvaanyaznek rohadtgyorsan kifogynek beloluk.
Egyenlore parkoloplyara allitom oket.
Nemigen razza meg ha kimaradok.
ügyfélszolgát simán leanyáztam volna, persze csak kultúrált keretek között 😂
nem lennék jó vállalkozó, gyors kiosztanék pár zsák kurvaanyját és senki sem állna szóba velem
amúgy ezek miatt is ki fognak a kis cégek potyogni, multinál nincs ilyen ott ha valamit akar vigyázba áll mindenki vagy mehet a fenébe
mondjuk még mindig nem értem miért vetted le ha sérült, gondolom nem te szállítottad haza
NE menjetek oltakozni, mert nem érdemlitek meg! 😆
én azt látom ha kellőképp motivált a dolgozó bármit el lehet intézni vele, de ha köcsög a gazda akkor a munkavállaló is betart, igaz ennek elbocsájtás lesz a vége de attól a munkaadó problámája nem oldódik meg
amúgy a vasútnál én intéztem a szabadság nyilvántartásokat egy ideig, mert a közvetlen főnökömnek egy excel táblázat már megfejthetetlen rejtély volt amiben a legbonyolultabb művelet az összeadás volt
Voltál te valaha is vállalkozó/munkaadó?
ilyenkor egy lista kell ki mikor akar menni, aztán ha nem tudnak egymással dűlőre jutni neked kellett volna dönteni
Ez a cég mondom heti ezer garniturát rak össze nem jysknek hanem külföldi láncoknak.
A covid alatt zártak,nem dolgoztak 2 hónapot,majd lazán benyögték hogy nyári karbantartásra mennek juliusban 3-4 hétre.
Mondtam is hogy wtf?
A legtobb idősebb nagykorú gyerekkel.
Csak a nyári szabadságolásoknál agyfaszt kaptam hogy ki mit akar.Nem voltam túl rideg csak azt kértem hogy legalább egy raktáros és egy-két eladó legyen.
A kisgyerekes koma meg mindent borított így volt torzsalkodás is.
Lehet attól a melós helyzettől is kihullott pár hajszálam mire elfogytak.
bezzeg egy jisk vagy hasonló reklamálna másnap ott állna vigyázban a csapat
a dohányfüst nem fertőző mégis több embert visz el mint a fertőző kovid
a keringési betegség nem fertőző mégis kurva sok embert visz el(kb 50% a halálozások között)
a daganatos betegség sem fertőző az is visz kb 25% körül az össz halálozásból
ezek mind a covid előtti adatok
és igazándiból senki semmit nem tesz se a dagadtra hízás ellen se a dohányzás ellen se a nagymértékű alkoholfogyasztás ellen sem, sőt egyes elemeket még reklámokkal is népszerűsítenek
de a vírus ellen ami igazoltam a fent említett esetektől nagyságrendekkel kevesebb ember halálát okozza megborítják az egész világot....
egy többszázfős gyárnál nem okozhat különösebb gondot ha kiesik 2-3 ember egy csapatból hiszen többszáz főt lehet átcsoportosítani, túlóra keret is van bőven szóval bármennyit lehet dolgoztatni(nekünk anno 4-12 óra volt a szerződésben napi óraszámnak)
én még mindig azt mondom simán csak szopatnak
ahol én dolgoztam ott kb 450 ember volt ebből 400 valamilyen szinten dolgozó
én is voltam egy csomó helyen "segíteni" volt ahol hónapokat volt ahol csak napokat vagy épp egy napot
de volt hogy csak órákat mert pl raklap szállítmány jött és vitte a szarokat és össze kellett rakni a sok hulladékot mert a külsőssel valami történt
de volt amikor 30-40 ember is máshol dolgozott, aztán tolta mindenki 10 meg 12 órákban
De ha a gyereket dobjak ki kovid miatt akkoris otthon kene maradni,ez azert borit sokmindent.
Foleg hataridos melonal.
Ha csak lebecolas,szuttyoges van akkor be lehet feszulni mint munkaado,foleg masfel ev alatt.
Jo pipi meg te milliomos kedvencek vagytok.
De nalam csak a takarito nem jon 3 hete,hol ő hol a gyerek hol a tanar beteg.
Ez a gyarto kemenyen multi.Nem egy kozepes ceg.
Ha minden szallitoval kurvaanyaznek rohadtgyorsan kifogynek beloluk.
Egyenlore parkoloplyara allitom oket.
Nemigen razza meg ha kimaradok.
nem lennék jó vállalkozó, gyors kiosztanék pár zsák kurvaanyját és senki sem állna szóba velem
amúgy ezek miatt is ki fognak a kis cégek potyogni, multinál nincs ilyen ott ha valamit akar vigyázba áll mindenki vagy mehet a fenébe
mondjuk még mindig nem értem miért vetted le ha sérült, gondolom nem te szállítottad haza