Üdv,
Olyan blokk van benne mint a Bboy-è. Az melyik typ?
Egyèbkènt,
Közben mäs "problèmàk" is felmerültek,szètszedtem a blokkot a-z ig
a fötengelycsapägy kosara hiänyzott a berugòkart tartò öntvèny eltört(nem most ) egyèbkènt egèsz jòl haladok
De uttörö becsszòra ÖSSZE FOGOM RAKNI
Látom egy kicsit pang a fórum.Frissítésként van egy receptem amit könnyű elkészíteni és nagyon finom süti lesz belőle.Lehet,hogy valaki már ismeri és evett ilyet.Hétvégén nem akartam összesarazni még a motort ezért sütöttem barátnőmnek sütit.Állítólag nagyon finom lett,még a sárkány anyósjelöltemnek is ízlett.
A hozávalók:
1 bögre (átlagos méretű) cukor
2 db tojás
1 dl olaj
2 bögre rétes liszt
1/2 csomag sütőpor
1 bögre tej
Ezeket egy tálban jól ki kell keverni,lehetőleg géppel,mert az gyorsabb.Egy kiolajozott,belisztezett tepsibe bele kell csak simán önteni,meggyel megszórni a tetejét rendesen.Érdemes rakni bele jó sokat,be a sütőbe és csak kb 15-20 perc alatt elvileg megvan.Kis porcukor a tetejére és kész.
Semmifajta főzési,sütési tudást nem igényel és a végeredmény nagyon finom.
Aki szereti a sütit,vagy szeretne kedveskedni a párjának annak érdemes megcsinálni.
Nekem is megérte
jól gondolod festéktől és aládolgozástól is függ. Ha jó a festék és szarul van aládolgozva akkor is lepattog.
Mobihel vagy dupont autófestéket ajánlok akril 2k +egy lakk réteg a tetejére. Alá pedíg egy erős csiszolást utána műanyagalapozót aztán poliester (nem szórógitt). Ha ezeket betartod ütheted vághatod és nem fog lejönni. Ha nem csináltál még ilyet semmiképpen nem ajánlom, hogy nekiálj.Ha gondolod tudok neked ebben segíteni olcsón postafordultával vagy keress egy fényezőt.Gege
Sziasztok
Festés előtt állok és kérdezősködöm már pár napja hogy milyen festék lenne az ideális, ugyanis és terepen használom többet a gépet úgyhogy olyan festék kéne ami nem pattog le stb stb.
Mert elvileg kell alá alapozó és utána kell rávinni a festéket. A kérdés hogyha lefujom valóban lepattog? Mert én szerintem ez festéktöl függ.
jaja, az az mondjuk én msot itthon szerelem, mert kotyogott a főtengely, és szétverte a jeladót az állórészen......és a főtengelycsapágyak jók, semmi bajuk szal nemtom mi lehet, ha vkinek van ötlete, szoljon már meg a főtengelynek az egyik oldalán volt hézagoló, a másikon nem....
én elvittem szerelőhöz, ő csináltatta meg, am van egy motoros bolt martintelepen, ha oda leviszed, sztem megcsináltatják, haverom ott csináltatta.....és nem is annyira drága sztem....
A főtengely felújítás vmi helyi szakival csináltattátok, vagy valahova küldtétek postán, esetleg Miskolc környékén tudtok valakit? (az ifjúsági sportelepnél az öreg nem játszik)
Szóval ha csörög, akkor valószínűleg, kopott a főtengelyed, vagy a csapágyad. Lehet főtengely felújító készletet venni 20e ft, amiben van hajtókar is. Utanna megnézed a dugó állapotát, ha olyan akkor egyben lehet venni mindent, de ha nem akkoris fogsz tudni külön tűgörgőt venni hozzá.
Lenne egy problémám.Rotax 123,pollini 154cm3
Picit hangosnak találom a blokkot,ezért valamit kezdenék vele.
Én hajtókarra gyanakszom,de még nem szedtem szét.
Gondoltam csapágyat veszek bele,de nem tudom hogy az elég lenne-e?Gondolom nem...
A felső tügörgőkosárnak már utána is jártam,15x19x20-as 1300ft kb.
De az alsónak am méretét nem tudom sajnos,nem tudan valaki segiteni?
Gondoltam hogy csapszeget is lehetne cserélni,de nem találok sehol,271.0005 PISTON PIN D.15x48,5 K2D csapszeg,ilyen kellene.
Illetve mit kéne csinálni ezzel hogy költségkimélő módon javitva legyen?
Hajtókart lehet javitani?
Ha nem akkor újat honnan tudnék beszerezni?
Akármilyen segitségnek nagyon örülnék,előre is köszönöm!
Amit ez kapott még jól is bírta. Nem ez az első motorom, ha ütöd mind megdöglik, ez legalább egyszerű mint a faék. Nem bontottam még meg, de a hang alapján vmi eltörtént.
Nem akarom elvenni a kedved de ugyan így jártam 1 hónapja és 50 ezrembe került. azt hidtem, hogy a dugóm szorult meg oszt közben a hajtókar csapágyam szakadt vagy 50 részre (gondolom jó minőségü volt) aztán szétkúrt mindent. de most boldog vagyok mindenem zsír új jó minőségű és a szezont remélem gond nélkül viszem na meg csórón. Aztán részemről végeztem a rotaxal jövőre másik vasam lesz.
Én sem használom az olajzást én keverem otthon a naftát. Ha füstölőset akarsz akkor 3l-1dl ha nem túl füstölőset full szintetikusból akkor 5l-hez 1 deci.
Hogyèr adod?(Az èn blokkom olyan mint a Bboy-è)emil robijoe@freemail.hu
Az a 123-as?