Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Csak saját felelősségre... azt csinálsz amit akarsz, én lényegi dolgokban nem fogok hozzászólni itt semmihez...
Szóval azt mondod hogyha a gyári dugattyú a hengerben sima volt de én beleteszek egy ablakosat akkor ha minden rendben van ugyanúgy működhet mint a sima? A méret szerintem stimmel egy századdal nagyobb mint az előző dugattyúja a hengernek! Ha beleengedem a hengerbe a dugót akkor sem tapasztalok semmi rendelleneset!
Nekem ablakos volt a gyári dugóm mind a 3 hengeremben Szóval no para, ha a méret stimmel, akkor nyugodtan rakd bele... A hónolásról tudom a véleményem, de sok itt a nagyokos
az rendben van hogy akkor nemkell hónolni de a méretet is elkell találni amijet rendelsz hozzá mert elég 2 tized méretkülömbség és már nem is jó a dugó bele:((

üdv
Hello! Megjött a csomag és rosszat küldtek ablakosat küldtek sima helyett! Valószínűleg vissza fogom küldeni de elötte megkérdezem hogy tulajdonképp mi történne ha beletenném az ablakos dugót?
A hónolásnak pont az a lényege, hogy "karcos" legyen a henger. Ha már megvetted a dugót, szerintem próbáld meg hónolás nélkül, ha így nem lesz jó, akkor hónoltasd.
Igen körültekintően kell tudom de soha nem lehet eléggé körültekintő az ember, rejtett hibák mindig vannak...
Edvem: A hengernek a fala tulajdonképp nagyon szép sima szóval szerintem akkor nem kell hónoltatni!
szia ! mindenképpen úgy rendelj hozzá cuccot ami kell ha már látta egy hozzáértő emberke vagy szerelő mert ha rosz dugót rendelsz akkor ugrott pár tizezer forintod és rendelhetsz egy ujat.........
ezt nagyon körültekintően kell intézni !mert sokba kerül
!csak okosan szia
Dehogy adtam, csak nem lesz rá pénzem idén, hogy megcsináltassam... Össze-vissza melózok, már ha van meló egyáltalán... Nincs lóvém rá, főleg, hogy akarok hozzá egy rendszámos vázat, meg blokk közepet is... Majd egyszer.
Teljesen igazad van, félreírtam. Perselyezést akartam mondani én is.
Csak van a környéken valami esztergályos, vagy más gépműhely (pl. hengerfejes) nekik van ilyen kis alkalmatoságuk amivel század pontosan tudnak mérni általában 3-t mérnek és abbol átlagolnak, ha abba belefér a dugó mérete akkor ok. Ez a honoltatás megint olyan dolog ha akarom kell ha akarom nem kell, én személy szerint akkor szoktam, ha megragadt a blokk és felkenődött a dugo a henger falára, ha szép tükrös a felület akkor nem.
Most tulmértese dugót rendeltem bele szval akkor azt mondod hogy nem kell hónoltatni?
postán is el tudod küldeni szerintem pl pestre és akkor visizaküldik ha elkészültek vele ezzel max 5000 ftal lesz több a költséged ha hónoltatod! olcsóbb mintha elmennék autóval több száz kilómétert és ugrot a benyád!szóval marad a postai utánvétel! de ha utánanézel neten biztosan találsz valami helyet ahol közel hozzás is csinálnak ilyet! google mindenre jó!
nem kell hónoltatni minden egyes dugócsere után hiszen ez a lényege a keménykrómnak vagyis a nikasilnak............azért mert kurva kemény és csak a dugó kopik vagyis a hüvely marad olyan csak ha meghúztad valami igendurva erő hatására pl dugó vagy gyűrűtörés miatt! erről szól a keménykróm hogy nekeljen furatgatni mert túl erős ahoz hogy csak simán acélpersely legyen amit állandóan furathatsz.......vagyis csak túlméretes dugócsere ha nem sérült a fala és gó tovább!
Hát sajna én az ország másik felében lakok, nem igazán tudok ebben segíteni neked
Értem el is vinném ha tudnám hogy hol lehet hónoltatni a környékemen...
Ha nem hónoltatod meg akkor nagyobb az esély ragadásra és/vagy gyűrűtörésre. Nicasilos hengert minden dugócserénél hónolni kell...

Üdv.
Szombathely vagy Zalaegerszeg vagy esetleg Körmend környékén hol vállalhatnak hónolást?
nya léptem egy karikára
jah és egy jó tanács az olajon sose sporolj...nyem szabad
Én speciel: Motorex Cross Power 2T vagy Castrol Racing Bike 2T fullsynteticusat...nálam ezek váltak be
És ha nem hónoltatom és úgy rakom össze és úgy kezdem el járatni akkor mi van? Mi történne?
A hengert, ha új dugót raksz bele, akkor mindenképpen hónolni kell és az 0,01 a nicasil pedig nem kopik annyira, szóval vidd el hónoltasdd meg (gépműhelyben 500-2000Ft) aztán ha most Bs volt benne akkor Cst bele Remélem segítettem.

Üdv!
Légyszi válaszoljatok mert sűrget az idő azt akarom hogy holnap már itt legyen a csomag
Ti milyen 2t olajat használtok bele? rapsolt akartam venni, de egy ismim akinek van tuaragje rámförmedt, h husquarna olajat vegyek bele.. mindenki mást mond... megőrülök..