Szia!
A gyújtást nézd át, de elvileg így működnie kell.
Ha kell gyújtótrafóm és állórészem van Tuareghez.
De előbb: Zavarszűrő ellenállást nézzétek meg (gyertyakábel és pipa együttes ellenállásra nem lehet több 5,5-6kOhm-nál, multiméterrel tessék tesztelni, van hogy ez elszáll és gyenge a szikra, meg néha kihagy. Esetleg
HA VAN a környéken zavarszűrő nélküli pipa (sportpipa) akkor tessék
azzal is letesztelni, annak szinte nincs is belső ellenállása.
Ha bebenzinezed a gyertyát az nem is fog meggyulladni. Még sose hallottam ilyet.
Sérülés látható az állórészen?
A mágnes tökéletes a lendkeréken nem sérült?
Erre gyanakodunk mi is. hogy esetleg megcsapta és már nem ad elég naftát a gyertyának. Mert tettünka gyertyára benzint és nem gyujtja be. :-S
Viszont kéne egy csere alkatrész hogy biztosak legyünk benne mert poénbol nem vennék.
De ha meglehetne csinálni az még jobb lenne.
Nem tudom így fotelből mi baja lehet, csak tippelni tudok.
Ha szikra jó és a gyujtás jó helyen áll akkor csak egy baja lehet gyertya. (gyujtásnak)
Az állórész nem kapott a lendkeréktől?
hehe vicc. hogy elötte lett cserélve csapágy és szimering, totál uj és rendben van.utána ment egy ideig.
Anyit elárulok hogy a csapágy tropára ment ezért csapágy csere, majd az szétverte a lendkereket, lendkerék csere.... ezért gondolunk a gyujtásra...
Karbit pucoljátok ki, sűrített levegővel fújjatok ki minden lyukat, rést.
A karbiról benzin csonkot is vegyétek le, alatta van egy réz szita azt is fújjátok ki.
Az előgyújtást nézzétek meg jó helye áll-e.
Tekerd le a pipát a kábelről és kb. 1 centire tartsd a drótot a hengerfejcsavartól, átugrik-e a szikra.
A gyertya szikrájának a szine kékes legyen, ha sárgás akkor kuka.
Folyt.: A benzincsőbe rendesen folyik a benzin.
A karbit még nem takarítottuk ki, mert mi a gyujtásra gyanakodunk...
Ugyanis haver csinált egy tesztet. Gyertya, rá benzin és inditás. És nem gyujtotta meg a benzint..
Produkálni meg nem csinál semmit hisz nem indul :-S
Eleinte durrogot nagyot most már azt se...
Ha csak egy darabig ment, akkor benzin hiány. Addig megy még az úszóházba van benzin.
Karbit pucold ki! A benzin cső csonkját is vedd le, (6-os csavar) az alatt van 1 szűrő nézd meg pucold ki. Csapot is ellenőrizd rendesen folyik-e belőle a benya.
De valami bővebb leirást arról, hogy mit produkált, talán akkor jobban tudunk segíteni.
Sziasztok!
Egy kis segitséget kérek döglött tuareghez.
Nem indul. se tolásra... Egy ideig ment, lelassult ( max 20. ) aztán most már semmi. Gyertya uj, és többet is kiprob.. Várom a tippeket.
sajnos csak telefonos képet tudtam csinálni,baloson ahogy írtam van egy kis surlódás nyom,talán látszik! na meg meg kell mosni CIF-el mert én csak sterimoval lecsapattam mikor a motort
Eladó Aprilia Tuareg ETX alkatrészek.
Érd.: kisvasut16@freemail.hu (email/MSN)
vagy 06 30 40 70 624 es számon.
Köszi, üdv.