szia tonyo!az enyimbe 10w-60 motorex olajat raktak a szervizbe idáig nincs vele semmi gondom,de olvasgattam énis a gyári olajárol ami agip 15w-50-es csak a magyaroknál ilyet nem lehet kapni,de létezik motul olajba 15w-50 amiről egész jokat mondanak!üdv! szép napos időt mindenkinek!
Na akkor szerencsésen hazaértél koko. Rendesen áthűlhetett a ruhád. Hétvégén volt ami volt, ma viszont igaz borongós volt az idő, de nagyon enyhe volt az idő nálunk és száraz volt az aszfalt tehát mentem egyet Frankó volt...a gumin ma már érezhetőbb volt a jobb tapadás mint eddig...dehát ez nem is csoda...
Mostmár nyakunkon a tavasz Hát egyre többet lehet majd motorozni Gondoljatok bele...
Segítsetek! Új boldog tulajdonosa lettem egy szép 2002-es RSV Mille R - nek.
Két évig állt a gép, úgyhogy a nedveit szorgalmasan cserélgetem, de a motorolajnál dilemma van.
A karbantartási könyv szerint 15W-50 kell, szerelő ismerős szerint félszint 10W-40, haver meg az újabb 2005-ös RSV- be 10W-60 at rak Állítólag a kuplund csúszhat nagy melegben a full szynt olajtól!
Ti mit raktok a sajátba!?
Minden okosságot szívesen veszek.
Ne aggódj, mindenki a saját kárán tanul. De tényleg nem értelek. Ha már addig szétszedted a motort, hogy fényképet csinálj akkor miért nem cserélted ki magad a csövet Tutti fix, hogy ők sem gyári alkatrészt tesznekbe, mert az 35 font + ÁFA ami cirka 14700 forintnak felel meg, de azt kell mondanom, hogy az angliai árak jobbak mint a magyar. Sajnos, ilyen világban élünk. Szóval szerintem leginkább sehová sem kellett volna vinned a motort.
Azt hiszem rossz döntést hoztam amikor tegnap úgy döntöttem mégis márkaszervízben csináltatom a motorom. Illetve egyelőre csak kellemetlen előjelek vannak. Az 5000Ft +áfás rezsióradíjjal nincs bajom. Azzal viszont már igen hogy megkérdeztem van-e náluk szervíz erre persze igen volt a válasz. Azt mondták 1-2 nap alatt kész a gép, na most ma 5 ig nem sikerült felhívniük, ekkor telefonáltam én. Mikor is kiderült hogy bizony a szervíz az Dunakeszin van és ma délben vitték le a motort, úgyhogy holnap várom a fejleményeket. Ezzel csak az a gond hogyha még felszámolnak mindenféle szállítás költségét is akkor, lehet hogy fogok dobni egy hátast... Ja amúgy az alkatrész amit ki kell cserélni 2770Ft és 1 óra munka, egyébként a kereskedésben is azt mondták max egy 10-es a dolog. Lehet hogy rossz a megérzésem, de azért kíváncsi leszek a dolog végére...
Már csak azért is aggódom mert a Ducatimmal csak szívtam a márkaszervízben, ahol egy alap kisszervíz 44ezer volt a kis Monsterre...
Apropó nektek van tapasztalatotok, hova lett volna érdemes vinni a motort?
Motul 5100 15W50. Résszintetikus, ahogy én objektíven nézegettem a viszkozitás hőtűrése a legjobb a kategóriájában, magyarul melegen sem válik túl folyóssá, én ezt használtam a TL-be is meg az apriliába is ez van, nem eszi, én elégedett vagyok vele.
Hát még én h sajnálom! Tisztára rá voltam készülve! Bár nem lettem volna csúcs formában, mert előző este keményen kinyírtam magam, de az nem lett volna akadály! Add át üdvözletemet a haverjaidnak!
Szombaton sem jött ugyan össze, de miután beszéltünk azért csavartam egy lazát Miskolc felé! Persze pöppet eláztam + néha gurulás helyett csúszkáltam is, de ha már 1* ilyen távol vagyok az otthontól, nehogy má ne!
Szevasz Mano! Múltkor én is +néztem, csak én 5000-es fordulaton. Ha jól emlékszem, akkor 138-140-et ment. Ezek szerint 6000-en 167-168-at megy. Ez ugyan az. A hátsó nekem is 42-es Az elsőnk is megegyezhet. A tiéd mekkora (?) én nem tudom.
Milyen dobot tettél fel? Kiégett a tömő anyag? Mire gondolsz? Sztem az nem nagyon ég ki!
"Az esztergomiakat ki ajánlotta?Mennyiért írnák meg a programot?"
Ezt tőlem kérdezted?
Csütörtökön hozzák a sportlégszűrőmet! Viszem, beledobják és vmi elektronika optimizálás is lesz!
Azt is mondta a srác h +nézik a CO-t is.
Pubec egyetértek a full Castrol Racinghoz az enyém is "hozzányúl", de nem vészesen...egyébként valóban elég a félszinti olaj is egészen biztos vagyok benne. Ha cserés lesz az olajom, én is kipróbálok valami vastagabbat!
Amúgy meg ma tavasz volt itt verőfényes 16 fokkal, de nem tudtam menni...hétvégin meg mehettem vóna és az idő hát az, ahogy tudjuk síralmas volt...ilyen az időjárás...nincs velünk...egyelőre
Március 29-én viszont 20 foknak kell lennie.....! (minimum!)
üdv!imik74
koko hazaértél? tényleg sajnálom, hogy az eső közbeszólt...
Szétnézhetnél ruha ügyben a pesti motorkiállításon is. Rita is ott vette a Berik ruciját 135-ért.
Az olajról: egyetértek pfvari-val. Azt szépen meg fogja szippogatni. Én idén már nem teszek bele full szintetikust az fix .
Azt az olajat lehet csipegetni fogja. Sokat veséztük már a témát anno TL fórumon is, ezeknek a V2 blokkoknak nem feltétlen a moder fullszinti vékony olajok kellenek.
Nemtom mennyi cash áll rendelkezésedre, de én tavaly vettem egy kétrészes Alpinestars ruhát 140.000-ért és nagyon meg vagyok vele elégedve. Igaz hogy gerincprotektor nincs benne, de azt sztem komoly ruhához nem adnak... Lesd meg a Pardi-ban talán van még.
Csáó! JA jobbam mükszig még...... Ja majd megkérdem a szakit....... Megvan az Olaj+szürő csere is! Bele ment 4L Castrol R4 SUPERBIKE,ugyhogy lehet veszek még 1L-t hátha után kell tölteni...
Most mehetek valami ruhákat nézni csak nem tudom merre......
Mind1! A lényeg, hogy jobban működik, mint az eredeti.
Egyébként az ebay-en láttam új 100 amperest 33 EUR + postaköltség.
Azért ha tudod érdeklődd meg lszi a bontó címét. Köszi!
Ez azért nem szar....................................
Dobhatnál fel pár képet!
Na akkor szerencsésen hazaértél koko. Rendesen áthűlhetett a ruhád. Hétvégén volt ami volt, ma viszont igaz borongós volt az idő, de nagyon enyhe volt az idő nálunk és száraz volt az aszfalt tehát mentem egyet Frankó volt...a gumin ma már érezhetőbb volt a jobb tapadás mint eddig...dehát ez nem is csoda...
Mostmár nyakunkon a tavasz Hát egyre többet lehet majd motorozni Gondoljatok bele...
Csak óvatosan...
imik74
Segítsetek! Új boldog tulajdonosa lettem egy szép 2002-es RSV Mille R - nek.
Két évig állt a gép, úgyhogy a nedveit szorgalmasan cserélgetem, de a motorolajnál dilemma van.
A karbantartási könyv szerint 15W-50 kell, szerelő ismerős szerint félszint 10W-40, haver meg az újabb 2005-ös RSV- be 10W-60 at rak Állítólag a kuplund csúszhat nagy melegben a full szynt olajtól!
Ti mit raktok a sajátba!?
Minden okosságot szívesen veszek.
Azt hiszem rossz döntést hoztam amikor tegnap úgy döntöttem mégis márkaszervízben csináltatom a motorom. Illetve egyelőre csak kellemetlen előjelek vannak. Az 5000Ft +áfás rezsióradíjjal nincs bajom. Azzal viszont már igen hogy megkérdeztem van-e náluk szervíz erre persze igen volt a válasz. Azt mondták 1-2 nap alatt kész a gép, na most ma 5 ig nem sikerült felhívniük, ekkor telefonáltam én. Mikor is kiderült hogy bizony a szervíz az Dunakeszin van és ma délben vitték le a motort, úgyhogy holnap várom a fejleményeket. Ezzel csak az a gond hogyha még felszámolnak mindenféle szállítás költségét is akkor, lehet hogy fogok dobni egy hátast... Ja amúgy az alkatrész amit ki kell cserélni 2770Ft és 1 óra munka, egyébként a kereskedésben is azt mondták max egy 10-es a dolog. Lehet hogy rossz a megérzésem, de azért kíváncsi leszek a dolog végére...
Már csak azért is aggódom mert a Ducatimmal csak szívtam a márkaszervízben, ahol egy alap kisszervíz 44ezer volt a kis Monsterre...
Apropó nektek van tapasztalatotok, hova lett volna érdemes vinni a motort?
http://videa.hu/play.php?v=kMt...
Akit érdekel, kisfilm az rsv-ről.
http://videa.hu/play.php?v=kMt...
(Lehet, hogy csak nekem új.)
Napsütéses, kék eges, 20 fokos, kanyargós, rendvédelmiszerv mentes, sok szoknyás csaj a városban-os álmokat mindenkinek!
Hát még én h sajnálom! Tisztára rá voltam készülve! Bár nem lettem volna csúcs formában, mert előző este keményen kinyírtam magam, de az nem lett volna akadály! Add át üdvözletemet a haverjaidnak!
Szombaton sem jött ugyan össze, de miután beszéltünk azért csavartam egy lazát Miskolc felé! Persze pöppet eláztam + néha gurulás helyett csúszkáltam is, de ha már 1* ilyen távol vagyok az otthontól, nehogy má ne!
Mit javasoltok?
Milyen dobot tettél fel? Kiégett a tömő anyag? Mire gondolsz? Sztem az nem nagyon ég ki!
"Az esztergomiakat ki ajánlotta?Mennyiért írnák meg a programot?"
Ezt tőlem kérdezted?
Csütörtökön hozzák a sportlégszűrőmet! Viszem, beledobják és vmi elektronika optimizálás is lesz!
Azt is mondta a srác h +nézik a CO-t is.
Amúgy meg ma tavasz volt itt verőfényes 16 fokkal, de nem tudtam menni...hétvégin meg mehettem vóna és az idő hát az, ahogy tudjuk síralmas volt...ilyen az időjárás...nincs velünk...egyelőre
Március 29-én viszont 20 foknak kell lennie.....! (minimum!)
üdv!imik74
koko hazaértél? tényleg sajnálom, hogy az eső közbeszólt...
Az olajról: egyetértek pfvari-val. Azt szépen meg fogja szippogatni. Én idén már nem teszek bele full szintetikust az fix .
Nemtom mennyi cash áll rendelkezésedre, de én tavaly vettem egy kétrészes Alpinestars ruhát 140.000-ért és nagyon meg vagyok vele elégedve. Igaz hogy gerincprotektor nincs benne, de azt sztem komoly ruhához nem adnak... Lesd meg a Pardi-ban talán van még.
Most mehetek valami ruhákat nézni csak nem tudom merre......
Egyébként az ebay-en láttam új 100 amperest 33 EUR + postaköltség.
Azért ha tudod érdeklődd meg lszi a bontó címét. Köszi!