Eladó hibátlan power nyelv ha érdekel valakit, alig ment pár kilómétert, de én a gyárit raktam vissza új szárral úgy hogy eladóvá vált italmondonal vettem 12300-ért, ennél olcsóbban adom.
Elnézést, hülyeséget beszéltem. Megtaláltam a leengedő csavart (a mellette lévőt csavartam ki). kb 6 deci olaj volt benne, szinte már fekete színű, de inkább erős szürke. Mágneses a vége az imbusz kulcsnak és a csavar belsejébe hozzá voltak tapadva kisebb törmelékek, mint kicsi por/kavics darabkák. Valami letört volna benne és azért recseg a blokk 7-ezres fordulatnál?
Észrevettem hogy nagy fordulaton valami recsegett a blokkba. Megnéztem és nincs benne váltóolaj. Csak nagy fordulaton csinálta, és azt hittem hogy a gyertya. Milyen váltóolajat öntsek bele? Rotax122 blokk. Észre vettem hogy felül ahol engedni kell bele a váltóolajat hogy az a kis műanyag meg van repedve és ott folyik kifele, de ennyire hogy kicsavartam a leengedőjét és semmi nem jött belőle? Valami károsodást okozhatott a motorba? Mert semmi baja nem volt, csak ez a recsegés meg mikor visszaengedtem a gázt nagy fordulatról akkor rángatott míg nem ért vissza 6 ezerig.
Jók lehetnek, ha nincsenek szétgányolva... Indítsd be hallgasd meg milyen hangja van, menj vele egy kört nézd meg hogy megy, ha megy rendesen akkor olyan nagy gáz nem lehet, de ugye nem látsz bele... Nézd meg hogy nem-e húz a motor oldalra stb... Meg vázikusan nincs e szétgányolva agyonszerelve ilyeneket nézz meg.
Köszönöm a válaszod! Sajnos én is ettől tartok.. :( Mert ha ugye gyűrük lennének, akkor üresben is kattogna.. Mennyibe fog ez majd kerülni nekem mindenestül kb?
Több mint valószínű hogy 94-es a műszerfal miatt,még jó hogy az eladó 2004-est mondott.Amúgy jó mocik ezek így ennyi év után is ?Mire kell oda figyelni mikor megnézem a mocit ?:)
Szedd le a hengerfejet először, ha nem látsz semmit, akkor a hengert is, gyürüket nézd meg, ha minden jó, akkor foshatsz, hogy váltófogas tört, vagy valami más.
Sziasztok!
Ma mentem a motorozni, 5. be fullgázon, max fordulat(nem sokáig), és egyszer csak blőőő, lehörgött, és nagyon rossz csattogó-kerregő hangja lett.. Egyből utána satufék, és próbáltam. Üresben nincs ilyen hangja, de mikor sebességbe tolom, akkor lehet hallani. Eddig pöccre indult, most üresben alig akar elindulni, vagy el sem indul. Sebességben elindul nagy kinok árán de nagyon rossz hangja van. Sokat nem próbálgattam azóta, olaj van a blokkban. Én tanácstalan vagyok, remélem tit tudtok segíteni nekem, valami irányt mutatni, ahol eltudok indulni. Holnap lesz motoros találkozó, erre készülök 2 hónapja, erre most szétbaszódik az egész áhh...
Segítségeteket megköszönném!
érd: klassz41@gmail.com