szia--igen azt kell csinálnod hogy feltöltöd éjszakáára pl és utána hagyod reggelig had follyon és megtudod mi a szitu--de ha jobban belegondolsz akkor tudod hogy nem a motor használja el---pláne így hogy még füstölni sem füstöl--
annak valahol el kell mennie..
Most hoztam szerelötöl,pont olajbumpát csinálta, meg dugot cserélt... néztem én is az olajpumpát nem láttam sehol olajat,bár a fedelet nem szedtem le.majd megnézem.Sajna nekem fekete a tartály. kösz a tipet
80 ccm ha valóban 85 az a 85 akkor nem is rossz! Persze tudom, minden 15 éves tulaj 110-130-at mond a kis AF1-re, de azért.... Gondolj bele, egy ETZ 125-ös, ha szuper, akkor megy 100 felett picivel... ÉS az 125-ös, nyomatékkal, meg tizen lóerővel!
Illetve szerinted reális, hogy egy jó 125-ös óra szerint megy 150-160-at, (persze itt se a nagyotmondókra kell hallgatni) erre a kicsi tudjon 110-120-at? A 125-ös 32 LE!
Szerintem a 80-90 nem olyan rossz egy 80-astól.. És ehhez a tempóhoz se árt tudni kicsit motorozni!
70 km-et mentem vele utána garázsban álllt máshol nem és ott nincs oljfolt, füstölni nem füstü (vagyis csak mint ahogy kelene neki)
Nem tom most feltöltöm a tartályt azt figyelek hogy mere szökik el:)
Azért köszi
Amit belinkeltél, az egy régebbi AF1, abba tuti bal oldalt van az olajtartály, na abba az 1 l nem sok :D Tippre legalább 1,5-2 l-es a tartály.
HA meg hamar megette, less be az olajpumpához, baloldalt a blokk elején a kis műanyag fedelet szedd le! Vagy ott, vagy az addig tartó cső körül tocsogni fog az olaj :D
A tartályod még nem átlátszó? Nincs bal oldalt, az ülés alatt egy skála, hogy 250, 500, 750 ml? VAn, amelyiken áttetsző a tartály, nem fekete, ott ezt meg lehet lesni
azért nem mehet 110 et mert lehet hogy elvan kopva dugód egy picit és ekkora sebességnél mármint fordulatszámon már nagyon pici az illesztési hézagra van szükség---ha kicsit kopott akkor elmegy a kompresszió és ez a vége hogy nem megy sokat végre!
helló
a bovdent ugy kel kicserélni hogy kiakasztod a karnál vagyis kiszeded és a bovdenvédőt előretulod a harhoz utána megfogod a bovdent és beljebtolod a deknibe és ki fog akadni! viszafele ugyna ugy kiszeded a olajbetöltönek a kupakját és látot hogy hova kel akasztani!
Egy olyan kérdésem lenne hogy végre kész let a sintesim, de 70 km alat elfogyot belöle az olaj (1l lett töltve bele) Nem füstöl, nem folyik sehol . Kicsit sokallom hogy enyi olajat egyen.Arra go
ndoltam hogy 1l a tartályba kicsit kevés lehet?Esetleg tudja vki mekora az olaj tartálya? vagy mitöl lehet hogy enyi elmegy valahova?
Sziasztok!Aprilia af1-esem van.Állítólag 80 ccm-es.Az lenne a kérdésem,hogy miért csak 85 km a vége?A dugó 43mm-es,sport légszűrő a karbit nem tudom.15- 40-es fogaskerekek.Állítólag 110,120 lenne a vége.Mit csináljak vele,hogy többet tudjon?
Felül a karnál kiakasztod, alul kicsavarod a műanyag kupakot, nem ami a dekli közepén van, hanem a másikat, a bovdent egyszerűen (mikor már fenn kiakasztottad, vagyis neked nem is kell) kihúzod a blokkból, nem jön könnyen, mert két O gyűrű tömítét, és tart ott, de csak húzni kell kifele, ha kinn a ház, akkor kicsit betolod a belet, majd előrefele próbálsz "kanalazni" a végével! MErt ki kell akadjon a helyéről, ami egy villaszerűség. Visszafele nehezebb, én kisujjal igazgattam az ablakon keresztől a helyére mindig.
van kepem a beszerelesrol mikor tettem bele anno en is. majd elokeritem. :D annyi hogy benne van a berugoszerkezet pluszba es egy muanyag fogaskerek helyett fem van.de majd keresek kepet.
De amekkora aza tartály, 1 l-t úgy elnyel, nem is látod, hogy van benn :D
annak valahol el kell mennie..
Illetve szerinted reális, hogy egy jó 125-ös óra szerint megy 150-160-at, (persze itt se a nagyotmondókra kell hallgatni) erre a kicsi tudjon 110-120-at? A 125-ös 32 LE!
Szerintem a 80-90 nem olyan rossz egy 80-astól.. És ehhez a tempóhoz se árt tudni kicsit motorozni!
Nem tom most feltöltöm a tartályt azt figyelek hogy mere szökik el:)
Azért köszi
HA meg hamar megette, less be az olajpumpához, baloldalt a blokk elején a kis műanyag fedelet szedd le! Vagy ott, vagy az addig tartó cső körül tocsogni fog az olaj :D
A tartályod még nem átlátszó? Nincs bal oldalt, az ülés alatt egy skála, hogy 250, 500, 750 ml? VAn, amelyiken áttetsző a tartály, nem fekete, ott ezt meg lehet lesni
meg kell lennie valahol neki vagy a betonon vagy a fűben--
msn:czegledi_zsolt@freemail.hu
tel:06307316232
a bovdent ugy kel kicserélni hogy kiakasztod a karnál vagyis kiszeded és a bovdenvédőt előretulod a harhoz utána megfogod a bovdent és beljebtolod a deknibe és ki fog akadni! viszafele ugyna ugy kiszeded a olajbetöltönek a kupakját és látot hogy hova kel akasztani!
Egy olyan kérdésem lenne hogy végre kész let a sintesim, de 70 km alat elfogyot belöle az olaj (1l lett töltve bele) Nem füstöl, nem folyik sehol . Kicsit sokallom hogy enyi olajat egyen.Arra go
ndoltam hogy 1l a tartályba kicsit kevés lehet?Esetleg tudja vki mekora az olaj tartálya? vagy mitöl lehet hogy enyi elmegy valahova?
http://www.hasznaltauto.hu/motor/aprilia/aprilia_af1_fu
tura-5002386
tel:0620 502 7769
email: alaci2@freemail.hu