Úgy nézzetek erre a fájlra, hogy ezt én szerkesztettem Corel Draw-ban, tehát tuti. Sok munkám van benne. Ezt a kincset most megosztom veletek. Jobb mint a gyári, mert az egy átlátszó vinil-re van szitázva és utólag van fényezés után fölragasztva. De ez jobb mert ha rámegy a lakkréteg jobban néz ki. Kidomborodik és nem koszosodik a széle. Ezt el kellett mondanom.
Átdobnád a Zsolt által küldött fájlt? Kijavíttattam az általa is észlelt repedéseket a motoromon ( szimplán a hanyagul összecsavarozott idomok miatt ), aztán az egyik matricámba belecsiszolt a műanyagos. Előre is köszi
Van Corel Draw-d? Ha nincs, ne is csodálkozz hogy nem tudod megnyitni! Azért küldtem korábban a képet, hogy lásd mi van rajta. A dekorosnak van ilyen programja, az meg tudja nyitni. Ne nyitogasd, vidd el és az megmutatja a monitoron!
Ja és még valami, bár nem akarlak lebeszélni a profi fényezésről. 2 éve mikor buktam, csak a fejidomot vittem el a műanyagoshoz. Az a legfeltűnőbb helyen van, ha eltörik (és akkor még úgy volt hogy nekem is fényező csinálja) csúnya lesz. A műanyagos nagyon jól megcsinálta, 2x annyi repedést talált mint én. Festés után mégis két helyen tört el. Ezek már tizen... éves műanyagok. Ha megfeszül eltörik és azt kívánod hogy jöjjön már ki eléd egy szőke nő, hogy lebiztosítóztasd. Mint én.
Én már rájöttem. Nem költök fényezőre. 90-120.000-ig fényeznek. Van munkájuk dögivel. Szóba se állnak egy 60-at kínáló csóróval. Idén tavasszal is fényeztem, a következő szezont is azzal kezdem. Az előzőt le sem lakkoztam, csak egy rétegben, mégis mindenki (laikus) a csodájára járt.
Ne feledd! Festés, 1 réteg lakk, laza mosószeres vízzel álá és buborék és szemétmentesen felragasztani matricákat. Kettő lakkréteg rá, de ezeket a fényező tudja.
Egyébként nekem 20.000-ből ki jött a festés. Nem lett szép, de minden évben úgy is összetöröm.
1 garnitúra nincs 40 cm fólia. Szerintem, ha kettőt csináltatsz ugyan annyiba fog kerülni. Van egy minimális tarifa amiért belekezdenek. Betűkivágót, vagy dekorost keress. Ez már fel van rendezve 50 centi szélesre (47 cm) fóliára. Ne okoskodjon a dekoros! Vigyázz mert a nők nagyot tudnak bénázni a pendrive-al! A színek adottak. Akkor van baj, ha nincs olyan szín nekik. Már pedig piztos nem lesz. Egy színskáláról kell választani. Ami halványan van rajta csak plussz, mert volt hely.
Nem az a gumi. Sárvédő gumit teszek föl, mert ráveri a sarat a dobozom zárjára.
Úgy estem el, hogy lehajtottam az M0-ról. Előttem bizonytalankodott egy Rexton terepjáró. Gondoltam, van hely hogy kikerüljem úgy, hogy nem lépem át a záróvonalat. A nő (természetesen szőke és kettő is volt benne) amikor mellé értem balra bekanyarodott a záróvonalon és a forgalomtól lezárt területen, be a benzinútra. Ja, hogy bömböl a kipufogóm, meg tükör is van az autón (nem is kicsi), meg indexet se használt. Ezeket lényegtelennek tartotta. Oldalán kaptam el. Átrepültem a motor felett. Sisak le sem ért a földre, a hátamra estem mint a béka. Sérülések: index, sok karcolás törés. Nekem lábfejem zúzódott, mert beszorult a kocsi meg a motor közé. Két nő halálra rémült, mindent aláírtak. Az orvossal, rendőrökkel, mentősökkel nem volt egyszerű. Az UNIQA 182000-et ítélt meg, de még nem küldték.
Tényleg szép munka, a gyàrira tènyleg nehèz vigyàzzni mert csak matrica...