Sziasztok. Nos csak sikerült beszereznem egy RN19-et. Kérdésem: Milyen olajat használtok hozzá? Az majdnem egyértelmű hogy full szintetikus, az is majdnem hogy 7100 vagy 300 motul. Node, 10w30, 10w40, 15w50? Köszi!
En meg nem talalkoztam olyan R1-el, aminek ne csorgott volna a kuplungja, tobbet is megneztem vetel elott.
(Nekem ha melegszik halkul es, ha sebessegbe teszem meg is szunik a kis zaj)
ebbe sincs több Km-er...........ez is lusta volt és csak gázzal indult de a problémát megoldotta az inyektor szinkron.........viszont a kuplung az egy elbaszott dolog benne........látod azt a 6db csavart ami a belső kosárban van? mna az a bibi,nem csavaros vagy fix,hanem levan könyitve a vége és bele van préselve,az egész terhelés azon van és ki szokott kotyogósodni,mna az zörög,majd csattog és rosszabik esetben ki is szakad........azokat nyomtuk meg présen hogy a benne lévő vége tömörödjön,lapuljon,de nem életbiztositás,azt hiszem az FZ vagy valameik korabeli tipust monták hogy jó az R1-be a kuplungja,ugyan az de más megoldás
Szia! Nálam dettó ugyanez jelentkezett, 07 RN19 csörög ha behúzom a kuplungot, valamint el van kissé lustulva a motor, de a kuplungja elvileg nem csúszik.
Írod, hogy ez a csörgés típushiba, most akkor 20 ezrenként komplett kuplungcsere?...nincs sok a motorban, 25000. Ha így megyek vele milyen károkat tud okozni? A gyenge teljesítményre valami magyarázat, ötletek...? Köszi a választ!
Sziasztok! "judder spring" ről hallott már valaki? Az első lamella között lévő alátét és kónuszos rugó. Azt tuom, hogy a szétválasztásban van szerepe, de az enyémben gyárilag nincs. Nem is választ szét rendesen a kuplung.
Köszönöm az infókat. Erről vélemény? http://www.hasznaltauto.hu/motor/yamaha/yamaha_yzf_r1-10669703
(a csúszásnyomot a bal oldalon én is látom, de nem tűnik vészesnek...)
Sziasztok!
Eladó sorba került motorom szezon végi áron, ha valaki vásárláson töri a fejét érdemes megnézni!
Generátor típushiba megoldva egy újfajta gyárilag javított/erősített mágnesezésű generátorral (120)! http://www.kepesmotor.hu/yamah...
Sziasztok! Mostanában szeretnék egy RN19-et vételezni, és ezért kérdem hogy milyen típushibákra figyeljek, illetve mi az amit érdemes megnézni jobban. A segítséget előre is köszi!
10w40