A mercis haverom évekig ebből élt, ezt csinálta a merciken, mind bexart 20 év után. Kicserélte a drótot, kipucolta, bezsírozta, 50 pengő lesz
Csinálta szinte szériában, a bontott is mind xar volt*, az új a mercitől rendelve meg vetekedett az autó értékével
*kábel szétporladt, zárlatos lett... az évtizedek meg a meleg dolgozik ott.
Egész du dolgoztam, elmentem futóval 100km-re a garázs oldalfaláért meg az ajtónak valóért. Az oldala 6cm, az ajtó 4cm-es szendvics, épp felfért a futóra a cucc.
Kifizetni azt nem tudtam, mert kicsit drágább lett, mint gondoltam, és nem volt nálam annyi pénz, de a telepvezető első döbbenetében (mikor leszabás-felpakolás-lekötözés után ) közöltem vele, hogy lé az nincs de így is odaadta, majd ma elutalom neki
Attól függ hogy az áramkör milyen kimenő jelet ad.Lehet az elfordulással arányos feszültség szint,ekkor a potival csereszabatos,de lehet az iparban használt áramkimenet is.Ez a külső zavarokra kevésbé érzékeny,a nagyfeszültségű gyújtás miatt kocsiba én is ezt raknám.Ha tudod melyik vezeéken kap 12v-ot,multiméterrel ki lehet mérni.Ha elfordulásra emelkedő feszültséget ad ki akkor jó a poti helyett.Ha tekeréstől függetlenül állandó a feszültség a kimeneten,akkor tedd a multimétert mA-állásba,és 0-20,4-20 mA kimenő áramot kéne mérned a két szélső állás közt.
Nekem is hasonló nyűgöm volt a Fiestával. Egyszercsak beindítom és padlógázt nyomott magától. Néha megjavult. Gondoltam a pillangószelep állás (TPS) jeladó lehet a hibás. Volt egy bontott karbim át tettem arról jó lett. Gondoltam veszek egy újat nem volt olcsó 15ezer. De e-bay-on láttam 45ezerért is. Beszereltem de nem lett jó. Sajnos a csatit le kellett vágnom róla és a felfogítási lyukon is reszelnem kellett kb 2mm-t így visszacserélni nem tudom. Már eleve le volt vágva a régiről is a csati mert szétporladt a szenzor kábelének a szigetelése és úgy voltak összekötve a szálak tehát nem tudom melyik szín hova megy csak a sorrendet. Szétszedtem az eredetit és kimértem a jó bontottat egy sima potméter van benne a három kivezetésével. Szétszedtem az új rosszat abban meg egy elektronika van ami előtt egy mágnes forog. Szerintetek (aki ért hozzá) egy potméter kiváltható ezzel? Lehet rosszul kötöttem be azért ment tönkre más a sorrend a lábaknál...
Pözsó a napokban dobott egy motordiagnosztika sárga lámpát ami nem akart eltűnni a szokásos módon.
Ma voltam egy hozzám hasonló figuránál, csak ő pözsó-citroen vonalon jó. (szabadidőben ismerősöknek javít ezt-azt)
Még sosem találkoztam vele (itt lakik a szomszéd faluban) csak annyi közünk volt eddig egymáshoz hogy fórumon pár éve műszaki dologban jól kiosztottuk egymást, aztán felsőbbrendűen hátat fordítottunk és ezzel el is volt intézve minden.
Tegnapelőtt mélben rákérdeztem hogy hibakiolvasást/törlést csinál-e, vagy vigyem oda ahol már egyszer voltam. (odaírtam hogy mindegy hogy kinek fizetem ki, ha gondolja akkor akár neki is)
Megadta a számát és mondta hogy hívjam hétfőn és beszéljünk hogy kinek mikor jó. A ma este 6 körül végzek, akkor jó lesz?-ben maradtunk.
Elmentem, fogad, kiolvas (gázpedál potméter hiba/eltérés és pár apróság) mondom ez nem gond, majd valamikor megnézem, ezzel használható így is. (néha felmegy 1100-1200-ig az alapjárat, ennyi)
-"megnézzük?"
-hát....már estefelé van....... de ha gondolod?
-"belefér"
Szétszedte, tisztít, zsíroz összerak, kiolvas, minden oké, egyformák az értékek.
Még kis eszmecsere egyebekről, majd:
-"akkor mennyivel tartozom?"
-elnéző mosoly, "ezért? ááá semmivel"
-jó, de én nem..
-"ha szerelni kell az más, de ez talán ha fél óra volt és nem nagy dolog, meg hát nem vagyok én olyan "
-
Aki járt már nálam ilyen-olyan nyűggel az tapasztalhatta hogy én általában ugyanezt szoktam mondani, de most, mikor nekem mondták egyszerűen lefagytam, hirtelen nem értettem, nem tudtam hova tenni a dolgot.
Furcsa volt hogy valaki ismeretlenül tényleg segíteni akart és nem azt látta hogy jött pár e-Ft szinte semmiért.
Sziasztok. Eladó a képen látható motorkerékpár szerelő állvány. Keveset használt, Újszerű állapotú. Max teherbírás: 300kg, 75cm magasra emel.
4db rögzítő szem van rajta.
Fix ár: 40.000Ft
Kecskemét
06307369590
Csinálta szinte szériában, a bontott is mind xar volt*, az új a mercitől rendelve meg vetekedett az autó értékével
*kábel szétporladt, zárlatos lett... az évtizedek meg a meleg dolgozik ott.
Kifizetni azt nem tudtam, mert kicsit drágább lett, mint gondoltam, és nem volt nálam annyi pénz, de a telepvezető első döbbenetében (mikor leszabás-felpakolás-lekötözés után ) közöltem vele, hogy lé az nincs de így is odaadta, majd ma elutalom neki
Ma voltam egy hozzám hasonló figuránál, csak ő pözsó-citroen vonalon jó. (szabadidőben ismerősöknek javít ezt-azt)
Még sosem találkoztam vele (itt lakik a szomszéd faluban) csak annyi közünk volt eddig egymáshoz hogy fórumon pár éve műszaki dologban jól kiosztottuk egymást, aztán felsőbbrendűen hátat fordítottunk és ezzel el is volt intézve minden.
Tegnapelőtt mélben rákérdeztem hogy hibakiolvasást/törlést csinál-e, vagy vigyem oda ahol már egyszer voltam. (odaírtam hogy mindegy hogy kinek fizetem ki, ha gondolja akkor akár neki is)
Megadta a számát és mondta hogy hívjam hétfőn és beszéljünk hogy kinek mikor jó. A ma este 6 körül végzek, akkor jó lesz?-ben maradtunk.
Elmentem, fogad, kiolvas (gázpedál potméter hiba/eltérés és pár apróság) mondom ez nem gond, majd valamikor megnézem, ezzel használható így is. (néha felmegy 1100-1200-ig az alapjárat, ennyi)
-"megnézzük?"
-hát....már estefelé van....... de ha gondolod?
-"belefér"
Szétszedte, tisztít, zsíroz összerak, kiolvas, minden oké, egyformák az értékek.
Még kis eszmecsere egyebekről, majd:
-"akkor mennyivel tartozom?"
-elnéző mosoly, "ezért? ááá semmivel"
-jó, de én nem..
-"ha szerelni kell az más, de ez talán ha fél óra volt és nem nagy dolog, meg hát nem vagyok én olyan "
-
Aki járt már nálam ilyen-olyan nyűggel az tapasztalhatta hogy én általában ugyanezt szoktam mondani, de most, mikor nekem mondták egyszerűen lefagytam, hirtelen nem értettem, nem tudtam hova tenni a dolgot.
Furcsa volt hogy valaki ismeretlenül tényleg segíteni akart és nem azt látta hogy jött pár e-Ft szinte semmiért.
4db rögzítő szem van rajta.
Fix ár: 40.000Ft
Kecskemét
06307369590