Ebben mondjuk igazad van amit a végén írtál. De hát nekik van rá pénzük,sok tehetséges fiatal versenyzőjelölt pedig megy a szarokkal.Ilyen az élet.
Már nem vagyok versenyző,csak egészségmegörzés számít. Elég nekem egy sima 28 éves treking sima belépőszintű váltóval sima v-fékkel valamint duplafalú erősített kerekekkel,amivel lejárok dolgozni.Ha kedvem szottyan,még a Mecsekre is elmegyek vele,de többet nem költenék rá.
Sanyi, te versenyző vagy, voltál, jó szinten. Nem is rólad beszéltem... hanem a sok kanárinak öltözött bohócról, meg az újgazdagokról, akiknek KELL a 300 eFt-os bicaj, hogy szombat délután tekerjenek fél órát a kertvárosban.
Neked versenyen lehet kevés a Shimano, de a hobbistáknak nem hiszem...
Abban igazad van,hogy sok amatőr nagy arc teker Tour de France szintű bringákkal. Abban viszont nem,hogy közepes szintű Shimano ne szolgálna ki egy profi kerékpárost. Hát Lacikám nem szolgál ki. És ez tapasztalat,mert versenyeztem elég sokat,és még az én szintemen se vizsgázott jól a középszint közepe,mert nem megengedhető egy meredek emelkedő közepén a pontatlan váltópozicionálás,fogaskerék kerregés. Pontos gyors váltásra van szükség,mert elmehet a verseny rajta. Lehet hihetetlen de így van. Sok versenyen mentem,és ebben van tapasztalat hidd el. Szar bringával nem lehet versenyt nyerni.
Sosem méregettem a bringámat Purciéval,mert Ő az a faszméregetős szob buzi,akinek még az edzőbringája is fél milla felett van. Azt nem fogta fel,hogy az én 63cm-es vázam sosem lesz olyan könnyű,mint az Ő 52cm-e Orbea carbonja. Egyébként annak idején akkor is megveretem az embert a hegyen,amikor alu edzőbringával mentem,egy sárnehéz,szarváltós 105-ös 8-as szettel. Ezeket az embereket helyből át lehet ugrani,de ezek nem versenyzők. Akik komolyan csinálják,azok ellen kell a jó technika. Ezzel nem az észt akartam osztani,de tényleg ehhez valamicskét azért konyítok,részese voltam pár éven keresztül,és hidd el nem is csináltam olyan rosszul.
De, annyit értek hozzá, hogy tudjam, a bringások közt dúl legjobban a sznobizmus mikor az ilyen koca tekergetők veszik a karbon vázat meg a titán nyeregcsövet 100ezrekért
Nem sok olyan bringás teker hazánkban, akit egy közepes Shimano ne szolgálna ki
Ismerek pár jószágot itt a városban, még a zoknija meg a 30x30-as kis törölközője is valami bicikli márka és ha összejönnek, csak a faxméregetés megy, hogy kinek könnyebb ez+az, meg hogy ki milyen messze tekert el a 7en - ezeken én csak röhögni szoktam.
Nem mind1iken Shimano van. Látod mennyire nem értesz hozzá? A shimano mellett vannak más (sram,campagnolo) szettek is,amit nem csak versenysportban használnak.Persze a shimano felső kategóriás termékei sem olcsóbbak,csak sokan ezt ismerik. Egy középkategóriás bringa,akár országuti,akár mounti már új ára simán belever a többszázezres tételbe.
Akkor vedd meg, és ne kérdezd hogy jó-e.
Nálam ez az ipari hulladék kategória.
Mondjuk a 24"-os kerekeivel ez valami gyerek méret lehet. A montik 26"-os, a trekking és városi bicók 28"-os kerékkel vannak szerelve.
Fék az annyira nem érdekel. Váltó legyen jó és talán a kerék. Volt nekem 10e Ft-os kínai össztelós bringám szerettem nem volt olyan rossz csak lényegében folyamatos karbantartást igényelt.
Felesleges, meg az tényleg 100 felett kezdődik, már ha nem szeretnél szopni a hátsó rugóstaggal vagy a vázzal. Még az első teló is parasztvakítás egy bizonyos szint alatt. De ha nagyon érzékeny az alsó feled, lehet venni rugózó nyeregcsövet.
Egyébként mire kellene?
Város, durva terep, vagy csak túrázni aszfalton és könnyű terepen?
Már nem vagyok versenyző,csak egészségmegörzés számít. Elég nekem egy sima 28 éves treking sima belépőszintű váltóval sima v-fékkel valamint duplafalú erősített kerekekkel,amivel lejárok dolgozni.Ha kedvem szottyan,még a Mecsekre is elmegyek vele,de többet nem költenék rá.