"kösd rá, ami van, oszt' jónapot"
Na pont ez jött ki mindegyik oldalon.
A 3F a legegyszerűbb lehetőség, csak akkor kábelt kell húzni a garázson belül. (na nem mintha megoldhatatlan lenne)
de nem lőnek vele nyulat... kösd rá, ami van, oszt' jónapot. Elvileg minden árám értékhez és fordulatszámhoz más az ideális méret szóval azt csak közelíteni lehet.
...de mintha azt mondtad volna, van 3F nálad - akkor? Ez úgyse hordozható fúrógép
Én is tudtam csak ahány helyen néztem annyi féle verzió volt.
pl. a kondigyártó oldalán (ilyenem van 50 mF-os) 8. lap: http://cptrade.it/wp-content/u...
rákerestem neked (én tudtam, mit kell keresni )
Gyárilag 3 fázisú motor, de 1 fázison üzemeltetve:
Cü=(2800*I)/U (μF, A,V) Y - bekötés
Cü=(4800*I)/U (μF, A, V) ∆ - bekötés
Ci = (2,3-3)* Cü
Azért írtam, kérdezősködj bent, nagyobb cégek vill. műhelyében általában kallódik ilyesmi, ami "rossz" de bor ill. pálinka árfolyamon elhozható, és nini, mégis műxik
De a fúróra elég a kondis, ahogy a kép mutatja, plusz indításhoz egy még1-2x akkorát párhuzamosan vele egy nyomógombbal. Lehet relézni is, de felesleges bonyolítani. A bekötéstől függ, merre forog.
Nem áll teljesen távol tőlem a dolog mivel tekercselőként azért láttam már ilyesmit, viszont a kondiválasztásnál a gyakorlati tapasztalatok érdekelnének. (a sanyától kapott 1F 750-es motoron pl. 80-100 mF-os van, viszont azt meg nem tudom feltenni mert 2880-at forog így túl gyors lenne)
Ezt még én is meg tudom neked mondani (többet vagyok itt, mint Gyula )
A kondi méret nehéz kérdés, mert minél nagyobb, annál nagyobb az indító nyomaték, de fordulaton meg fékez. Szokták 2 kondival, az indítót csak bekepcsoláskor kell rányomni 1-2mp-ig, az üzemi meg rajta marad, az olyan 10-15 uF.
Legjobb, ha 3F-ra kötöd, vagy bótolsz a benti villanyosokkal egy 1F-3F váltót, az 1kW körüliek 30eFt, tehát ha ennél olcsóbb, akkor OK. Annak sok előnye lenne, nagyobb lenne a telj, és szabályozható a fordulat.
Gyulám mint a téma fő szakértője:
Lenni van egy ilyen villanymotore (ami vagy 20 éve állt egy pincében félrehajítva a sarokban) és beköttetnék egy fázisra. (ha jól számoltam akkor 800W körül van)
(jelenleg a levágott kábelek alapján 3x380-ra volt bekötve csillagban, azaz vízszintesek az összekötő lemezek a felső sorban o--o--o)
Mekkora üzemi kondenzátort tegyek rá? (jó lenne ha azt mondanád hogy 50 mF-st mert az pont van itt egy :)
A lemezek gondolom átállítódnak deltába és o o o
I I I
o o o
F N kondi egyik lába és a F vagy a N forgásiránytól függően
Ez de gyönyörű kocsi.
Kéne!