Van valaki Gyöngyöspata közelében? Ott találtam gumit a motoromra... Me Sportec K5, ha nem jó, még gyorsan beszéljetek le
Új, de 2012-es, ez annyira nem izgat.
Én hallottam már róla hogy hogy csinálják.
Az fzr-nek görgős vez.lánca van ami a blokk közepén fut. (ellentétben néhány átgondoltabb konstrukcióval ahol oldalt van és fogaslánc)
Ha végtelenített láncot veszel akkor azt meg kell bontani és egy nittelőszemmel összerakni vagy szét kell szedni a blokkot de az meg nem olyan jó szórakozás. (azaz ne végtelen láncot vegyél, a nittelő szem benne van a lánc mellett)
-idomok-tank-légszűrőház-karbisor le
-a hűtőt célszerű levenni mert szűk a hely
-szelepfedél le
-ha már ott vagy akkor szelephézag ellenőrzés (hidegen sz: 0,11-0,20mm k: 0,21-0,30mm)
-két vez.tengely ki
-vez.lánckerék kis csavarjait a blokkba nem beleejteni (rongyot tömni az aknába és akkor nem lesz szerszámokkal dobálózás a műhelyben)
-rugós feszítő ki (hátul a karbisor alatt van)
-első vez.lánc csillapító sín ki (csak be van téve és lóg, nem rögzíti semmi)
-a láncot vagy el kell vágni vagy elköszörülni egy szemet és szétnyomni mint a bringaláncnál
-összeakasztani az új láncot a régivel és befűzni
-berakni a nittelőszemet és elnyomni végeit (nem ajánlott paraszt változat: kalapáccsal gyengéden összeütögetik és bíznak benne hogy nem fog szétjönni, erősen ütik és közben megroppantják a szemet aztán bíznak benne hogy nem fog elszakadni, normálisan meg nittelő szerszámmal nyomják meg ahogy azt kell és jó lesz)
-vez.lánc csillapító vissza
-szelephézag korrekció ha kell
-két vezérműtengely be (nyomatékkulcs alap: leszorító csavarok 10Nm)
-vezérlés beállítás-körbeforgatva ellenőrzés
-rugós feszítő vissza
-szelepfedél vissza
-idomok, stb. vissza
Sziasztok! Misi vagyok. Érdeklődnék, hogy valaki cserélt e már FZR1000-en vezérműláncot? Először csinálok ilyet és tudni szeretném mik a buktatók, mire kell figyelni. Esetleg, ha tud valaki videót azt megköszönném.
most linkeltem be az előbb
Arni, az utolsó szállás mennyire fontos, hogy ott legyen? Mert esetleg jobb lenne közelebb MO-hoz, mert Sanyinak 450, pestieknek 390 lesz a hazamenős napon.
de ez csak 1 5let (engem nem is nagyon érint, nekem csak 200valamennyi)
Javaslat.
Elsö nap nektek út ,én várok.
Mit szolnátok Nagykárolyhoz találkozóhelynek jó,én állom a vacsorát és megnézhetjük a Károly gróf kastélyát(ahol már Thomas járt)este buli összeismerkedés.
Második nap!
Elsö erdélyi turanap,nagyon szép hegyvidékes úton lemennénk tordára megnézzük a tordai hasadékot és a sóbányát.Utánna letekernénk Szovátára (nagy üdülöterület:medvetó stb)ahol megszállnánk.
Második turanap (a legkeményebb)Transzfogaras,vidraru tó,Vajdahunyad ahol megnézhetjük a várat.
Harmadik turanap Rövidebb:Felsögirda ahol megnézhetjük a jégbarlangot és pihenhetünk
Alvó állomások:
Elsö nap itt Nagykárolyban.
Második nap Szováta
Harmadik nap Hunyad
Negyedik nap Felsögirda
http://hvg.hu/itthon/20151229_...