Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megnéztem megint a Mentőexpedíció c. filmet és meglepve láttam hogy a végén a szereposztásban is vannak Magyarok, a végén a kaszkadőrök és a díszletesek és egyéb kisegítők 95%-a szintén Magyar.
(nem hittem ám el hogy tényleg leszálltak a Marson és ott forgatták a filmet mert nálatok már láttam hogy a filmesek milyen csúnyán átqrják a nézőt )
Az eredeti kép!
Az már igaz!
Na de beszéljünk valami vidámabbról!

Mi helyzet veletek?
Látjátok ez a fura és idegesítő hogy nem tudjuk hogy, de van és nem tudjuk hogyan megszüntetni.
Szia Jaszi!

Hát most már a kályhás is azon gondolkodik hogy kicseréli a bekötő csövet nagyobbra de szerinte elégnek kéne lennie.

Honeyvell xc100 tipusú
És ez így igaz..... Ott füst van, nem is kevés. Szag nélküli CO csak gázkészükléknél lesz
Ha a fatüzelés nem a kéményen megy ki akkor tökéletlen az égés és füstöl mint állat. Azt észreveszed pillanatok alatt ahogy belépsz a lakásba. De ha mégis mondjuk tökéletesen száraz a fa és huzat is van rendesen akkor is termel annyi füstöt amit szénmonoxid jelző nélkül is simán észrevenni. Nem tud füst nélkül égni a fa. Nekem is volt olyan, hogy a villanykapcsolóból jött vissza a füst de nem is égett a fa.
Nem, ezek rendben vannak meg lettek nézve szintugy. A cserépkályhában is égés történik és gázok szabadulnak fel és a kéményes műszere is azt mutatja.
Tud. A szénmonoxid elégetlen égéstermék, mindegy "mivel" álítod elő... Én Mesunál a huzatra tippelnék, szerintem kevés hogy kihúzza a füstöt rendesen. Cserépkályhánál, ha van huzat lehet valamelyik cserépnél szelelhet esetleg.... Más tippem nincs. Régi kályháknál alacsony légnyomásnál a szél visszabírta kotorni a füstöt, az tudott szénmonoxidot csinálni

Viszont egy pozitív van a dologban, jó fajta jelzőt használnak Mesuék, mert 10 tipusból 8 gagyi
Srácok valaki közületek használja ezt a Waze közösségi navis appot? Mik a tapasztalatok?
Most letöltöttem kiváncsi vagyok.
Nem az termeli a szénmonoxidot? Mert a fatüzelés nem nagyon tud olyat szerintem.... És a jelzőből is sok gagyi van.
De van szerencsére 2 konvektor most azzal fűtünk.
Más gázkészülék nincs?
A kémény régi de jo és tiszta kéményseprő ellenőrizte. A kalyha 1 honapig jó volt aztán egyik éjjel bejelzett a riasztó. Azóta mérővel néhzük illetve meg lett bontva a teteje de semmi látszat. A levegő utánpótlás elég. Van egy fali fix szellőző.
Szia
Milyen ablakok, ajtók vannak?
Van levegő utánpótlás?
Csak tipp....
új a kémény? ha igen mekkora a belsô mérete? mekkora a kályha?
Visszajön a szénmonoxid több helyen és senki nem tudja mitől és már kikészít idegileg meg mindenhogy
Kecó kész?
mi a gond vele?