Nem nincs szükségem trafócserére,az enyémek jók,csak érdeklődtem hogy mi a pálya ha Pupu esetleg megvadulna és feltenne két ilyet.
A kispolákénak viszont 1,7 Ohm-os primer tekercse van (a szekundert nem tudtam a Lengyel rizsából kivenni)
mármint melegben könnyebben indul? mer gondolom nem mérted meg külön a szobában is inkább a benzinlevegő keveréknek jobb a melegebb idő (vasak körülötte) de ilyen alacsony értékeket még nem hallottam nagyon működő motornál komoly szerintem inkább valamit elbasztál a mérésnél.
Hát előttem szóló tudós kollégák már mindent elmondtak...
Én annó 20 éves motort mentem venni, nem újat, és szemre jó állapotban volt, úgyhogy nem sokat vacilláltam. Azóta is jó, bár kb 4000 km-t mentem vele csak. Olajat úgy eszi, mint minden nagyfordulatú motor, kb. nekem is a 3dl/1000. Elég jól megy, és 2000-től lehet túrázgatni is vele.
Köszi. Sajnos én egy lelakottat vettem, sokat dolgoztunk vele, sokat költöttem rá, de nagyon jó lett, nagyon szerethető motor, ha rendben van. És valóban ez az én motorom nem hiszik el nekem, mert eddig autóval mentünk a motoros találkozóra. Következő talira, ha cigány gyerekek potyognak az égből, akkor is motorral kell mennünk...
Én ha vennék FZR-t a következőket nézném meg: Először is csak gyári állapotút vennék. A legtöbb motort azért alakítják át naked-ra mert összetörték. Az idomok ne üvegszálasak legyenek, hanem műanyagok. Mert az a gyári. Főleg a fej idom. Megnézném a km órát mit mutat. Megnézném a féktárcsákat mennyire vannak kopva. Cserélni nem szeretik, mert után gyártottba is egy százas a pár előre. A blokknak a hangját hallgatnám, az ezresek külső generátorosak amit lánc hajt és ha már sokat futott akkor az a lánc szokott morogni, zakatolni. A cseréhez szét kell húzni a blokkot. Nézném mennyire folyik az olaj a motorból. Ha túl feszes a lánc, kinyírja a csapágyat ami a kis lánckerék mögött van, ahhoz is szét kell húzni.
Ha "kevés" kilómétert mutat az óra, nem túl kopottak a féktárcsák, nincs különösebb hangja a blokknak, indul hidegen melegen, gázfröccsre nem okád füstöt, akkor szerintem meg lehet venni és egy nagyon jó kis motorod lesz, ami a mostaniak közül is a legtöbbet odaveri.
Ábrus,nem bírná el a gyújtásmodul és lehalna,de adok hozzá egy meghajtó erősítőt amit én is használok,ez több mint 80A! csúcsáramot tud,minden trafót elbír.Én is találtam jó kis trafót,ha kész lesz a moci,lehet tavasszal én is kicserélem,mert a négy Lada trafótól nehéz hozzáférni a karbikhoz.http://gyujtokabel.unas.hu/spd...
Álmos vagyok, Én is elteszem magam mára...még egy kis minecraft és csicsi, iszonyat jó játék, tényleg ajánlom mindenkinek akinek gyengus a gépe. Cakát!
Amikor lehúztad a vezérműtengelyt megmérted utána a szelephézagokat? Gondolom jók voltak és azután mértél kompressziót.
Melegben mivel a meleg levegő ritkább ezért kisebb a sűrűsége,ezért alacsonyabb lesz a sűrítési végnyomás. (fizika)
hát mire kell figyelni? ez nehéz ügy szinte mindenre mivel már régi gépek ezek! a lényeg szerintem a vázat kell át nézni , egyenes futást, tárcsák, E. villa, az olajat ha kérdezed az eladotol ugy is azt miondja ,hogy áá nem eszi ez de mivel a lánc szet sem olcsó azt is érdemes meg lesni gumik , betétek, bár ezek gyorsan kopo cucok nem nagyon szokot jó lenni a váltóban szeret elkopni a 2 es bár az R1 es eknél is már elökerült ez a hiba meg hondánál is szinte mindennél amit hajtanak . 2 ben meg kell huzzatni és elöjön ha nem jó de ezt orákig lehet sorolni mit kell nézni lényeg ha jó akor jó kis gép nekem sok jó km ert adott .Az olajat eszegeti olyan 1000Km/3dl de ha tartosan gyilkosra veszed a ritmust akkor (7 felet) akkor elkuszik 4-5 dl ig is de nagyon nagyon sok eszi nem kell meg ilyedni szoval önmagában szerintem egy nagyon jó kis vas főleg ha sokat foglalkozol vele ,hogy tökéletes legyen nekem 4 év alatt lett tökéletes olyan amilyent én szeretem volna
3-as h 2-Bar, 4-es h 4-Bar.