Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ez hálisten ért hozzá.
Nem is szabad 200-zal menni! (egyébként kiderülhet hogy a szerelő sem ért hozzá)
Na ezért csinálta nekem szerelő... Nincs kedvem 200-nál rájönni, hogy nem értek hozzá...
A DID és az RK ugyanolyan jó minőség (talán a legjobb) ott vedd ahol olcsóbb. De jó a Tsubaki,a CZ és a Regina is,de nem sokkal olcsóbbak.
szerintem nézd meg itt is http://nagyvas.hu/motorosbolt....
Köszönöm a segítséget! A szerszámok megvannak a cseréhez kivéve a speckóan erre valót Vajon a D.I.D. tud annyival többet mint amennyivel többe kerül? (A dilemma: Pinknél ha jól láttam csak D.I.D. van a Parillánál meg csak RK, hol vegyem?)
Azt gondolom nem kell mondanom hogy a lánckerekek anyáit nyomatékkulccsal kell(ene) meghúzni "annyira".
A láncot nem olyan egyszerű összerakni mert ezek már nem patentszemes megoldásúak. Elvileg célszerszámmal kell(ene) a nittelőszem végeit megnyomni és ezzel végteleníted a láncot de szoktak "más" megoldást is alkalmazni.
Ha még nincs felrakva akkor meg lehet nyomni a végét nagyobb satuban is,vagy üllőn meg lehet ütni pontozóval. Arra figyelni kell hogy NEM SZÉTVERNI kell,csak megtömöríteni a véget hogy a létrejövő "perem" megakadályozza a szem oldalának a szétcsúszását. A nittelőszem "O" gyűrűit is fel kell tenni összenyomás előtt!
Az így összeszerelt láncot csak úgy lehet feltenni ha kivesszük a lengővillát.
Ha a helyén szeretnéd ezt elvégezni akkor már csak a préselős megoldás marad,ott NEM kalapálunk! (nem azt mondom hogy nem lehet úgy megcsinálni de az barbár munka)
Az is egy megoldás lehet ha nem bízol magadban hogy ha megszámoltad a régi láncon a szemeket ÉS! ugyanazt az áttételt rakod fel,akkor elviszed egy szervizbe a láncot és ott összenyomatod a nittelőszemet,majd otthon Te felrakod (kiveszed a lengővillát).
Az utolsó kérdésedben pedig benne van a válasz is: DID vagy RK. Talán az RK egy kicsit olcsóbb.
Egyébként meg:link
Ha van 1-2 szerszámod, meg hátsó emelőd akkor nagy valószínűséggel menni fog a dolog. De ha mindent úgy kellene kölcsönkérni akkor én elvinném inkább valahova ahol pikk-pakk összedobják.
A lánchoz marha drágán lehet venni lánc prést, de máshogy is meg lehet oldani az összeszorítást. Én pl. egy kis satuval csináltam.

Azt hogy melyik lánc jobb nem tudom. Ehhez még fiatal vagyok
Hello,

Ha veszek egy új láncot(+fogaskerekeket) akkor azt otthon is fel tudom rakni? Vagy kell szerszám a lánc összerakásához?(az összekötő szemhez)
D.I.D. vagy RK?
jóccakát
a forma1 időmérőt már én is ágyból nézem
de biztos hogy a motorok duruzsolására tragikus hirtelenséggel elalszok majd
na megyek nézzek valamit jó éjszakát mindenkinek
akkor jó te tudod behütöm de ha netán csak ugy ide állitasz arra az esetre kinyitom a nagy kaput mivel álltalában nincsen kinyitval senkinél igy biztosan megtalálod ja támpont az utcán elöttünk áll egy fehér suzuki swift
Én már most is úgy érzem hogy a kelleténél jóval többet foglalkozunk a témával. Az üdcsi jöhet.
Nyugi, permetezzél, majd érkezem

Különben is motorozni akarok. Idén kb. 70km-ert mentem a mai 30-on kívül. Szoknom kell az új hátsót.
eléd megyek én hogy ne keljen végetem benzint pazarolni de ha gondolod és iregnek jösz akkor nem nagy kitérö hozzánk az ut és bejöhetsz pihensz egyet lehütök neked 0-5 fok közé egy üditöt mást ugy sem ihatsz nem ? persze ha csak gondolod azért mond ,hogy hogyan mert te vagy a főnők
korán is akarok azzal nincs is baj csak ha látnád a kertet akkor értenéd hogy nem végzek vele pillanat alatt50-55 gyümölcsfa összesen kb
ugy hogy szoval nagyon örülök az oldalak sárgulásának beállitottam ezt azt mert ugye kedden megy müszakira és mondom kicsit elviszem had rázodjon össze mindene azt igy jártam
Permetezni korán kell.
Mire elmegy a harmat a jó gazda már végez.

11-12 között akarok siófokon lenni, és max du. 1 körül indulni vissza.
na elküldtem ment a mail
oké elküldöm de csak cserges meg és én visszahívlak ne a te pénzed fogyon vazze és azért ugy kb mikor csak ,hogy számoljak rá mert holnap délelöt permetezni akarok
ja hogy nyugodtabb legyek elmesélem mi tö9rtént ma velem inkább a motorral nem is velem ma elmentem egy kicsit megjártattni és hát nyári 35 fok meg dugó a balcsiparton és haz a jövök nézzem a motor oldalait és frankon a fehér rész ami közel van aleömlökhöz megsárgult a nagy hőtől ugy hogy most akkro az van ,hogy valoszinű a festék nem volt jó tipusu és nem birja a nagy hőt valoszinű ugy hogy most 250-es a vérnyomásom
Ok. akkor küld el a címed, telszámod mailben. És ha Siófokon vagyok felhívlak.
Az én telszámom publikus (aki most kipróbálja hogy igazi-e annak telenyomom purhabbal a légszűrőjét a találkozón! )
a gombácska nme jó ugyan is a bele ki jött és el van veszvel tehát szerintem az abaj gondolom
értem de akkor hol fussunk össze mondj valamit én meg bolintok nekem minden megoldás jó
Biztos a gomba nem jó?
A műszert ne vigyem?