Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Milyen szivattyúval akarod felhozni a vizet?
Kb én is így. 👍🙂
Pont, hogy nem, pörkűtt lett.
Amúgy nyersen fogyasztáshoz meg kell mosni? Akkor eddig hogyan ettem gyerekkorom óta a zsíroskenyérhez? Én az életemben nem mostam meg, az egy említett buli előtt, pedig azért valamennyit már meghámoztam az életemben.
Igaz, én soha, semmit nem mostam meg, se gyümölcs, se paprika, se paradicsom, se hagyma, se...na, a retket mondjuk talán, ha földes volt. Én egy hülye városi vagyok, csapvizet iszok, mosatlan gyümölcsöt eszek, jó kis iskolai gyümölcsszedések, stb. A lopott, pontosabban máséról szedett cseresznye de jó volt mindig is. A krumplit pucolás után mondjuk mindig vízbe rakom, de nem a mosás miatt.
:-D
Nyersen ettétek a hagymát? Mert akkor kell. Persze nem kútvízben. 😁Jó buli lehetett. 😂 100 fokon azért a legtöbb baktérium kórokozó elpusztul. Vizet is ha felforralják hibátlan lesz. Szerintem az orvosi eszközöket is forró vízben fertőtlenítik műtét elött. 😁
A kolléganőm basztatott, amikor az összetartó buli előkészítése során a megpucolt hagymát nem mostam meg.
Itt nálunk is indul a kút project, már tavaly tavasszal kellett volna, csak valahogy nem értem rá 😁 haver azóta is basztat és már nem tudom tovább húzni- mert mostmár nekem is kell, úgyhogy kettőt csinálunk itt a városban. legalább 70-80 méteres lesz, harmadik réteg vízadóba
🖕
Nem is fostatok tőle egyszer sem.
Megmosni a húst? sütés előtt? ne mondd már, tényleg? 😁
Ne aggódj a hormon az a vezetékes vízben is benne van.😁 A homok és sóder kiszűr mindent utána persze szokták még kezelni ózonnal meg klórral, hogy semmi ne maradjon benne. Lehet hogy a Tiszának agyagos a medre azért nem jut el hozzád. Csak az a belvíz van ami leszivárog mélyre és ott pang. Locsolni jó az. Azért ti tudtok parázni rendesen. 😁 Nem fogod elhinni én már láttam olyat van aki megmossa a húst sütés elött hogy tiszta legyen. 😂
Egy ozmózisos szűrőberendezés és lehet fogyasztani a vizet bármilyen kútból. Én tavaly vettem egy 5 szűrős berendezést. Én 36 méteres fúrt kútból használom a vizet ami soha nem volt bevizsgálva. 8 éve azt isszuk de tavaly vettem egy ozmózisos szűrőt.
Nem vödörrel hanem összekötötték a kifolyót. Azért tudom, mert az apósék is hülyék voltak.
A talaj vízbe már egy szarul megcsinált szikkasztóból is beszivárog a szennyvíz, nem kell direkt beleszarni ☹️ állítólag a szerb háborúban divat volt az ellenséges faluba egy-két hullát belelőni a kútba, aztán el volt intézve a vidék vize hosszú idöre ☹️
Az egyszerű szűrés meg a talajszűrő nem szedik ki a női hormont a vízből, úgyhogy én a helyedben vigyáznék a fogyasztással, mert magas lesz a hangod, a többi következmény nem is említve 😁
Hát én nem tudom, nálunk 13 méteres a kút, ez az első vízréteg, de ez vasas és nitrátos mint a fene, még a 30 méter körülieket se lehet meginni... a 70-80 métereseket már talán, de azt is be kéne vizsgáztatni előbb, pont azért, mert sok a szarul megcsinált kút és összefolynak a vízrétegek. A Tisza kb. 800 méter, de annak nincs köze a talajvízhez.
Én ezt nehezen tudom elképzelni hogy egy élő kútba elkezdjék bele vödrözni a szart mert az emésztő megtelt és nincs pénzük szippantani. Vagy kiépítenek a kútba is egy csatorna rendszert? Vagy ráépítenek egy pottyantóst?
6-8 méterről felhúzott vizet én fogyasztásra tuti nem használnám.
Nálunk pl. a vízhálózat bekötését követően sokan az ásott kutat pöcegödörnek használták, így az a vízréteg szerintem problémás. Azután persze a szennyvízhálózatot is kiépítették, de a baj már megtörtént., kocsit mosni, öntözni, wc-t lehúzni megfelelő lehet. Ha még egyszer építkezem, az tuti, hogy a házban kettős vízhálózat lesz.
Az biztos hogy jobb a vezetékes víz ellenőrzött kiváló minőségű. Ami ránőtt a szivattyúra szerintem valami gyökér lehet nem fonál féreg. 😁 Persze olyan is lehet hogy belehal a kútba egy giliszta vagy meztelen csiga valami bogár. Emiatt jobb lenne a vezetékes viszont olcsóbb árammal kitermelni főleg hogy most már fent van a napelem így még olcsóbb. Csak a csatornát kell fizetni külön.
Tudod, a régi versecske a Duna vizéről...
Hengerfejes.
Transalpra gondoltam de valami újabbra mint a 89 es ami nekem volt már 2x
Persze tudom, hogy mi is a duna vizét isszuk, csak az tényleg fertőtlenítve van és bevizsgálva. Az is tiszta sor, hogy a homok, sóder nagyon sok mindent megszűr, de én tartanék egy kicsit tőle, főleg látva a szivattyút, hogy mi minden búrjánzik rajta, körülötte.
Így igaz addig nincs fürdés. Van egy puffer tartály kb 25 liter de az nem sokra elég. Viszont van tartalék szivattyú meg nyomás kapcsoló mert múltkor az romlott el akkor sincs víz. Ezt szoktam inni nagyon jó íze van. Te is ezt iszod egyénként csak kis klórt raknak még hozzá. Nemrég én is kifertőtlenítettem de igazából nem szükséges. Valójában ez nem talajvíz hanem a Duna vize amit a sóder és homok ágy szűr meg. Itt a Duna part tele van ilyen kutakkal csak nagyobb és innen megy az ivóvíz Budapestre. 70% vizet innen kapja gravitációsan. Többit Csepel környékéről de onnan szivattyúval kell vissza nyomni. Itt inkább a szivattyú a kérdéses nem mindegyik való ivóvízhez. Olajban futnak van amelyik ásványi vagy szintetikussal van feltöltve ami ivóvízhez való abban azt hiszem glicerin van.
Akkor addig se fürdés, se kaka-pisi a házban ameddig nincs szivattyú?
És ezt a 6m mélyről jövő talajvizet iszod? Ahogy a szivattyú mutatja, nem igazán mentes a biológiai szennyeződéstől.
Debrecenből küldték mindig. Oh van jobb is 3,5év volt míg a posta megtalált 2019es kocsiadó 23 ba jött meg 1km 🤣
Ez adja a vizet de már behozták a vezetékest is a kerítésig megvan a vízóra akna is gondolkoztam, hogy rákötöm de szerintem nem fogom. A kútban kb 6 méteren van víz attól függ mekkora a Duna és kb 8 méter mély. Megvan már a kiszemelt szivattyú valamikor megveszem csak várok haverra vizes cégnél dolgozik lehet meg tudjuk venni áfa nélkül bár nem olyan drága már. Ez elég sok volt amikor vettem a Bricostore-ban. 😊