Nekünk a pár hónapos gázkazán komplett alaplap füstölt le. Egy csattanás,Fi relé lecsapva. Kibaktatok fő bizti fi relé vissza,semmi életjel. Mák hogy garis a motyó. Szerelő kijön,Ő még ilyet nem látott,nem szokott baja lenni ezeknek.De az alaplap csak akkor garanciális,ha nem valami külső beavatkozás,vagy nem rendeltetés szerű használat miatt ment tönkre,ezért el kell küldeni a gyártóhoz,és majd jön rá a válasz. Az volt a mák,hogy ez tavasszal történt,és van cserépkályha és villanybojler is a házban. Aztán benyelték kb két hét múlva érkezett az új alaplap. Szerelő beszerel,és műxik azóta is. Az alaplap ára 120 ezer lett volna.
Ha már szerelés, rövid sztori a napokból, már én is tudok nevetni rajta.
Harmadikán reggel gázkazán F5 hibakóddal megköszönte az eddig beléfektetett bizalmat és leállt. Ó, de jó mégse 23-án csinálta mindezt, tök rendes tőle, hogy ad némi laufot arra hogy keressek hozzá "orvost" . Gyors telefon, nem hívtam fel 7 szerelőnél többet, és a szagemberek, már akit sikerült elérni válaszoltak:
" á nem nyúlok én ahhoz a típushoz már" (magyarán mondva még mindig hülye vagy hozzá, amit a korábbi szerelésednél nálam be is bizonyítottál, telefonszám töröl...)
" mi kombí!? á most sok a munkám, nem tudom mikor érek rá egyáltalán, a héten biztos nem..hívjon pénteken..akkor még beszéljünk róla" (ő az egyik szakszervizese a típusnak, nyegle lekezelő stílus)
" ahhoz nekem nincs alkatrészem, nem nyúlok hozzá" (jó, gondoltam hogy nincs alkatrészed zsebben, de legalább tudott ajánlani másik szerelőt...az előző szakszervizest )
" aha, ja F5 hiba..hát nem érek rá..nem tudom megmondani mikor fogok ráérni...nézze meg a gyújtógyertyát, 22-es kulcs kell hozzá, tisztítsa meg ha koszos" (ő a másik szakszervizes, de legalább volt tippje, ha már nem ér rá kb. soha )
A többi szerelő elérhetetlen volt számomra, de legalább nem basztam fel jobban magam azon, hogy leráznak
Ezután net, keresés, adott típus F5-hiba, gázláng nem gyújt be, kondenzációs kazán, szifon kitakarít mert ez 9% a hiba oka...semmi változás...gyertyapipa lehúz..kezembe maradt a benne lévő ellenállás lába, tőben eltörve. Jessz, elő a "donor" kazánom a sufniból, pipa csatlakozóval kikap, beépít, öröm bódottág van meleg, nem fagy rá a kölykökre a zokni.
Két dolgot megtanultam megint, decemberben ne hívjak szagembert, mert errefelé úgysem érnek rá, és az örökérvényű, magad uram, ha szolgád nincs.
A pad jó lesz nektek Jucival ha megöregszetek, és majd nyugdíjasként üldögélhettek rajta az utcán a kapu előtt esténként.
A rúd, meg a tárcsák ami kérdéses. (súlyból van viszonylag kevés)
A hétvégén néztem az F1-et. A piroszászlós szünetben Piere Gasly tesztelte egy kicsit a reflexét leejtett labdákkal. Ő egy kicsivel gyorsabban reagált mint Te. De legalább a memóriáddal nincs semmi baj!
A Tiszta Magyar Levegőt szétbontva eladják külföldre is és mi is megvesszük a hanyatló nyugatról a molekuláira szedett, szennyezett alpesi hegyi levegőt.
https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/mazda/6/mazda_6_mps_2_3_disi_turbo_awd-16140824