Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Na igen, ez nem kis előkészületet igényel, meg kellen hírdetni !
Bográcsozhatnánk!
A tűz közelében nem volna olyan hideg, meg a hó is elolvadna gyorsan :)
Jó ötlet! Jó nagy placc kéne hozzá!
Király, HÍVJUK össze az összes FZ/6 os motor tulajt egy hejre!
LLLOOLLL!
Az már oda..szna!
Egy történelemi yamaha fz6 találkozó lenne
Nem is tudom leírni, mennyire útálom a telet!
TAVASZ TAVASZ!
pont egy Hondás ismerősöm használta, (600as gépen) hát csodaszép volt a lánca meg a környéke,,,
simomat én is azzal kenem , de az bevan burkolva
Az érdekes az, hogy nem! Én a 80-as években használtam ilyent. Nem volt vele semmi probléma, csak egy kicsit macerásabb.
A Honda egyébként a mai napig ezt írja a felhasználói utasításba.
Az én használati útmutatómban azt írja, hogy "o" gyűrűs lánchoz készült spray-vel kell kenni.
jöjj tavasz jöjj
azért motorolajjal nem kenném ,akkor lenne ám igazán mocskos az egész gép,meg a nyakam is
Látom már túlutottunk a lánckenés témán, de megnyugtató lehet a service manual ajánlása:

"Use only kerosene to clean the drive chain.
Wipe the drive chain dry and thoroughly lubricate
it with engine oil or chain lubricant that is
suitable for non-O-ring chains."

Ezek szerint petróleummal tiszíjjuk, szárazra töríjjük, majd akár még motorolajjal is kenyhessük, mert ugyan nincs benne O-ring, amit feloldana! Bár a láncspray mint tudjuk kellemesebb viselet...
Ez kb. 1200-1300 db összesen. Jó sok!
Megjelenése óta évi 250 db átlagban
Az elődből olyan 450-et adtak el.
Persze, kíváncsi vagyok rá. Gondolom pár 100 lehet, de saccolni sem merném.
Megpróbálok utána nézni holnap ha nem felejtem el. Csak kiváncsiság?
kozmax, nem tudod, hogy kb mennyi fz6-ost adtak már el magyarországon mióta megjelent ez a típus?
A visszahívás a motorkerékpár teljes élettartamára vonatkozik, amig meg nem lett csinálva, vagy éppen el nem lett rá számolva. Én még olyannal nem találkoztam, hoy a modosított rossz lett volna.
Mivel nem válaszolt időben, elárulom én:
kifejezetten erre a célra vett egy gőzborotvát, azzal szadizza a láncát (persze ezt nem vallaná be senkinek!). A jónépet meg azzal butítja, hogy hetente leszedi a lácot, átmossa lakbenzinnel, majd szemenként szárazra törölgeti. Ezt a lánckerekek tisztogatása követi, a fentebb említett módon, és végül, de nem utolsó sorban jön a konzerválás: egy olajos füstölt sprotni konzerv elfogyasztása közben, alaposan összefújkálja a frissen mosott alkatrészeket -meg a kövezetet- valami gusztustalanúl ragacsos trutyival, aztán fényképezkedés!
A vaku felvillanó fényére előmerészkednek a szúnyogok (a szagra meg a kóbor macskák) és beleragadnak a láncba, amitől a "Mester" mérges lesz...... de újult erővel, és töretlen lelkesedéssel veti bele magát az ismételt pucerálásba.
A kertjük végében lassan térdig ér az elhasznált lánc spray, és macskacsontváz halom :))
SZIA

még idén is ingyenes a szenzor cseréje vagy menyni időre szól? 1 alkalomra? és mondjuk akinek kicserélték és utna lett rossz? 2.ra is kicseréliK?
ezt garanciátol függetlenül javitják, vagy javitották,
de minek cseréltessem ki ha semmi baja?!már csak azért se mert a szerviezes gyerek mondta volt rá példa hogy jót kicserélték rosszra,,,
A Tied még garanciális? Miért nem cseréltetted ki? Kikérted szerelő véleményét róla?
Lentebb írtam, hogy az enyém 2007-es, a 78 lóerős változat. Ezek szerint az enyémet már nem érinti?
Nézz szét Oliver lapján, ott vannak a service manualok.