Az érdekes az, hogy nem! Én a 80-as években használtam ilyent. Nem volt vele semmi probléma, csak egy kicsit macerásabb.
A Honda egyébként a mai napig ezt írja a felhasználói utasításba.
Látom már túlutottunk a lánckenés témán, de megnyugtató lehet a service manual ajánlása:
"Use only kerosene to clean the drive chain.
Wipe the drive chain dry and thoroughly lubricate
it with engine oil or chain lubricant that is
suitable for non-O-ring chains."
Ezek szerint petróleummal tiszíjjuk, szárazra töríjjük, majd akár még motorolajjal is kenyhessük, mert ugyan nincs benne O-ring, amit feloldana! Bár a láncspray mint tudjuk kellemesebb viselet...
A visszahívás a motorkerékpár teljes élettartamára vonatkozik, amig meg nem lett csinálva, vagy éppen el nem lett rá számolva. Én még olyannal nem találkoztam, hoy a modosított rossz lett volna.
Mivel nem válaszolt időben, elárulom én:
kifejezetten erre a célra vett egy gőzborotvát, azzal szadizza a láncát (persze ezt nem vallaná be senkinek!). A jónépet meg azzal butítja, hogy hetente leszedi a lácot, átmossa lakbenzinnel, majd szemenként szárazra törölgeti. Ezt a lánckerekek tisztogatása követi, a fentebb említett módon, és végül, de nem utolsó sorban jön a konzerválás: egy olajos füstölt sprotni konzerv elfogyasztása közben, alaposan összefújkálja a frissen mosott alkatrészeket -meg a kövezetet- valami gusztustalanúl ragacsos trutyival, aztán fényképezkedés!
A vaku felvillanó fényére előmerészkednek a szúnyogok (a szagra meg a kóbor macskák) és beleragadnak a láncba, amitől a "Mester" mérges lesz...... de újult erővel, és töretlen lelkesedéssel veti bele magát az ismételt pucerálásba.
A kertjük végében lassan térdig ér az elhasznált lánc spray, és macskacsontváz halom :))
ezt garanciátol függetlenül javitják, vagy javitották,
de minek cseréltessem ki ha semmi baja?!már csak azért se mert a szerviezes gyerek mondta volt rá példa hogy jót kicserélték rosszra,,,
A tűz közelében nem volna olyan hideg, meg a hó is elolvadna gyorsan :)
LLLOOLLL!
Az már oda..szna!
Egy történelemi yamaha fz6 találkozó lenne
TAVASZ TAVASZ!
simomat én is azzal kenem , de az bevan burkolva
A Honda egyébként a mai napig ezt írja a felhasználói utasításba.
azért motorolajjal nem kenném ,akkor lenne ám igazán mocskos az egész gép,meg a nyakam is
"Use only kerosene to clean the drive chain.
Wipe the drive chain dry and thoroughly lubricate
it with engine oil or chain lubricant that is
suitable for non-O-ring chains."
Ezek szerint petróleummal tiszíjjuk, szárazra töríjjük, majd akár még motorolajjal is kenyhessük, mert ugyan nincs benne O-ring, amit feloldana! Bár a láncspray mint tudjuk kellemesebb viselet...
kifejezetten erre a célra vett egy gőzborotvát, azzal szadizza a láncát (persze ezt nem vallaná be senkinek!). A jónépet meg azzal butítja, hogy hetente leszedi a lácot, átmossa lakbenzinnel, majd szemenként szárazra törölgeti. Ezt a lánckerekek tisztogatása követi, a fentebb említett módon, és végül, de nem utolsó sorban jön a konzerválás: egy olajos füstölt sprotni konzerv elfogyasztása közben, alaposan összefújkálja a frissen mosott alkatrészeket -meg a kövezetet- valami gusztustalanúl ragacsos trutyival, aztán fényképezkedés!
A vaku felvillanó fényére előmerészkednek a szúnyogok (a szagra meg a kóbor macskák) és beleragadnak a láncba, amitől a "Mester" mérges lesz...... de újult erővel, és töretlen lelkesedéssel veti bele magát az ismételt pucerálásba.
A kertjük végében lassan térdig ér az elhasznált lánc spray, és macskacsontváz halom :))
még idén is ingyenes a szenzor cseréje vagy menyni időre szól? 1 alkalomra? és mondjuk akinek kicserélték és utna lett rossz? 2.ra is kicseréliK?
de minek cseréltessem ki ha semmi baja?!már csak azért se mert a szerviezes gyerek mondta volt rá példa hogy jót kicserélték rosszra,,,