Én inkább lebeszélnélek róla . Amikor Castrol R4-et raktam bele, ugyan olajfogyasztás akkor sem volt, de a váltó sokkal keményebb és zajosabb lett. (az enyém 2003-as volt tehát ugyanaz) De pl. az Akt Evo-nál, ami azt hiszem félszintetikus, ezek a kellemetlen jelenségek megszüntek. Egyébként a gépkönyv szerint sem kell csúcsolaj, már az Akt Evo is túlszárnyalja a gyári követelményt. A mostani gépemnél (lásd reglap) sem követelmény a full szintetikus olaj, szerintem kiméld a pénztárcádat. Tudom, hogy mindenki a legjobb olajat akarja rakni a saját gépébe, de szerintem a full szintetikus olaj csak folyamatos pályázásnál indokolt, ill. ha a gépkönyv ilyet ir elő. Persze ez csak jótanács, Te döntesz!
Valaki aki okos és ért nagyon a fazerhez megmondja, hogy jó -e ha a 2002-es FZS 600-as paripába 10w50-es szintetikus olajat dobok nem pedig a 10w40 félszintetikust.
Mivel alapvetően egy 3 éves intervallumról beszélünk (2004-2006), ami mentes volt a technikai fejlesztésektől, ezért inkább az állapot és a futott km számít, mint a kor...
1.3-1.4 körül vannak egész jó 2-3 éves 10e körül futott gépek, nagyon csábítanak, főleg hogy új 1.9 körül van... a 2006-os. Szerintem megéri ez a -500.000 ft azért a 8-10 ezer kilóméterért...
de ha egy idősebb vagy fiatalabb jobban megéri szóljatok
ABS-es kis Fazerek 2006-2007-esek?
Használt kis Fazer vásárlásán gondolkodom, 2004-2005-ös gépeket nézegetem. Azt látom egész jó árban lehet kapni 8-12e km-t futott motorokat. Kérdésem lenne, hogy mennyibe kerül kb a 10ezres nagyszerviz, ill hogy egy ilyen motor vásárlásánál a külsérelmi nyomokon kívül mire figyeljek? Furcsa hangok, rezgések stb...
én legalábbis nem tennék bele mást, mint amit a szorgos kis japó mérnökök előírnak nekem
Valaki aki okos és ért nagyon a fazerhez megmondja, hogy jó -e ha a 2002-es FZS 600-as paripába 10w50-es szintetikus olajat dobok nem pedig a 10w40 félszintetikust.
Jót teszek vagy felejtsem el?
Szerintetek?
Taki
A 2007-es gép más tészta.
1.3-1.4 körül vannak egész jó 2-3 éves 10e körül futott gépek, nagyon csábítanak, főleg hogy új 1.9 körül van... a 2006-os. Szerintem megéri ez a -500.000 ft azért a 8-10 ezer kilóméterért...
de ha egy idősebb vagy fiatalabb jobban megéri szóljatok
ABS-es kis Fazerek 2006-2007-esek?
thx
- 3L olaj
- 1db olajszűrő
- 1 óra munkadíj
+ 1 db profil-kitöltés
Használt kis Fazer vásárlásán gondolkodom, 2004-2005-ös gépeket nézegetem. Azt látom egész jó árban lehet kapni 8-12e km-t futott motorokat. Kérdésem lenne, hogy mennyibe kerül kb a 10ezres nagyszerviz, ill hogy egy ilyen motor vásárlásánál a külsérelmi nyomokon kívül mire figyeljek? Furcsa hangok, rezgések stb...
köszi
Megérkezett a platni?
nem tud valaki esetleg "98-as Fazerhez eladó hűtőt? Bontókban nem találtam. 400/600-ashoz kellene.
Köszi szépen.
Hol lehet jó áron plexit (Puig) venni FZ6 n-re? Havernak kellene.
Köszi!
FZS 1000-hez keresek jó állapotban lévő hátsó felnit, komplett kerék is érdekel.
Köszi.