Én csak egyetlen egy ok miatt használok Motul-t! Személyes és internetes beszámolók szerint,a HASZNÁLÓK erre az olajra nem mondanak rosszat! A többi castrol,shell,elf....... megosztja a népet!
Mivel boldog-boldogtalan árul már Motul olajat, és mert sikertermék gondolom hamisítják, egy érdekes tapasztalat: az olajnak (5100-nak legalábbis) kibontás után van egy érdekes kellemes mentolos-édes illata! Nem röhög! Komolyan.
A Motul van túlmisztifikálva. A félszintetikus olajnak adtak egy profi nevet, hogy technoszintetikus. Milyen jól hangzik, menő név, adtak neki szép csicsás dobozt, reklámot, és egy jó nagy árat (mert a kereskedelemben ami drága az csak jobb lehet, sajnos sokan így gondolkodnak), nem jobb, mint akármelyik olaj. Csak manapság divatos.
nem egészen. ha motult keresel, ahhoz ragaszkodsz, mert tudod, hogy jól ment a vasad. Nem próbálsz ki minden újat, csak mert 5w-60 van ráírva 2.000-ért.
Pár éve teszteltek 4 féle olajjal 4 gsx-r-t a superbike magazinban. 6000 km-t mentek az olajokkal. MOL, Castrol, Motul meg még valamilyen. majd leengedték az olajakat, és megvizsgálták a bennük lebegő kopó fémanyagokat. A MOL-osban volt a legkevesebb, ez védett legjobban a kopás ellen, de ennek is volt a legnagyobb az ellenállása. A Castrol volt a legjobb, az arany középút.
Figyelj egy szóval nem mondtam, hogy MOL kell nekem, de ha már megkérdeztem, hogy tudtok-e Motult, és ennek ellenére belinkel nekem egy ilyen MOL olajat.... akkor már megkérdezem, hogy milyen ez a cucc... vágod wazze ?
Túl van misztifikálva ez az olaj téma. Ha nem lenne már olajam(motul 5100 10w-40) simán vennék ebböl a MOL-ból,ezen az áron 6 litert (11400.-) és 6 e km lecserélném. Jobbat tenne a motornak mint a castrol flinc-flanc 10 e km alatt. Bár a 60-as érték az felesleges.
Aztán mit venne helyette? XJ 600-at, vagy nagyobb Fazert? FZ8? Ma beszélgettem egy motor nepperrel a www.bakonymotor.hu -nál.
Csak a két fenti családra nem tudott rosszat mondani, meg egy két másikra. pl. AfricaTwin. Korrekten ismerte a típushibákat. Max. frissíteni érdemes, cserélni nem valószínű hogy értelmesen sikerülne.
Kicsi az ország. Aztán egyszer csak úgy jársz, hogy "valahonnan ismerős arcok" rázzák a kerítésedet, sütőlapátokkal szerelkezve. Azért menekülsz Te mindíg Európa szélire motorszezonba!
hol érdemes olajat venni mostanában ?
motul kellene jó áron.
Csak a két fenti családra nem tudott rosszat mondani, meg egy két másikra. pl. AfricaTwin. Korrekten ismerte a típushibákat. Max. frissíteni érdemes, cserélni nem valószínű hogy értelmesen sikerülne.