Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Hallgattam a Club rádiót délután és azt mondták lesz lehetőség eredeti japán alkatrészre .

Az érdekes számomra hogy majd 10 évre bevállalják a cserét !
ahogy ártelmezem, először csak ellenőrzésre hivjak vissza, az nem biztos ki is cserélik meg van ebbe a sunyiság
tán még a miénk is bele esik. kösz
mindig jol jön két uj lengéscsillapító
Legalább 2db újat kapsz !/lengéscsillapítót /
Bejöttek volna neki, csak a szerviz/alkatrészktg. is drágább, meg fenntartani is az átlagnál, nem csak az ára... Eladta őket, mielőtt még a szülők gatyája is ráment volna
az hogy ki miben vette fel a hitelét, azért nagyban befolyásolja hogy mit sóznak rá, mert hát az egyszeri ember ugy van vele, hogy biztos nagyobb a tasztalata, többet ért hozzá és még tán meg is bízik benne... szóval meglehet vezetni az emberek nagy részét elég könyen
nem jöttek be a bmw-k vagy nem voltál velük megelégedve, persze a hitelen kivül értem
Ó, ez még a jobbik verzió... Én jópárat láttam, ahol fos hitel átvállalása mellett még te fizess rá... Használt mocit új áron, és még fizess is rá, zseniális...

OFF: @grZack: A szegény "vak" hitelfelvevőnek szépen kifejtete a bank, hogy a devizahitel jóval kedvezőbb, de van benne árfolyamkockázat. (Tudom, nekem is ajánlották anno.) Aki belement a játékba (és nem mellesleg évekig jóval kedvezőbb hitele volt, mint aki FT-ban vett fel) azt most valahogy nem fogom sajnálni... Aki meg pláne ilyen 5-10 évekre vette fel a pénzét devizában és belebukott, az duplán megérdemli. Bár, még akár jól is járhat, hosszabb távon, de az majd még eldől, hogyan alakul a devizapiac.
A banki lefoglalt motor meg persze, leharcolt... Elhozta pénz nélkül 10% önerővel, el is bukta egyből a legkisebb emelésen, könnyen jött könnyen ment, fenntartani nem volt pénz. Szerinted ez az a réteg, aki vigyáz a motorjára és rendszeresen szervízeli? Addig hajtja törődés nélkül, amíg van benne élet... Soha nem vennék banki lefoglalt járművet. Amúgy mákod volt, hogy ilyen jól kijöttél a hiteleidből... Mondjuk nekem még figyel a diákhitel, de már az se sokáig...

OFF:@sabato: Egyet kell értsek veled. El vannak kicsit szállva sokan a mai emberek között.... Azt hiszik, a hitel=ajándék pénz, amit vissza se kell adni....
Ez nem kor kérdése Valaki fiatalon is bölcsebb, mint egynémely középkorú... Amúgy szerintem ez általános motoros viselkedés, hogy az autó csak azért van, mert télen nem akarsz/tudsz motorozni
Hasonlóan bölcs ember, hiába no, hasonló korosztály!
Látod ez a baj, hogy k..vára ugyanazok az arcok cserélődnek 20 éve (vagy ki tudja mióta) Nem ártana egy kis vérfrissítés a mai politikai "elitnek" hátha jönnének olyanok is, akik az emberek érdekeit nézik és nem a saját zsebeiket tömködik. Mert míg te keresed meg neki az A8-as páncélozott Audira valót, addig neki mindig lesz ilyenje, de neked lehet hogy nem lesz mindig kajára, ruhára vagy egyéb alapvető, az emberi méltósághoz való dologra és pikk-pakk az utcán találod magad, mert CSAK, épp valakinek ez állt érdekében, vagy csak szimplán volt egy nálad egyenlőbb, az egyenlők közt...
Nekem is sokan mondják, hogy hogy van az hogy másfél milliós motorral járok, és egy kicsi Suzuki Swift-em van, ami 2001-es, 100.000km-t futott, kicsit törött, kicsit kopott.

Én is azt mondom az is elvisz A-bol B-be, ha meghuzzak a parkoloban nem kap el az agyviz (mint jobaratom zöld metal A8asat, belvaros meg nem is latta ki vagta össze az oldalat).

De egyiken sincs hitel! És nyugodtan alszom!
Hitelfelvételnek is, ahogy pl egy baleseteknek is, két szereplője van.

Az egyik nem tájékoztatott megfelelően, mert - részben/egészben - érdeke volt, hogy felvegye a másik fél a hitelt. A másik fél pedig "vak"-on fel is vette, mert kellett a nagy autó, a gyors motor, és a szép plazmatévé.

Az pedig, hogy a frank/euro/dollár ott tart, ahol (árfolyam), de említhetném akár a benzin árakat is, mindkét FENTI fél "hibája". Hisz ezek az emberek (köztük én is) szavaztak az elmúlt 20 évbe azokra, akik az AZELŐTTI 20 évbe "tanulták" a politikus "szakmát".

Miért szerinted ez így rendben van? Mindenki mindent faszán csinál, csak a hülye emberek lettek áldozatai a fogyasztói társadalomnak? Mindig van lehetőséged, hogy eldöntsd szükséged van-e valamire és ha igen milyen áron...
"nem a hitelekkel van a baj, hanem a devizásokkal" ---innen már csak egy lépés a (gazdaság) politika hibáztatása.

A politikáról pedig EZ jut eszembe:

http://youtu.be/D4-Mli0G4ZI
Igazából nem a hitelekkel van a baj, hanem a devizással. Mert az mindig tetszett az ilyen hitelt felvevőknek, ha árfolyamnyeresége volt... Baromi egyszerű a képlet, csak senki nem akart forintos hitelt bevállalni, mert alapból 1,5x-2x annyi volt a törlesztő, ellenben az ha növekedett akkor is minimálisat, ill a félidőben meg elkezd csökkenni. Legalábbis én ezt látom a 25 éves lakáshitelünkkel, ami forintos... Amúgy meg mindenki addig nyújtózkodjon, ameddig a takarója ér. Ezt nem látják át a népek, és áruhitel, lakáshitel, mittomén. Mert ezt látta az amcsi filmben, mert ez jön a TV-ből 1000-el, hogy nem baj, ha nincs csak vigyed már az autót, lakást stb. Mondjuk a motorra éppen nem voltak tán soha jók a konstrukciók... És láttuk mihez vezet, ha a hitelt is hitelbe veszed...
Miért szerencsétlen,mert nem mindenki magamutogatós dolgokat vásárolt hitelre.Maradok magamnál én tgk-vettem,nem megjátszósat motort,stb.Mindig fizettem tisztességesen,emelheik ameddig akarják a törlesztőket,amíg tudom fizetem.Majd ha kidőlök,meggyújtom és a lángoló autóval parkolok be a tüneményes üvegkirakatokon
van egy autókereskedő haverom, pont tegnap este mondta, hogy 200-300 ezer forintos autókból nincs annyi amit ne tudna eladni.
Aki meg 2-3 éve vette az új autót 150-es frank árfolyamon azok meg sorra dölnek be...
A szomorú dolog az, hogy ez spekuláció voolt már akkor a rohadék bankárok fejében, hiszen nem is igazán adtak forintra hitelt, ha adtak is akkora kamatra, hogy ne érje meg.
Amúgy én nem örülök annak hogy észhez tér a tátsadalom! Elöregszik az autopark(motor) és nem tudunk mi okosak válogatni a fiatal gépekböl,féláron!

Az eggyik szomszédom 400-600 ezres autokkal seftel,nem győzi kipucolni viszik mint a cukrot! Megtanulta a nép milyen ha tartozol egy szuzukiba 3 millával! Bár nem tudom mit gondoltak?
Jaja, ez igaz, DE a tudatos fogyasztó át gondolja, hogy mire van szüksége. Nyilván Te sem egy 200nm-es lakást/házat veszel/vettél, mert nincs rá szükséged. Ha most mégis akkora házad lenne, nyilván nem vállalod a 3x-os törlesztővel a kétszer akkorát. Nem?

Valamint, ha a fizetésed x%-át kalkulálod törlesztő részletként, nyilvánvaló, hogy nem 2x-et fogsz bevállalni, hanem 0,8x-et.

"to be on the safer side"
Baszná szíven magát az összes bankár akik devizahitellel csapták be az embereket.
Tévedés ne essék a ház a lakás az nálam is más! Lakni kell valahol,pihenni, élni! Az az egy amin megértem ha hitel van! Sőt muszály lennie!

Az se gond ha kocsira-motorra veszel fel: ha a vételár max 30-35 százaléka,amit ha kicsit beléehúzol ki tudsz fízetni egyben!

Van olyan barátom 2 minimálbérböl 5 milliós autóval járnak!(700 befizető,10 év),na az nekm ne sírjon!
El kell, hogy mondjam, én is bevettem a sok maszlagot! DE aránylag idejébe, MAJDNEM mindenből ki is tudtam/tudtunk szállni.
Saját példám ÉS lehet röhögni:
Diákhitel --- benzinre, hogy tankolhassam a 328-as BMW coupe-mat.
Hitelből kiszálltam úgy, hogy az első munkahelyemen eltöltött 1 év után az ÖSSZES tartozásom visszafizettem. (Kamatveszteség kb 300.000 HUF volt mindösszesen)
HITEL --- Ford Mondeo-ra, hogy közlekedhessek vele, hetente 2x...
hitelből kiszálltam úgy, hogy árfolyamnyereségem volt, és több kp-t kaptam, mint amit beletettem 1,5 évvel később. Ennek az összeg feléből vettem egy GS500-ast. Amit eladtam, hogy vehessek:
HITEL --- 320d BMW-re, hogy munkába járhassak vele, de a bpi remek utak felemésztik
10 hónappal később, a válság kezdeti szakaszába jött a megvilágosodás: Miaf*sznak nekem BMW? Amikor a jelenlegi kisautóm is elvisz A-ból B-be, éppen csak nem romlik el annyira, s 10-ed annyiba kerül fenntartani, HITEL NÉLKÜL!
Plusz, lesz pénzem motorra is.

Ezek után én egy hitelt fizetek, az is a lakáshitel.