én se vagyok a hitel híve, de amint kicsit nagyobb dolgokban gondolkozok, (pl:ház), akkor már benéztem akármilyen szorgosan dolgoznék 60éves koromra se tudnak összegyűjteni
Nem nem, a nevelés a hiányos! Te megén miért nem vesszük be?
Családomnak sose volt hitele,(lakás de az is kicsi) igy neveltek,megvettünk mindent! A maga idejében. Látom a 25 évest a bömössel,de csak 4 hónapig uána volt nincs.
Rongyrázó a társadalom,bedől a marketingnek,vegyél drága kocsit,mutogasd magad a barizós oldalakon akkor VAGY VALAKI! Itt az eredménye!
A fogyasztói társadalom és a marketing a hibás. Marketingesek biztatnak minden irányból, hogy VÁSÁROLJ, KÖLTS, CSERÉLJ.
A fogyasztók 90%-a pedig beveszi. Telefon, ruha, autó, motor, mosógép, hűtő, stb-stb, végtelen a lista.
HA lehetne tényleg TARTÓS fogyasztási cikkeket venné, én azokat részesíteném előnybe.
Sajnos ezek a TARTÓS-tartós termékek megszűntek létezni a 90-es évek végén.
S egy friss példát felhozva, az a GS500 még jó sok km-t meg fog élni.
Jogos, jogos, de ha belegondolsz, sokkal jobb a helyzet, mint a válság előtt. Most már elgondolkodnak az emberek, hogy mik az igazi igényeik (autó, motor, most egykutya). Aki eddig 3 évente cserélte az autót, az most 6-7 évente fogja. Aki a motorral tette ugyanezt, beleteker még 20.000-et, s csak utána cserél/ne, ha lenne rá hajlandósága. De mivel a motorozás az esetek többségébe nem a helyváltoztatás eszköze, HANEM luxuscikk, a rangsorba is hátrébb tevődik...
(gyerek-lakás-autó-...-motor)
Szerencsétlen? Miért? Amikor az 1 hetes géppel rajol,akkor kellene gondolkoznia.(vagyis 1 héttel előtte)
A bank szerintem engedi,bezsebeli a 30e módositást. Ugyanazt az összeget viszi tovább. Sőtt olyat is láttam,hogy a balek ad neked egy kisebb összeget előre kézbe csak vigyed-vállald.
Magyar betegség vállani sokat,hogy liluljon a szomszéd. Megfigyelitek tök jó kocsikat lehet most venni reális áron sőtt olcsón. Pl.Golf IV 850-1 millió. Hova nem visz el a VI-os -al ellenben 4,5milláért.
(bár aki valóban megteheti vegye,de az csak 30%) Szerintem.
És így nem tudja a bedőlt szerencsétlen,eladni a terhét(mert lehet az bármi)Pénze nincs kipótólni az árfoyam külömbözetet,ha pedig találna is madarat aki át vállalja,a bank nem engedi az átvállalást mert a termék nem fedezi közel sem az át vállalandó összeget.Így lesz a banknak jó sok mindene,meg egy csomó fejben adósa.
Az ilyen hiteles motorokkal csak egy a gond: az okos tavasszal megrészegült dolgozó elhozta 10%-al 10 évre svájciban és a motor most nem ér annyit (magasan nem)mint az ÁLTALAD ÁTVÁLLALANDÓ HITEL ÖSSZEGE. Tehát jobban jársz ha előröl kezdve behitelezel valamit okosabban! (má ha hitelnél lehet okosabban dönteni)
Családomnak sose volt hitele,(lakás de az is kicsi) igy neveltek,megvettünk mindent! A maga idejében. Látom a 25 évest a bömössel,de csak 4 hónapig uána volt nincs.
Rongyrázó a társadalom,bedől a marketingnek,vegyél drága kocsit,mutogasd magad a barizós oldalakon akkor VAGY VALAKI! Itt az eredménye!
A fogyasztók 90%-a pedig beveszi. Telefon, ruha, autó, motor, mosógép, hűtő, stb-stb, végtelen a lista.
HA lehetne tényleg TARTÓS fogyasztási cikkeket venné, én azokat részesíteném előnybe.
Sajnos ezek a TARTÓS-tartós termékek megszűntek létezni a 90-es évek végén.
S egy friss példát felhozva, az a GS500 még jó sok km-t meg fog élni.
(gyerek-lakás-autó-...-motor)
A bank szerintem engedi,bezsebeli a 30e módositást. Ugyanazt az összeget viszi tovább. Sőtt olyat is láttam,hogy a balek ad neked egy kisebb összeget előre kézbe csak vigyed-vállald.
Magyar betegség vállani sokat,hogy liluljon a szomszéd. Megfigyelitek tök jó kocsikat lehet most venni reális áron sőtt olcsón. Pl.Golf IV 850-1 millió. Hova nem visz el a VI-os -al ellenben 4,5milláért.
(bár aki valóban megteheti vegye,de az csak 30%) Szerintem.
"Hitel-átvállalással,nem kérek egy fillért sem csak valaki vállalja át a hitelt és viheti."