Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Néprajzosként a falopásból írtál szakdolgozatot?!
ez kertbe kurva jó
https://kertmotor.hu/shop/oreg...
bitang erős jószág
vettünk faterral egy villanyos fűrészt
avval kurva jó vágni
kicsit nehéz de bitang módon vág, avval egész mókás a munka
nem kell baszakodni a benzinnel, nem füstöl, ha elengetem a kart le lehet tenni nem ugrál álló helyen a rönkön
ezt már 20 éve meg kellett volna venni a benzines hekyett
kertbe 10x jobb mint a benzines
én nem hallottam volna, hogy ezt valaki élvezetből csinálná Pedig néhány brigád megfordult már az erdőnkbe
Az erdőtörvény olykor-olykor változik. Na ez éppen nem változott már időtlen idők óta. Bármilyen művelet megkezdése ami az erdőhöz kapcsolódik bejelentés köteles. Az, hogy mellékhaszonvételként te elmégy gombát gyűjteni vagy elhullot szarvasagancsot elviekben azt is be kell jelenteni, annak ellenére, hogy pl. erdei gomba személyenként naponta 2 kg gyűjtése bármelyik büntetlen előéletű állampolgárnak engedélyezhető.
akkor minket átkúrtak
jobban örültem volna ha nincs engedély, geciszar a láncfűrésszel vagdosni 5-6 órákat folyamatosan
annak a földdarabnak akármennyi picsányi is kell lennie egy erdőgazdálkodónak. Aztán lenni kell egy erdésznek aki a hivatal felé bejelentget dolgokat. A láncfűrészes ember a piramis legalján van Az, hogy te egyáltalán odamehesség fűrésszel a kezedben egy halom hivatalos papirral kell rendelkezned. De ez nem néhány éve van így baszki hanem mária terézia óta
akkor ez változott
amikor mi csináltuk megkérdeztük a hivatalban hogy megy ez
ott mondták hogy a ritkítás csak bejelentési kötekezettségű
ez jó pár éve volt és kb követhetetlen egy régi akácos ültetvényben ahol százszámra vannak különféle tönkök
azt micsinájak vele dzsimi? én is tudom. kisajátítanak kártalanítanak. Csak nem mindegy, hogy mennyit. Meg nem mindegy, mi marad egy olyan ámokfutás után mint útépítés. Rengeteg érdeket megsértenek. Mi még a szerencsésebbek vagyunk
egy gallyat sem vihetsz el belőle
Mindent le kell jelenteni az erdőgazdálkodónak az erdőfelügyelet felé. 10 éves erdőüzemtervnek megfelelően lehet haladni sürgösségi sorrend előírásában Az üzemtervtől eltérő művelést indokolt esetben engedhetik, kérvényezni kell és hónapok az átfutási idő. Amit ti csináltatok az már börtönbüntetéssel is fenyeget mert bűncselekmény. Úgy, hogy mondom neked, ha valami jóakaró az első nap feljelent második napi munkavégzésetek már könnyen a fogdán végződik a jogerős tárgyalásig Azért mert az erdő a te tulajdonond nem csinálhatsz benne amit szeretnél Az opel asztrával sem üthetsz el ténfergő nyugdíjasokat mert arra szottyan kedved
Aztán persze ez a büntett amit ti is elkövettetek kb. 95 %-ban sosem derül ki. azokon a kárpótlás utján odacsapódott területekről amiről legtöbb esetben a megörökölt tulajdonos azt sem tudta, hogy egyáltalán a tulajdonában van. Egy magán erdőgazdálkodásban ami nekünk is van viszont kiderül, mert ha épp arra jár az erdőfelügyelő ellenőrzni csak látja ha a 15 éves felújított nemesnyárnak nyoma sincs helyette csak gyökérről kelt néhány éves botos állományt talál. Akkor a tulajdonost nagyon keményen megbünteti. Azt én hiába mondom neki, hogy nem én loptam el a saját fámat biztos a cigányok voltak objektív felelősség van. Az enyém nekem kell rá vigyáznom. Ha ellopják én fizetem a büntetést is dupla szopás. Többek között az egyik szakdolgozatomat erről írtam amikor a kocséri önkormányzat az egyik ey-os erdőterületünkből pótkocsiszám kezdte hordani a homokot a bekőtő utjának az építéséhez és most is épp van egy ilyen esetünk a múlt hétről. Azonnal jelenteni kell mert egyébként a hatóság nagyon keményen bennünket büntet és nem csörgős aprópénzre ám

Aztán szerintem ti meg úgy lopjátok ki az erdőből a fát ahogy akarjátok csak egyszer kapjanak el benneteket manapság már könnyen rácsos iskola a vége
Lehet hülyén hangzik ha a mezőőr, erdőfelügyelő, vagy rendőr megállít az erdőben, hogy láncfűrészt lóbászol a kezedben még csak be sincs indítva azért is simán fel fog jelenteni. Azt magyarázkodhatsz, hogy te csak az új fűrészt elvitteted megszellőztetni. Amíg az örsön ezt magyarázod addig az erdőfelügylet a portádon a feleséged irányításával felnézi mennyi tüzifával vagy betárazva aztán ha arról nincs hiteles papírod hát több lesz a bünti, mintha bevezetteted volna a gázzt azt két szezont már kifűtöttél volna
Ebben az évben vettek el tőlünk területet. Az előző bagázsnak nem adtuk oda (tizedennyiért) most felértékelték, kifizették a telekárat szűkösen. Ha nem fogadtam volna el adnak még 1 ajánlatot utána még olcsóbban az övék lett volna. Geci banda egyik szemszögből, másképpen nézve a dolgokat karácsonyra kaptam 930,000Ft-ot a kapun kívül eső telkemért.
P) cikk
(1) A természeti erőforrások, különösen a termőföld, az erdők és a vízkészlet, a biológiai sokféleség, különösen a honos növény- és állatfajok, valamint a kulturális értékek a nemzet közös örökségét képezik, amelynek védelme, fenntartása és a jövő nemzedékek számára való megőrzése az állam és mindenki kötelessége.

(2) A termőföld és az erdők tulajdonjogának megszerzése, valamint hasznosítása (1) bekezdés szerinti célok eléréséhez szükséges korlátait és feltételeit, valamint az integrált mezőgazdasági termelésszervezésre és a családi gazdaságokra, továbbá más mezőgazdasági üzemekre vonatkozó szabályokat sarkalatos törvény határozza meg.

XIII. cikk
(1) Mindenkinek joga van a tulajdonhoz és az örökléshez. A tulajdon társadalmi felelősséggel jár.

(2) Tulajdont kisajátítani csak kivételesen és közérdekből, törvényben meghatározott esetekben és módon, teljes, feltétlen és azonnali kártalanítás mellett lehet.

Ez az alaptörvénybű van.
ne mond mert nagybátyáméknak volt egy fecni erdő amit a kárpótlás földhöz csaptak nem is nagyon foglalkoztak vele mert inkább egy susnyás volt mint erdő az út túl oladalán volt az "igazi" erdő, de ez is erdőként volt nyilvántartva, lehetett vagy 200m hosszú meg 150 széles és furán lecsapva az egyik sarka
aztán idővel már szépen vastagodtak a fák, kivégn nem lehetett csak ritkítani, bejelentés köteles volt de szart rá mindenki
az összes vastagabb fát kivágtuk, 2 teljes nap ráment a fűrészelgetésre meg a kihordásra a szélére
a mostani törvényeket nem ismerem, de biztos ki lehet szedni minden évben annyit hogy lehessen vele fűteni, 1-2-3 tonna gyors megvan
talán most szüntették meg ezeket. Sokan lettek öngyilkosok mert elúszott minden egy jónak igérkező és elvégzett munkán. többnyire így épültek a tisza menti szükségtározók is. Aztán az nem látott belőle csak pénz t aki efektíve a munkát elvégezte. inge gatyája ráment a vállalkozásoknak, úsztott minden ingatlan és ingóság
Az benne a legszebb, hogy állami megrendelés teljesítése volt ahol az állam szavatol garanciát. Ha jól emléxem a megyeri híd sincs a mai napig kifizetve az alvállalkozóknak de ez csak így rémlik. Mintha a migráns kerítések is ebben a milliőben épültek volna Szemét az egész banda. Meg amikor fél évig visszatartják a pénzt (ha fizetnek is egyáltalán) addig fizest a vállalkozásod minden járulékos költségét zsebből. üzemanyagostól emberestől. Most már nem lesz ilyen gond minden a ner-é saját magukat meg kifizetik
Ini nem úgy van, hogy van egy fél hektár erdőd aztán belemégy a láncfűrésszel azt kényedre kedvedre vágod a benne található állományt köbméterenként 20 ezer ft.ra büntetnek. Fél hektárra rámenne a családi házatok büntetésbe Senki nem venné meg bár amilyen hülye vagy neked eladó
Ezt én csináltam, kidobott pénz volt mert kicsiként utolsónak álltam sorba így a felszámolás lezajlott és egy kanyit nem láttam csak még azt a pénzt is elbuktam amennyibe az ügyvéd és a beadvány került.
a segítesz elintézni én benne vagyok
Add oda az erdőt ingyen, és kilóméter arányosan kérj részt az autópálya díjból 1000 évig. Persze örökös díjfizetés mentességgel a többi útra.
anyámék pár métert vettek anno amikor nyitottak egy új utcát
a kerítés többe volt mint a megvett föld pedig az oszlopokat megmentettük
fél hektár pont elégy egy háztartásnak fűteni bárki megvenné, persze csak ha nem lennél sváb-zsidó keverék
egyébént még arról csak szó sem esett, a kerítéstől milyen távolságban tudunk erdőt művelni, Teljes hosszban 2 oldalt onnan is le fog esni néhány méter
látom nem érted Fél hektár területet nem tudsz eladni Ez olyan mintha a konyhakertedből egy gyufásdoboznyit felajánlanál a szomszédnak megvételre, hogy művelje