Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

akkor azt kell eladni minél gyorsabban kicsi pénzért
úgy is el fogják lopni a fát
Nem gondolod hogy regisztrálok azért hogy megnézhessem.
ráadásul lesz egy területünk ami egy erdőrészletből fél hektárt érint. Ennyi fog átkerülni az út túloldalára ami így a valóságban 5 km-ere kerül
Mondtam a szakértőnek, hogy úgye azt a területet akkor már hozzácsapják a kisajátintandók közé
Azt mondja nem mert a jogszabály legfeljebb 0,4 hektárig sajátít a szükséges fölött ha később a terület nem tudja ellátni az eredeti funkcióját.
Kérdeztem mi a lófaszt csináljunk egy fél hektáros 5 km-re leszakadó területtel Széttárta a kezét
Add el a maradék 2 felet piaci áron és már meg is oldódott a probléma
ez faszság amit írsz. Az állam részéről a felár onnan adódna, hogy erőszakkal vesz el egy magántulajdont. Mi ezt nem akarjuk ám eladni, hogy érthetző legyen Ha mi árulnánk akkor a piaci ár a normális. (bár már ezt egyszer alant leírtam) Így hogy kisajátítanak ezzel kettévágnak egy egybefüggően művelt területet aminek eleve csökken az értéke és baromi kényelmetlenné válik a művelése. Én úgy gondolom ezt nem piaci áron kell kárpótólni, hanem egy 3 szoros szorzóval De elmondták, hogy ez nem kívánságműsor töröljük szemünk szánk. Lehet perelnbi az állam ellen nem kell elfogadni az ajánlatot. De elmonták, hogy csak azért mert "szerintünk többet kellene kapni a területért" azzal nem tudunk pert indítani. Igazolni kell, hogy miért ér többet a terület. Azt meg mi is az adóhatósági adatokbóltudunk. Lehet majd hivatkozni, hogy az erdőgazdálkodási munkák költsége nőni fog a megközelíthetőség miatt de ezt pont telibestarják.Kell mészároséknak a pénz a saját zsebükbe. Nehogymár mi mondjuk meg mennyiért vehetik el a saját tulajdonunkat 50-60 évvel ezelőtt nem kérdezősködtek. Ha nem adtad be a közösbe 2 jólirányzott pofonnal észheztérítetterk. Ahhoz képest ez már így tényleg sokkal jobb
Akkor ha veszel földet úgy veszed meg hogy ez a föld 3 Milla, de lehet termelni rajta éves szinten 400 ezer nettót akkor mivel te hosszú távon gondolkozol és még legalább 10-15 generàción át akarsz termelni kifizetsz a 3 Milla mellé még 120 vagy akár 250 millát?
nem. Elmaradt haszonnak nincs piaci értéke. Ha eladsz egy teherautót annyiért árazod be amennyiért a hasonló korú, jellegű kivitelű teherautók kerülnek a hahun. Ebbe nem számolod bele, hogy mennyit kereshetnél vele 1 év alatt amikor eladod mert az eladás az a te döntésed. Amikor odamegyek hozzád azt két pofonért a nevemre íratom odab@szom eléd a piaci árát akkor az meg az én döntésem és nem érdekel, hogy azzal szállítod a szabolcsi almát a nagybani piacra Persze a helyzet itt annyival jobb, hogy veszel rajta egy másikat és ugyanott fojtatod. Ez azért föld esetében nem ilyen egyszerű az adott helyen van adott mennyiségben és kevés eladó amíg egy teherautóból annyit gyártanak amennyi az igény rá
hát nézőpont kérdése én inkább venni akarok, mert, hogy a pénznek már nincs értéke azt látjuk. az ingatlannak meg van. aztán néha visszább esik az értéke de összeségében szakaszosan mindíg felfelé megy
Hát igen ez gáz amikor 8 idegen marakodik egy picsányi területen. Sok helyen van ez a baj valamit most akar kitalálni rá az állam. ezeket az osztatlan közösöket meg akarja szüntetni. Nálunk 3-an testvérek vagyunk a tulajok egy elég nagy darabon, csináltunk rá egy kft-t mert östermelővel csak keveset tudtunk vágni és nem értük utól az erdő termelő képességét. Illetve most is nagyon el vagyunk maradva akár 20 ha-t vághatnánk évente. Most meg bejött ez a korona hiszti, azt leállt az ipari fa is. Január körül mondjuk nekiesünk kb. 13 hektárnak most a fenyőt viszik talán.
Jó pénzért az erdőgazdát elvállalom nálatok sok dolgom nem lesz, mert ha 1 nem egyezik akkor a többi hiába
Milyen bíróság? Két egymást követő nap mehet a fizetési felszólítás, 8 nap múlva felszámolás
hát erdőt már nem nagyon veszel. Szántóból lehetne ugyan erdőt minősítetteni mert szar 6-8 ak-s földek vannak nálunk csak a szántó ára 2-4 milla nem 1 mint az erdőé
El kell adni mindent
Mi szerencsére már minden földtől meg tudtunk szabadulni
Nem volt egyszerű feladat, volt hogy 30 tulaja volt az osztatlan tulajdonnak vagy mi a szar a neve
Mindegyiket felkeresni és aláíratni hogy nekik nem kell az a rész
Aztán volt olyan is ami 130nm volt csak miénk,
Ért 5 ezret aztán 200 volt mire elment ingyen
Erdomuveles a legszemetebb dolog, ha adsz penzt, siman odaadom a 8% reszemet egy osztatlan kozos tulajdonu erdobol.
Olyan 8 an vagyunk, annyia hulye a tarsulat nekifutasbol mint te helybol, es ez nem semmi.
10 ev alatt nem jutottunk egy erdogazda megvaladztasaig, pedig en mar barkire rabiznam.
Majd a kapott - piaci - áron veszel rajta kincstárjegyet, és betegre keresed magad mindenféle kockázat nélkül. A "piaci" ár az a valós értéket, jelenti, mindennel (jövedelemtermelő képességgel ) együtt, nem? Vagy a kapott pénzből veszel pár kilométerrel arrébb egy másik hasonló adottságú területet.
Akkor elmondom, hogy miért nem
Van ingatlanod amin keresztül fog jönni egy új aszfalt út. Spec én örülök neki, mert a városunkban fog össze találkozni az M8-as autópálya és az M44 gyorsforgalmi út. M8-asról közvetlen az M5-re lehet hajtani Budapest 15 percel közelebb kerül hozzám. Azzal is tisztába vagyok, hogy nem lehet szép szóra utakat építeni, mert ha mindenki érdekeit figyelembe kellene venni akkor még homokutak is alig lennének. Tény és való ezt így lehet csinálni jövünk elvesszük megépítjük. A köz javát szolgálja. Mi beleestünk, hogy pont érintettek vagyunk hát nem örülünk neki de megemésztjük Mondjuk az esik bele akinek van valamilye. 360 hektárnak hamarabb volt esélye belekerülni, mint akinek 2 hold földje van.
A baj ott kezdődik, hogy nem mi találtuk ki, hogy el akarjuk adni Nem én raktam fel az ingatlan.com-ra, hogy 8 vagy 9 hektár erdő eladó Ha én teszem fel akkor a piaci ár az elvárt
Viszont itt idejönnek, kész tények elé állítanak és elmondják, hogy a területből melyik részt fogja érinteni amit az állam kisajátít az útépítésre. Qvázi államosítják, elveszik a tulajdonod erőszakkal. A kiszámítás alapja a környékbeli adásvételek adóilletékéből számolják ki. Tehát megvizsgálnak 10 környékről származó adásvételt adott időben az ingatlanok tulajdonszerzési illetékéből állapítják meg a te tulajdonod piaci értékét. Ezzel nincs is baj ez tényleg kb. az adott piaci érték történetesen nálunk nagyjából 1 guriga/ha.
De hát mi azon a 8-9 hektáron termelést folytatunk ami haszonszerzéssel jár. A termelés az folyamatos(ugye az erdő évről évre nől) Amikor ezt elveszik mert ugye út lesz rajta akkor az már nekünk nem fog termelni egy fillért sem ez a kieső haszon ami nem a mi hibánkból következett be, hanem azért mert elállamosították a területet.
Na ezért nem jó a piaci ár, hogy értsd. Arról nem is beszélve, hogy az egybefüggő erdőterületünkön keresztül-kasul jönni fog egy több méter magasra megemelt 2x2 sávos út ami mellett drótháló is húzódik és a terület leeső felét csak 5 kilméteres kerülővel(ahová átjáró lesz) lehet majd megközelíteni. Ha nem verdessük a seggünket a földhöz örömünkben, hogy ezért megkapjuk a piaci árat akkor már most lehet, hogy számodra is világosabbá vált. és még mi szerencsé helyzetben vagyunk. Mert erdőt művelünk nem szántót vagy gyümölcsöst ahová gép és emberanyagot akár szezononként 10-szer is a területre kell juttatni
Alvállalkozóként egy balatonfüredi társasház gépészetét csináltam. A munkadíj első felét megkaptam, utána már semmit. Az e-naplós meghívást halogatta, mismásolta a fővállalkozó. Gyanús volt, de rosszra nem gondoltam. Most kinevet és futhatok a pénzem után. A bíróság elmaszatol az ügyön pár évig én meg baszhatom az egészet. Most már okosabb vagyok, de nem akartam milliós tanulópénzt. Ja, ez a geci Sámson Zoltán az Art-Verrohrung Kft-vel. Ha összeakadtok vele, akkor kerüljétek el messziről.
ezt mindenki maga dönti el én nem szeretnék ott sem lenni Még nem vagy rajta de hozzáteszem könnyű rá felkerülni és nagyon nehéz lekerülni róla
9-dik hely ????? Ugye az jó
Ne báncsad a Lőrincet és retyerutyájàt, Ő megtalálta, helyét a életben. Hisz szaros a szája!
Kit érdekel mikor fizetnek a fővállalkozónak az alvállalkozót ez nem érinti, hacsak nem ugyanazt e szerződést kötötte tovább, abban pedig benne vannak a fizetési kondíciók... ha nem fizet simán felszámolásra kerül a fővállalkozó....
Én az anyámon kívül senkivel nem szerződnék le szerződés nélkül. Neked felrakok egy csillárt csak úgy is. Ne írd le, hogy vagy így vagy soha nem jut munka, erre mondom, hogy mindenáron nem kell a vállalkozói lét.
Mástól is hallottam már ilyent, tehát bizonyosan volt ennél több is, ezt elhiszem. Hallottam én cifrábbakat is, de egy geci fővállalkozó híre terjed, aki ebből él, nagyon is jól tudja, kivel lehet együtt dolgozni és kivel nem.
Bár én fafejű vagyok, nagyon utálom, ha valaki szándékosan baszakodik velem, ezt- és ilyent velem egyszer lehetne megcsinálni.
kihagytál egy tényezőt
a főválalkozó szerződött a hivatallal
és a fővállalkozó kiadta a munkát úgy hogy nem lett tájékoztatva az alvállakozó erről a kis apróságról hogy a kifizetés hónapokig úszik
itt az a geciség hogy a fővállalkozó zsebretett egy csomó zsetont a semmiért, arra nem volt képes hogy a munka után kifizesse az alvállalkozót
mert pl a szomszéd amikor a földet hordta az autópályához ott olyan volt a szerződés hogy 3 hónap után van fizetés, ezt ha nem tetszett volna nem vállalja be és nem hordja a földet
mivel nem voltam ott a hivatali ügyletben nem tudok részleteket csak amit apóstól hallottam hogy szopó volt mindenkinek, azóta kerülték az ilyen projekteket, vagy előre fizettek, mert ilyen is volt
Kötbéres szerződést kellett volna kötni.
Amúgy itt is érzek valami csalafintaságot, mert amikor nekem van olyan beszerzésem, hogy átlép egy határt és vagy beszerzési eljárást kell lefolytatnom, illetve még, akkor ott kurvára le van írva minden, mire kell elvégezni, ahhoz képest mikor fizetünk...
Szóval nem értem azokat, akik ilyeneket mesélnek. Nyilván egy polgármesteri hivatal megpróbálja a cigánykodást, de elég nehézkes kibújni a pontos fizetés alól szerintem. Álkifogás sem jó, mert az e-naplóban a műszaki felelős mindent rögzít, tehát az már nem járható út, hogy a hozzá nem értő önkormányos jegyzője hülyeségre hivatkozva nem írja alá a teljesítést.
Szerintem.